17.4.09


Sant Jordi en portes ja mateix, i l’associació de Dones La Fita , envia a Diari de Cubelles una imatge divertida d’un drac ja maduret ,proper,tendre i que un pel cansat pels anys de participació a la Festa de Sant Jordi seu tranquil i relaxat.
imatge/blocs.mesvilaweb.cat


Diari de Cubelles

Per Sant Jordi a vegades si no tenim especial predilecció per un llibre en concret ,acostumem a mostrar una certa indecisió a la hora de triar un llibre ,es per axó que us adrecem una pàgina força interessant on trobareu informació i recomanacions i també les darreres actualitzacions.
Podeu trobar información de llistat de libres per Sant Jordi 2009, dins aquesta adreça que us recomanem ,on trobareu información de libres i autors i autores.
on trobareu també altres alternatives per clikar ,dins la secció de llibres dels darrers anys .
foto/M.Trives/arxiu/2008

Setmana Cultural a Cubelles


El Grup de Teatre del Casal de Cultura participa dins la Setmana Cultural de Cubelles,oferint una lectura de poemes dedicats a l’aigua i que seran recitats per Angie Raspall,Pilar Mallofré, Montse Altò, Salvador Estalella i Dani Fonoll .La direcció i adaptació a càrrec de Montserrat Lago . “Camins d’aigua” s’oferirà el proper dia 23, al Hotel d´Entitats de Cubelles a les 8 de la tarda ,i aquesta vegada amb acompanyament musical a càrrec de Silvia i Alan .

16.4.09

foto/M. Trives/arxiu Diari de Cubelles
M. Trives/Diari de Cubelles

La Diada de Sant Jordi esperem que el temps acompanyi, permeti lluir unes bones paradetes repletes de llibres on ciutadans i ciutadanes puguin fer una miradeta a un llibre desitjat o l’alternativa de triar entre tots els llibres exposats, mentrestant es motiu de trobada entre coneguts i fer una petita xerrada a l’entorn . Els llibres de tot preu ,en edicions de butxaca permeten preus més assequibles a tot tipus d’economies ,la sortida al carrer de llibres nous farà una vegada més ,seleccionar a quin autor /autora desitgem ,axó si ,potser aquest any els calerons faran rumiar més a la hora comprar un ,dos o tres exemplars.
Ja que estem en plena Setmana Cultural i aprofitant que els llibres son al carrer tot l´any llancem aquesta proposta aplicable tot l´any ,que no es nova i sembla ser rebuda amb èxit a molts indrets. Llegiu aquesta informació …






La explosión de los clubs de lectura
Las reuniones donde se comentan libros se han multiplicado exponencialmente en Catalunya en los últimos diez años.

Xavi Ayén
Barcelona

Prisiones, grupos de estudiantes, señoras de la alta sociedad, usuarios de bibliotecas, ingenieros de caminos, escuelas idiomas, peñas futbolísticas, de amigos, institutos, centros culturales, librerías, casals d'avis, museos, espacios internáuticos, teterías, sindicatos, gimnasios... Todos tienen algo en común: en los últimos diez años, han montado un club de lectura, es decir, se han organizado en grupos de 10 a 30 personas para leerse todos un mismo libro y, después, reunirse y comentarlo. La cosa ha cobrado tintes de fenómeno porque, aunque gran parte de estos clubs no están censados, los que sí lo están - los dependientes de las bibliotecas públicas- se han multiplicado exponencialmente. Hace diez años había un solo club en Barcelona; hoy, 75. A escala catalana, hay unos 300, cuando hace diez años no pasaban de veinte. Explica Gemma Domingo, coordinadora de los clubs de Barcelona: "Creamos la oferta y nos sorprendió la masiva respuesta". Miles de catalanes han decidido convertir la experiencia individual de leer en un acto social y colectivo.


Adjudicat el tercer projecte del Pla E

Notícies - Alcaldia
15/04/2009
La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Cubelles va adjudicar les obres del projecte d’ampliació de la xarxa de clavegueram municipal entre la C-31 i l’estació de bombeig “Principal Cubelles”. Es tracta de la tercera obra subvencionada pel Fons Estatal d’Inversió Local i que executarà l’empresa Hidrocanal, S.L. per un import de 540.269,83 €.

L’ampliació del clavegueram entre la C-31 i l’estació de bombeig “Principal Cubelles”, paral·lel al riu Foix, s’executa per resoldre els problemes de capacitat del col·lector unitari que va per l’avinguda de la Riera. Aquest no disposa de suficient capacitat per conduir les aigües fins aquesta estació de bombament.
L’oferta d’Hidrocanal SL contempla, a més de la contractació de 7 persones a l’atur per dur a terme les obres, algunes de les millores més ben valorades pels tècnics municipals. En primer lloc, en l’apartat de millores funcionals, la millora de la capacitat hidràulica; l’execució de varis bypass entre ambdues canonades per tal de facilitar el manteniment i reparació; la remodelació de la zona de d’accés al pont de la carretera així com la rotonda situada al costat de l’accés de la via del tren.

L’empresa adjudicatària també va acreditar les millores més significatives pel que fa als materials, com el canvi de la canonada per una de polipropilè, el control de la qualitat de l’obra, l’ús d’un molí triturador per disminuir les terres que van a l’abocador i la compra de materials de primeres marques amb certificat AENOR. Pel que fa al servei d’assistència tècnica, acredita un servei 24 hores amb personal resident a Cubelles per a avaries i incidències de qualsevol tipus. Hidrocanal SL compromet un termini de garantia ofertat d’un total de 60 mesos, i un termini d’execució de l’obra de deu setmanes (2,5 mesos). A més, l’oferta adjudicatària aporta les certificacions de qualitat ISO 9001 i la ISO 14001 de qualitat mediambiental, a més de 2.017 € en concepte de millores de seguretat i salut.

15.4.09



Divendres 24

A les 7 de la tarda al Cinema Mediterrani lliurament de premis
del XIII Concurs de Contes i Narració Breu
VICTOR ALARI

organitzat per Ràdio Cubelles.
DIMECRES 22 D´ABRIL de 2009

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE ¨ELS ANYS DE LA POSTGUERRA I L´AUGE TÚRISTIC A CUBELLES (1939-1970)

A dos quarts del vespre,al cinemà Mediterràni

Realitzat pels membres de la Junta GEC, Xavier Martinez i Joan Vidal,és el resultat de la Beca d´Investigació Local 2007.El llibre ressegueix la història des l’entrada de l’exèrcit.

Acte organitzat per l´Ajuntament de Cubelles.
LA FIGUERA

GRUP D´ESTUDIS CUBELLENCS.AMICS DEL CASTELL



DIMARTS 21 d´abril a DIMARTS 19 de maig de 2009

EXPOSICIÓ FOTOGRÁFICA: ¨VIATGES del CASAL D´AVIS¨

Inauguració el 21 d´abril a les 18 hores a la sala d’exposicions de Caixa Penedès.

Recull d’imatges d’excursions fetes per el Casal a Lourdes de França ( 1995),Osca i entorns(1995), Mònaco, Cannes i altres (1997) i El creuer per l´Adriàtic des de Venècia a Atenes El 2007.Autor : Antoni Pineda.
foto/arxiu Pic&Jazz/catas /2009

Pic & Jazz

3ª Cata de enguany amb la FincaCAN BONASTRE”.

L’enòleg de la bodega, CESAR TORRIJOS, ens presentarà els nous vins ,

Cata de blanc, rosats i negres

L’horari de la cata serà de 19.30h. a 21.00h.
Preu inscripció: 15 €
Places limitades a 15 persones.

Jacint Verdaguer, 20
telefòn: 938.952.914
e.mail: pic-jazz@wanadoo.es

14.4.09

foto/arxiu Diari de Cubelles
L’associació ‘Por derecho propio’ organitza aquest dissabte 18 d'abril a partir de les 16h. la trobada entre dones immigrades i autòctones

5a edició del ‘Paraules de Dones’

Notícies - Altres informacions
14/04/2009
El Paraules de dones és una activitat plenament consolidada que organitza l’associació cubellenca de dones Por derecho propio, una trobada entre immigrades i autòctones amb la voluntat de compartir experiències i vivències de les dones a través de les paraules d’escriptores i autores del món en un espai creatiu.
El programa de la cinquena edició del Paraules de dones inclou una breu ressenya històrica de l’activitat, intercanvi i lectura de fragments de prosa, poesia, cançons, contes... i un pica-pica intercultural amb plats i productes d’arreu del món. Aquest acte, que tindrà lloc aquest dissabte 18 d'abril a partir de les 16h., compta amb el suport de l’Institut Català de les Dones, la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Cubelles i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

El Paraules de dones és només un exemple de les activitats que l’associació Por derecho propio organitza al llarg. Recentment van promoure una jornada de debat de propostes per superar la crisi que va comptar amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones. A banda d’aquests i d’altres actes i activitats, les membres de Por derecho propio tenen un programa a Ràdio Cubelles (107.5 FM) que s’emet els dilluns a les 22h. i els diumenges a la 1h. Barreja’t amb mi és un espai d’intercanvi d’experiències de dones immigrades a Cubelles o en localitats veïnes premiat per la Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) amb el Premi a la Diversitat Cultural 2008 en la modalitat de ràdio.
Consulti el programa del Paraules de dones fent clic aquí.

foto/arxiu Diari de Cubelles 2009


La coral cubellenca El Cor l'Espiga en motiu de la Pasqua va oferir una molt bona actuació a la plaça del Ajuntament. Un aire fresc i un bon solet van escalfar al públic present . Divertits els cuplets que van fer arrancar rialles!

13.4.09

fotos/arxiu La Fita 2008

L´associació de Dones La Fita ,va fer entrega a Dolors Thomas de un àlbum recordatori de la Festa organitzada en motiu del atorgament de l´Agulla de La Fita que va rebre dins els actes de la setmana del 8 de marc de 2009.
Gracies Dolors.
PER A TOTES VOSALTRES AMB ESTIMA

SOPAR DE GERMANOR
Assolir el sisè premi La Fita
tot just sortir-me’n dels Camils,
desnodrida, feble,i sense ànims.
el cor es va omplir de joia infinita.
Volia correspondre amb timidesa
l’haver-me honorat amb l´Águlla
amb un humil poema ple de tendresa,
mes la mà insegura en aquell moment….
No va saber rimar el doll del sentiment
que colpia el pensament emocionat,
fruit del endèmic estat de salut.
Al sopar de germanor, era amb vosaltres,
estimades,amb el cor i el pensament,
fent-me gaudir amb goig d’aquell moment.
Dolors Thomas

12.4.09

fotos/M. Trives/arxiu Diari de Cubelles 2009






Setmana Santa a Cubelles amb aigües

¨Abril plojós, maig ventós ¨