23.5.08

miradas desola - sol




De nou la tira d´humor de Jaume Desola

Font :

http://www.lavozdepinares.com/

Bon cap de setmana !!!!!!!!!!!!!
M. Trives/Diari de Cubelles


Llegiu atentament ,val la pena.... aquest article de Maruja Torres ,que ja fa un cert temps va publicar a la seva columna de El PAIS ,es genial !
Fent una repassada a les guerres que campen per aquets mons i que només aporten tristesa,dolor a famílies per les morts causades i deixant a més països desolats, tenim mentrestant que dins d´ un despatx oval o no, es decideix quina peça del joc es mourà properament...




Ojo

MARUJA TORRES 24/01/2008


Súbditos del Imperio: hay que andarse con ojo a la hora de encandilarse con un candidato a presidente norteamericano. El hecho de que George W. Bush haya colocado tan subterráneo el listón no debe empujarnos a aceptar al primero que sepa leer una galleta sin colocarla del revés ni comerse un libro sin atragantarse. Hillary u Obama, por el bando democrático -del otro no tengo ni ganas de hablar-, pueden resultar más presentables, pero ninguno de ellos va a poder lidiar seriamente con el terrorismo internacional mientras el Gobierno de Estados Unidos, sea el que sea, no le plante cara al lobby judío ni al Gobierno de Israel. En cierta manera, el lobby e Israel son a los políticos estadounidenses lo que Lina Morgan y Paco Martínez Soria a Televisión Española, vía Cine de barrio. No importa quién gobierne: con ellos no se atreve nadie. Si algo hay cierto bajo el agujero de ozono es que nunca en sábado tarde TVE programará películas de Luis Buñuel; y nunca un gobernante USA, por legal que nos parezca, le exigirá a su homólogo israelí que su país deje de violar las leyes internacionales.
Gaza se muere, Afganistán está que ni lo toques, Pakistán mejor que ni lo mires, Irak rompe el alma verlo, como metan el pie en Irán van a saltar los alacranes, en Líbano todos tiran de una cuerda rota y a sus espaldas se abren los abismos... ¿Qué es lo que se puede arreglar? Israel. Bastaría con retirarles los créditos millonarios, ponerles sanciones serias -al fin y al cabo, tienen la atómica sin permiso; y son un país ocupante-, expulsarlos de la ONU, ya que no respetan sus resoluciones, cerrar las embajadas en Tel Aviv, vetarles en Eurovisión y en la Eurocopa, y llamarles cantamañanas cada vez que recurran al victimismo.
¿Alguien lleva ese punto en su programa? Que no nos ciegue el cambio, súbditos del Imperio. Alerta.

http://www.elpais.com/articulo/ultima/Ojo/elpepiult/20080124elpepiult_1/Tes

M. Trives/Diari de Cubelles

Ja fa temps ,va caure a les meves mans aquest llibre escrit per Assumpta Montellà .Es realment notable la vida d´ aquesta dona anomenada Elisabeth Bidenbenz i el seu valor per acollir a mares i nens,víctimes d´una guerra. Assumpta Montellà, descriu en el seu llibre les vicissituds d´ aquets fets ,de manera que ens arriba molt endins i a emocionar profundament. L´ article de Isabel Clara Simó publicat al diari Avui , us agradarà i també farà engrescar a comprar el llibre.

DE FIL DE VINT
75 nenes


Isabel-Clara Simó


És possible que recordeu el llibre La maternitat d'Elna, on Assumpta Montellà, després d'una rigorosa investigació, ens descrivia la vida de la suïssa Elisabeth Bidenbenz, que, com a infermera de la Maternitat del poble d'Elna, va salvar la vida de 597 infants, fills d'exiliades catalanes i espanyoles que, altrament, haurien mort en les penoses condicions dels camps de concentració francesos. La història posa un nus a la gola, i el primer que sents és una immensa gratitud per aquella dona heroica, rescatada suara de l'oblit. Ara està a punt de fer 95 anys, i l'Assumpta ha tingut una idea singular: assabentada que a Catalunya hi ha 75 nenes que es diuen Elna, ha pensat reunir-les i fer-ne una fotografia per a l'anciana. Ara bé, és difícil trobar-les, i l'Assumpta em demana si puc fer públic el seu e-mail (amontella.c@gmail.com) per si algun lector en té notícia. La trobada serà el 8 de juny als Hivernacles del Parc de la Ciutadella, a les 12 del migdia.

El fet ha interessat ja el cinema i el teatre, i es preparen sengles estrenes de les vicissituds de l'Elisabeth en aquells moments dramàtics. I tanmateix, el nazisme no ha mort. No sols no ha mort sinó que sembla que està ben viu, arrecerat en el discurs racista que uns irresponsables construeixen sobre el dolor dels immigrants. El fet és que l'ou de la serp està essent intencionadament covat o ingènuament alimentat per uns violents que no saben com canalitzar la seva violència. Els sents tot el dia acusant els altres de nazis, sens dubte per aquell moviment de projecció que fan els qui, essent alguna cosa que condemnen en el seu interior, ho apliquen als altres. Caldrà suportar molt de dolor (encara!, encara!) per neutralitzar-los.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 26. Dijous, 22 de maig del 2008

22.5.08

M. Trives/Diari de Cubelles
Finalment el Parlament de Catalunya aprova mesures especials pel tractament de la fibromiàlgia i la fatiga crònica .Es una bona noticia ja que suposa que moltes a persones i la majoria dones ,son reconegudes com malaltes. Fins ara un llarg peregrinatge en mans de metges que sovint qualificaven erròniament la enfermetat , de manera que no permetia un reconeixement de la mateixa i l´ accés a una possible sol·licitud de les persones afectades a una possible incapacitat laboral.
A Cubelles, la primera vegada que l´ Associació La Fita va realitzar una xerrada informativa a la Caixa del Penedès ens varem quedar sorpreses de l assistència de públic interessat en el tema en qüestió .Un any més tard la sala de la Rectoria tornava a omplir-se. Ara es avui mateix a Cubelles ja tenim la delegació cubellenca de l’ACAF (Associació catalana d’afectats de fibromiàlgia) i que avui segurament celebraran el SI del Parlament de Catalunya tan desitjat.

21.5.08

Arriba al Parlament una proposta de llei d'atenció a la fibromiàlgia i la fatiga crònica

LAMALLA.NET

El Ple del Parlament debatrà aquest dimecres una proposició de llei presentada per una comissió promotora ciutadana, una iniciativa que permet el nou reglament de la Cambra si es presenten cinquanta mil signatures. Es tracta d'una proposició de llei per l'atenció de la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica que reclama que en un termini d'un any, hi hagi un mínim de vuit unitats hospitalàries especialitzades en aquestes malalties a l'àrea sanitària de Barcelona i un mínim d'una a la resta d'àrees sanitàries catalanes. La proposta però no prosperarà ja que els grups del Govern han presentat una esmena per descartar-la. Argumenten que regular les atencions a unes patologies concretes crearia un precedent no sostenible i seria una discriminació cap a les persones que pateixen altres malalties.
La representant de la comissió promotora de la iniciativa, Àngels Martínez, defensarà la proposició durant el Ple. El text reclama també que els malalts de fibromiàlgia i del síndrome de la fatiga crònica no estiguin en llistes d'espera més de noranta dies i que es reconegui el seu dret a la incapacitat laboral.
Des del Govern, recorden que l'any 2006 Catalunya va posar en marxa la difusió i implementació d'un nou model d'atenció a aquestes malaties i que es troba en fase d'avaluació.

http://www.lamalla.net

"Barreja't amb mi", obté el premi radiofònic a la Diversitat Cultural

Font: Ràdio Cubelles


El programa “Barreja’t amb mi” que l’entitat Por Derecho Pròpio presentat a Ràdio Cubelles ha guanyat el Premi a la Diversitat Cultural en la modalitat de ràdio, valorat en 3000€ que organitza la Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual a través del Consorci Audiovisual de Catalunya (CAC).

més informació a

"Barreja't amb mi", obté el premi radiofònic a la Diversitat Cultural

http://www.radiocubelles.net/

18.5.08


La Fita demana la recuperació dels safareigs municipals

Font: Ràdio Cubelles

L'entitat estrena nova composició de membres a la seva junta i, entre els projectes de futur, vol publicar un receptari de cuina tradicional de Cubelles
L’associació de dones “La Fita” ha entrat una instància a l’Ajuntament de Cubelles en la què es demana a les Regidories de Cultura, Urbanisme i Participació Ciutadana la recuperació dels antics safareigs de Cubelles, un espai que el pas del temps ha deteriorat. Per a l’entitat “es tracta d’un espai públic d’interès local recuperable com a patrimoni cultural”, i que “es podria obrir a visites guiades”. La instància està acompanyada d’un treball sobre aquest espai escrit per una de les membres de l’entitat, Aurora Garcia Bertomeu, que recull el testimoni i memòria d’algunes dones de la localitat que relaten les seves vivències i records viscudes en aquest indret. La instància compta també amb el suport de l’associació de veïns del Nucli Antic que també se suma a aquesta petició.
D’altra banda, l’entitat va aprovar per unanimitat el passat 3 de maig la composició de la Nova Junta que presideix, Maria Trives. Com a secretaria actua Paloma Robles; i Aurora Garcia és la tresorera. Les cinc membres que actuen com a vocals són: Ester Granell, Marisa Ortiz, Conchi Delgado, Carmen Molla, i Clara Liébana.

La Fita també ha establert un calendari d’activitats, entre les quals en destaca el projecte d’edició d’un receptari de cuina tradicional de Cubelles. El propòsit és recollir receptes culinàries de l’àvia, intentant recuperar part d’aquelles receptes familiars apreses a través del temps, de pares a fills. Les receptes s’han d’adreçar a la mateixa entitat La Fita i fer-les arribar al despatx número 5 del Centre Social on l’entitat disposa d’un despatx com a local social.
Un altre de les activitats futures és l’organització d’unes sortida per visitar la Tarragona Romana i la casa museu Pau Casals del Vendrell. També han previst la realització d’una conferència que parli d’una dona “Clara Campoamor”. A més, recentment l'entitat ha estrenat un nou blog amb la següent adreça:

http://doneslafita.blogspot.com/

Les obres d'urbanització de l'entorn del Poliesportiu i l'institut segueixen a bon ritme

Font: Ràdio Cubelles

Les obres segueixen amb el calendari previst i podrien inaugurar-se al mes d’agost coincidint amb la festa major.

"Les obres, que van iniciar-se el passat mes d‘abril, segueixen a bon ritme i està previst que es compleixi amb el calendari establert", segons ha explicat el regidor d’urbanisme de l’Ajuntament de Cubelles, Miguel Ángel López. Aquestes obres han de permetre recuperar el tancat exterior del Poliesportiu i les seves oficines de consergeria, a més de millorar la seguretat de l'alumnat que diàriament es desplaça fins a l'IES Cubelles, així com la construcció d'un carril bici.
El projecte també contempla la urbanització de les zones d'estacionament del Camp de Futbol Josep Pons i Ventura i del Poliesportiu Municipal on es marcaran les places d’estacionament així com s’instal·larà enllumenat. López afirma que “són unes obres necessàries", i que "els usuaris de la zona esportiva i de l'institut seran el més beneficiats“.

Una altre actuació que està prevista en la zona esportiva es la instal·lació de la gespa artificial al Josep Pons i Ventura, les obres estan a l’espera d'assignar l’execució de l’obra a una de les 8 empreses que s’han presentat. En unes setmanes podria començar la instal·lació de la gespa tenint en compte que hauria de estar enllestida a l'inici de la propera temporada, cap a principis del mes de setembre.

Futures Actuacions

Pel que fa a les futures actuacions Miguel Ángel López ha explicat que el poliesportiu es veurà afectat per una gran remodelació amb la construcció del nou pavelló, que formarà part del complex mixt hoteler-esportiu. La ubicació d’aquest nou pavelló serà on actualment si troben els frontons. D’aquesta manera, els dos pavellons quedaran units per una nova zona de vestuaris que compartiran les dues instal·lacions.

Això provocarà el canvi d’ubicació dels frontons així com l’aprofitament dels actuals vestuaris, que deixaran de ser operatius, per transformar-se en sales de gimnàstica o en magatzem de material esportiu.

A banda de la construcció del nou pavelló també es remodelarà l’actual pavelló amb una nova coberta que intentarà corregir els greus problemes de goteres dels quals pateix actualment.

Tot i que no hi ha calendari oficial per aquestes actuacions el regidor d’urbanisme s’ha mostrat "convençut de la necessitat d’aquestes millores per satisfer als usuaris habituals de les instal·lacions esportives".
http://www.radiocubelles.net