20.2.10


ESTEM PREPARANT LA SETMANA DEL 8 DE MARÇ DE 2010

SORTEIGEM UN QUADRE DE JAUME DESOLA





EL SORTEIG TINDRÁ LLOC EL

23 D´ABRIL,DIA DE SANT JORDI

A LA PLAÇA DE LA FONT

(davant L´ALIANÇA) a les 20h

COL-LABORA AMB

LA NOSTRA ENTITAT !




ASSOCIACIÓ DONES LA FITA



PREU/2 EUROS/TIRA

19.2.10

Ja tenim el cartell del 8 de març !!!!!!!


De nou la setmana del 8 de març 2010 !
El sopar de sòcies i amigues a La Font
dia 5 de març a les 21h amb música i ball

( reserves al mateix restaurant – pagament amb antelació)

Atorgament de la VII agulla de plata de La Fita
Sala de la Rectoria el dia 6 de març a les 19,30h

Lectura Manifest 8 de març a la fita de terme
diumenge 7 de març a les 12h

Atorgament del premi I Concurs de Poesia La Fita
dissabte 20 de març a les 19,30h a la sala de la Rectoria



Associació Dones La Fita
Cubelles,març 2010


18.2.10


Conferència col·loqui
Economia solidaria: l'altre mon econòmic està en marxa!
Dimecres dia 24 de febrer, a les 19.00 a la Rectoria de Cubelles
A càrrec d’ Idalina Boni, de la “Central de Cooperatives i empreses de l’Economia Solidària – Unisol Brasil”
(www.unisolbrasil.org.br).
*Idalina Boni és l presidenta de la COOPERATIVA FIO NOBRE, de Itajaí, Santa Catarina (estat del sud del Brasil).
TIdalina parlaria sobre la dona, la economia solidaria i la sortida que aquesta li permet a les dones, algunes d'elles caps de familia, per tres coses fonamentals: recuperar la dignitat de dones i de treballadores, empoderar-se politica i economicament i sortir-se de la pobresa i de la marginacio en que alguna d'elles es veu abocada per les circunstancies economiques, politiques i socialsambé és secretària de la Cooperativa de segon grau
JUSTA TRAMA (www.justatrama..com.br)gestiona la cadena productiva brasilera del cotó ecològic i que organitza a més de 8 cooperatives, del nord al sud del Brasil, aglutinant al voltant de 800 famílies en la producció de roba i accessoris.
Organitza : Cono Sud
Col-labora : Rectoria de Cubelles


La història del vuit de març

El vuit de març està assenyalat en el calendari com aquell dia en què feministes, homes i dones, prenen els carrers per reinvindicar la igualtat de drets, d’oportunitats i, en definitiva, la llibertat per a totes les dones del món.
Ara bé, ¿què ha motivat que sigui el vuit de març, a les portes de la primavera, el dia assenyalat per a aquesta celebració? L’Institut Català de les Dones, edita, any rere any, un fulletó per als interessats i interessades en la història que sintetitza tots els fets rellevants que van confluir per convertir aquesta data en el Dia Internacional de les Dones.
Els primers successos a tenir en compte són la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes del 1857 i l’incendi de la fàbrica Triangle Shirtwast Company, de Nova York, el 25 de març de 1911, en què van morir 142 joves treballadores, la majoria immigrants italianes i jueves. Unes treballadores que precisament l’any anterior havien iniciat una vaga per demanar millors condicions laborals. Aquest tràgic succés va tenir posteriorment una gran incidència en la legislació laboral dels Estats Units .
Un altre element important en la gènesi d’aquesta data és la lluita pel dret al vot de les dones. En aquest sentit, a partir del 1908 les socialistes nord-americanes van celebrar el Dia de les Dones el darrer diumenge de febrer per reinvindicar el dret al sufragi. I el 1910, dins de la Segona Conferència Internacional de Dones Socialistes, Clara Zetkin va proposar la creació del Dia Internacional de les Dones per tal de “promoure el sufragi universal femení, la pau i la llibertat”. En resposta a la idea de Zetkin, l’any següent més d’un milió d’europees i nord-americanes van sortir al carrer per reclamar els seus drets.
Però no va ser fins a l’esclat de la Primer Guerra Mundial, quan la pau es va convertir en un dels lemes preeminents de les marxes feministes, i en especial, quan el vuit de març del 1917 (segons el nostre calendari) les dones russes van sortir al carrer reivindicant aliments i el retorn dels soldats, que es va fixar la data actual com a dia d’especial significació femenina.
Finalment, als anys seixanta i setanta, quan la lluita feminista va ressorgir amb força, les Nacions Unides van declarar oficialment el 8 de març com a Dia Internacional de les Dones.

Dia Internacional de la Dona


ESTEM PREPARANT LA SETMANA DEL 8 DE MARÇ DE 2010 EN QUE COM TOTS ELS ANYS ,INCLOU EL SOPAR DE LES DONES, L’AGULLA DE PLATA A UNA DONA , LECTURA DEL MANIFEST I AQUEST ANY
EL I CONCURS DE POESIA LA FITA PREMIAT AMB 300 EUROS EL GUANYADOR O GUANYADORA

DINS EL ACTA DE LLIURAMENT A LA SALA DE LA RECTORIA EL 20 DE MARÇ, TINDRÁ LLOC
EL RECONEIXEMENT I HOMENATGE A DOLORS THOMAS,POETA I DONA LLUITADORA I QUE TRISTEMENT JA NO ES AMB NOSALTRES


ASSOCIACIÓ DONES LA FITA

17.2.10


españa
Fabià Estaper reconegut economista fa pocs dies que va publicar un article al Diari Avui força interessant ,en que fa un recorregut per la historia de les bombolles financeres i que val la pena per qui no ha llegit el citat article ho faci ara. Ell mateix anuncia seguir fent un recorregut en aquest tema i esperem la segona part.Recomanable.



BOMBOLLES FINANCERES QUE HI HA HAGUT AL LLARG LA HISTÒRIA
Mal de molts...
Fabián Estapé / Economista i exrector de la Universitat de Barcelona

Ja fa més d'un any d'aquell fatídic dilluns 15 de setembre del 2008, quan ens vam llevar amb la notícia que el tabernacle des d'on es regeix el rumb econòmic mundial, Wall Street, s'havia desplomat i, un cop més, arrossegava en la seva caiguda no només el parquet americà, sinó tot el sector financer internacional. Aleshores, tot i no considerar-me un guru de les finances, vaig avançar que les pèrdues derivades del crash d'aquesta nova bombolla serien gegantines a tots els nivells i que el pitjor de la crisi desfermada no s'advertiria immediatament, fins i tot ara per ara dista molt d'haver quedat enrere. De tota manera, no vivim cap situació insòlita i, ni de bon tros, la pitjor en els annals econòmics (sense que aquesta afirmació serveixi perquè mal de molts sigui conhort de boigs); es tracta, senzillament, d'una esquivada més de la feble línia que separa l'evolució borsària de la certesa, la racionalitat... Abans de començar un breu recorregut per algunes de les bombolles que hi ha hagut al llarg de la història, m'agradaria definir succintament el fenomen.

UNA BOMBOLLA FINANCERA I EL SEU CRASH són una incidència que es produeix en els mercats per una pujada especulativa anormal i prolongada del preu d'un actiu o producte, fins a límits molt per sobre del seu import real o intrínsec. El procés alcista incita a comprar amb l'objectiu de revendre a un preu més alt, cosa que provoca una espiral progressiva fins a assolir quotes irracionalment altes que fan que la bombolla acabi esclatant (crash); és a dir, es produeix un punt d'inflexió de la tendència a causa de l'inici de la venda massiva i la manca de compradors (greater fool theory, o teoria del boig encara més boig), fins a provocar una caiguda sobtada i brusca dels preus, per sota del seu nivell real, que engendra una allau de deutes i caos social.

GIRANT LA VISTA ENRERE, UNA DE LES FEBRES especulatives més agudes es va produir a Holanda al segle XVII, motivada per la compravenda de bulbs de tulipes. Per estrany que sembli, aquesta planta es va arribar a considerar una inversió, fins al punt que va donar peu a una forma de lucre ferotge conegut com a Tulipamania. Per raons aleshores desconegudes, les tulipes cultivades a Holanda patien mutacions, germinaven exemplars multicolors irrepetibles (la causa d'aquest fenomen era un paràsit que transmetia un virus a la planta que li provocava una coloració aleatòria), fet que n'augmentava l'exotisme i, per tant, la cotització. La producció no podia satisfer la demanda i en aquest escenari els preus es van multiplicar de manera constant durant tota una dècada perquè cada cop entraven en el mercat més compradors (van arribar fins i tot a hipotecar la vivenda per invertir-hi).

LA TULIPAMANIA VA TOCAR SOSTRE l'hivern del 1636, quan alguns bulbs es van vendre fins a deu cops el mateix dia i els beneficis van arribar al 500%. No obstant això, aquesta operació no podia reproduir-se fins a l'infinit. El 5 de febrer del 1637 es va vendre l'últim lot de tulipes de gran raresa per un import alt: l'endemà es va posar a la venda un lot molt més gran gairebé un 90% més barat i ni així es va trobar comprador. El mercat es va enfonsar, definitivament, quan en una subhasta rutinària, per primer cop, no va aparèixer el boig disposat a pagar la quantitat que es demanava... Els preus van començar a caure en picat, tots venien i ningú no comprava. Les bancarrotes es van succeir i afectar totes les classes socials. La manca de garanties que oferia aquest capriciós mercat, la impossibilitat de fer front als contractes i, en definitiva, el pànic van portar l'economia holandesa a la fallida.

UNA ALTRA BOMBOLLA RIGOROSA VA SER LA CREADA al voltant de la South Sea Company el 1720. Aquesta companyia de transport, fundada a la Gran Bretanya el 1711, va aconseguir el comerç amb les colònies espanyoles d'Amèrica acceptant el risc que suposaven deu milions de lliures en bons del tresor a canvi d'accions amb un interès del 6%, cosa que equivalia per als inversors a una renda gairebé vitalícia. El 1717 es va fer càrrec de deu milions més de lliures de deute públic amb una nova emissió de títols. Un any més tard, les relacions Espanya-Gran Bretanya es van deteriorar i naturalment van afectar les perspectives de la companyia. Tot i així, la direcció de la societat va continuar difonent que la inversió era molt profitosa a llarg termini i va propagar rumors sobre l'alt valor de les transaccions amb el Nou Món i va provocar l'especulació. A més, la companyia va obtenir llicència reial per comerciar en monopoli i d'aquesta manera va augmentar el seu atractiu notablement, fet que va causar un frenesí entre els inversors de tot el país que va contagiar la compra d'accions d'unes altres empreses de transport. Però aquesta tendència va canviar sobtadament en esclatar bombolles semblants en altres punts (Amsterdam i París), com la de la Companyia del Mississipí, que va afectar durament el sistema bancari. Entre els accionistes més assenyalats que es van arruïnar en aquesta ocasió hi havia alguns membres del govern britànic i fins i tot personatges de la talla d'Isaac Newton, que va afirmar impotent: "Puc predir el moviment dels cossos celestes, però no la bogeria de la gent". Prometem continuar fent un repàs de la història.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 31. Diumenge, 14 de febrer del 2010

Font: http://www.avui.cat/

16.2.10

( fotos de grup ,berenar d'ahir de l'Associació ACAF )


Ja que nosaltres no podem "aguantar" tota una rua, ho tenim que fer en "petit comité"

Montse

Les dones que pertanyen a la entitat A.C.A F ( associació d´afectats de fibromiàlgia ) a Cubelles envien unes imatges divertides de la petita festa de carnaval al Hotel d´entitats .
Com molt bé expressa la Montse les ganes de divertir-se i passar-ho bé hi son !





Cubelles resisteix un gèlid Carnaval

Notícies - Festes i tradicions
15/02/2010
Cubelles va passar la prova de les baixes temperatures en l’edició d’enguany del Carnaval.
Si bé els actes infantils, especialment la merengada de dijous gras, sí van ressentir-se en afluència a causa del fred; la Rua de dissabte no va defraudar a ningú i va omplir de gent els carrers del centre del municipi. Més d’una trentena de colles amb una xifra de participants que superava les 2.000 persones van desfilar pel municipi al ritme de la música i desafiant el fred i la pluja que va caure a la part final del recorregut. La Rua va finalitzar a la carpa instal·lada a la plaça del Mercat, escenari del ball de Carnaval i la lectura del sermó a la mitja part.
més informació a http://www.cubelles.cat/

14.2.10


TUTANRÁMON I LA SEVA CORT
Tots el anys aquest establiment aporta color,ingeni ,alegria,
bon humor i moltes moltissimes ganes de passar-ho bé ,
mentrestant algun xai
o un tros de pilota cau a la balança!
Cubelles ,Carnaval 2010
fotos/M. Trives/arxiu Diari de Cubelles/carnaval 2010





Una nit molt freda acompanyada de una pluja fina i que calava fins els ossos. La gent no va perdre les ganes de ballar i fer gresca mentrestant els veïns de Cubelles animaven als participants de carrosses i grups a continuar el seu recorregut i que no van parar de moure les cames per combatre el fred en cap moment., això sí amb ganes !




Envieu a Diari de Cubelles les vostres fotos i les penjarem!


dcubelles_diari@yahoo.es