5.6.10




Aquest cap de setmana mereix una petita pausa i una nota d’humor gráfica !
SITGES
Sitges es blinda per rebre el Club Bilderberg
L'Assemblea pels drets socials del Garraf ha convocat una manifestació en contra de la seva presència
VD - 03/06/2010 9:35:06
Centenars policies han blindat Sitges per rebre els més poderosos del món. El Club Bilderberg es reuneix des d'avui fins diumenge a l'hotel Dolce Sitges per tractar de temes secrets i exclusius que poden canviar el món.

Carles Castro Reunió del club Bilderberg a Sitges

El que sí que han canviat des de fa uns dies és la fesomia del municipi, on desenes de policies vigilen cada metre quadrat. De fet, els accessos a la zona de l'hotel estan tancats ja des d'ahir. Els banquers, polítics, monarques i empresaris més poderosos del món i representants del Fons Monetari Internacional i el Banc Mundial integren aquest elitista club, que no ha estat massa ben rebut per diversos sectors de la societat local.Per exemple, l'Assemblea pels drets socials de la comarca del Garraf considera que els del Bilderberg són els causants de la crisi i "en aquestes reunions discutiran el seu programa de "solucions". Les seves receptes són neoliberals i per tant les seves propostes van en contra dels interessos de la classe treballadora internacional". Davant d'això, han convocat el proper dissabte a les 11h una manifestació sota el lema "Que no decideixin per tu. La crisi que la paguin els rics. Ni Club Bilderberg, ni FMI, ni UE. Ni a Sitges ni enlloc".
Font : http://www.vilanovadigital.com/

4.6.10

Ha mort l´actriu Rue McClanahan, una de les protagonistes de la sèrie dels '80 Las chicas de oro. Nomes resta Betty White que encara es en actiu i molt celebrada. Mireu i gaudiu el vídeo us recordarà divertides seqüències d´aquesta sèrie.




M. Trives/ Diari de Cubelles

Les anomenades CHICAS DE ORO han fet riure i molt. La sèrie de televisió fa uns anys va arrasar i va aconseguir que si es volia personalitzar a un grupet de dones joves o menys joves a ben segur que mes d´ una vegada haurem escoltat... Hey! Aquí teniu les chicas de oro de la família,del grup,de la tertúlia! Jo mateixa durant un temps a un grup de dones de Cubelles molt apreciades ,que totes juntes assegudes al banc de la Rectoria feien molta patxoca i que malauradament ja algunes d´ elles no hi son entre nosaltres , les saludava eixís i elles arrancaven a fer un somriure obert. Des de llavors el grup que resta ,segueix fent les seves tertúlies pro ja mai mes he pogut fer de nou aquesta salutació,resulta difícil i elles ho saben !

3.6.10


españa
Destituit un regidor del govern de Cubelles acusat d´ amiguisme

El PSC i ERC acusen Joan Albet d'haver intentat influir en la selecció de personal de Mercadona
04/06/10 02:00 - Cubelles -
'


El regidor de CiU de Cubelles Joan Albet va ser destituït com a responsable de Dinamització Econòmica i Comerç, ahir. El govern local (PSC, CiU i ERC) l'acusa d'haver intentat afavorir la contractació d'algunes persones del municipi al nou supermercat de Mercadona, tenint en compte que l'Ajuntament era responsable de la gestió dels currículums. Segons el govern, Albet «ha trencat el compromís d'imparcialitat», i només pot continuar al govern mantenint la regidoria d'Obres i Serveis. El regidor de CiU sosté que va demanar a l'empresa que entrevistés algunes persones amb problemes d'inserció laboral sense cap compromís.
Un total de 950 currículums per a 50 llocs de treball. L'apertura del supermercat de Mercadona a Cubelles ha creat grans expectacions pel que fa a l'ocupació a Cubelles, i molts rumors sobre la possibilitat que existís amiguisme a l'hora d'aconseguir feina a l'empresa. Així ho reconeixen l'alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero (PSC), i el regidor d'ERC.
L'administració local era l'encarregada de recollir els currículums i entregar-los a Mercadona: «Ens va arribar la informació que [des de l'Ajuntament] s'havia tingut més interès per algunes persones que per altres», diu Joan Rodríguez Serra. El govern va obrir una investigació interna i, després de tractar prèviament el tema amb Albet, va reunir-se dimarts, i va decidir destituir-lo com a responsable de les dues regidories.
Segons el comunicat enviat ahir als mitjans de comunicació, «la decisió ha estat motivada pel fet d'haver trencat el compromís d'imparcialitat en el procés de selecció de personal» de l'empresa. El consistori deixa clar que seguirà treballant «pels mateixos objectius de transparència i rigor en benefici de tots els ciutadans i ciutadanes de Cubelles».
El PSC i ERC confien a poder mantenir el pacte amb Convergència i Unió. «Amb CiU no tenim cap problema», destaca l'alcaldessa. Romero assegura que les regidories de Dinamització Econòmica i Comerç, que arran de la destitució són responsabilitat seva, tornaran a mans de CiU, que haurà de decidir qui n'és el nou responsable.
Albet es defensa

«No entenc res», assegurava Joan Albet ahir a la tarda. El representant de CiU explica que va intercedir davant l'empresa per algunes persones amb problemes d'inserció laboral, i que no cobraven cap tipus de prestació social. «Creia que com a mínim se les havia d'entrevistar. Mercadona ha fet el que ha cregut convenient», diu el regidor.
Joan Albet també recorda que el conveni signat amb Mercadona preveia que l'Ajuntament, després de recollir els currículums, en fes una preselecció. Segons el regidor, ell no ho va acceptar. L'alcaldessa també coincideix que tots els noms dels interessats es van fer arribar a Mercadona, i es va descartar la preselecció. «Jo assumeixo totes les responsabilitats», diu Albet, que desaprova que s'hagi expedientat la cap de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament pel mateix assumpte.
El grup municipal de CiU a Cubelles havia de reunir-se ahir a les vuit del vespre per decidir si continua o no al govern. «Sóc una persona de partit. Acceptaré el que se'm digui», assegurava Albet ahir a la tarda. El membre de CiU, però, mostrava la seva desconfiança per continuar en el govern municipal. «Ja m'és difícil treballar amb aquesta gent. Són persones que juguen brut i que menteixen», va dir.
El supermercat sosté que el procés de selecció ha estat «normal»
L'Ajuntament de Cubelles i Mercadona van signar un conveni de col·laboració al setembre; l'acord havia de permetre la creació d'una cinquantena de llocs de treball, destinats preferentment a veïns del municipi, en el nou supermercat que l'empresa obrirà a les Salines el 17 de juny. Segons es va assegurar llavors, la contractació la realitzaria l'empresa, prioritzant el criteri de la proximitat del treballador amb el lloc de feina, entre el personal inscrit al Servei d'Orientació Laboral de Cubelles (SOLC), que depèn de la regidoria de Dinamització Econòmica. L'acord preveia que el SOLC rebés de l'empresa les ofertes de feina, que s'inclourien a la borsa de treball per després obrir un període per presentar currículums, i realitzar una preselecció dels candidats –que finalment l'Ajuntament no va fer, i els va enviar tots a Mercadona–, però quedava clar que l'empresa faria la seva selecció. Ahir, l'únic que va assegurar Mercadona és que el procés de selecció de personal a Cubelles ha estat «normal i corrent».

Font :

L'alcaldessa de Cubelles destitueix el regidor de Dinamització Econòmica
http://www.elpunt.cat/cubelles

El Govern de Cubelles destitueix el Sr. Joan Albet com a regidor de Dinamització Econòmica i Comerç

Notícies - Alcaldia
03/06/2010

El Govern de Cubelles va prendre ahir, dimecres 2 de juny, la determinació de cessar al Sr. Joan Albet i Miró del càrrec de regidor de Dinamització Econòmica i Comerç. La decisió ha estat motivada en haver trencat el compromís d’imparcialitat en el procés de selecció de personal d’una empresa que obrirà properament les seves portes a Cubelles.

Les competències de la regidoria de Dinamització Econòmica i Comerç, en tant en quant CiU no designi la persona que les assumeix, en virtut del pacte de govern entre PSC, CiU i ERC per a la legislatura 2007-2011, les ostentarà l’Alcaldia.

Aquest Govern RATIFICA el seu compromís de PACTE entre els grups del PSC, CiU i ERC, entenent que aquest fet aïllat no ha de trencar els objectius que varen motivar aquest projecte.

El compromís d’aquest Govern per TOTA LA CIUTADANIA de Cubelles garanteix que el pacte es manté i aquest fet no condiciona l’acabament de la legislatura seguint els mateixos objectius de TRANSPARÈNCIA I RIGOR EN BENEFICI DE TOTS ELS CIUTADANS I CIUTADANES DE CUBELLES.

Font: http://www.cubelles.cat/

2.6.10

Genial la fina ironia que desprèn aquest article signat per Ada Castells al seu espai Mirador al Diari Avui .A ben segur que us motivarà un somriure ...en temps de crisi difícil es trobar el moment.


Mirador
Ada Castells

Davant la crisi, que ens quedi la paraulaEn saber les retallades Zapatero, el professor de literatura de la UAB Jaume Aulet m’envia una carta modèlica que fa gala d’una fina ironia. Fa així: “Benvolguts senyors de [nom del banc o caixa]. Em sap molt greu haver-los de comunicar que he decidit pagar un 5% menys en el rebut mensual de la hipoteca que tinc concertada amb la seva entitat. Ha estat una decisió difícil, però m’és imprescindible retallar despeses per salvar la meva economia particular i poder reduir el dèficit. En situacions de crisi com l’actual, tots hem de fer un esforç col·lectiu i solidari, per la qual cosa –seguint el consell dels nostres governants– els demano comprensió i solidaritat. Al cap i a la fi un servidor, com la resta de ciutadans, va col·laborar no fa gaire en la injecció de diner líquid que vostès van rebre de l’Estat per tal de salvar el sistema financer. Si tenen dubtes sobre la legalitat de la mesura, tinguin present que la jurisprudència d’aquests darrers dies confirma que aquesta mena de decisions unilaterals estan perfectament avalades per les recents actuacions dels poders públics del país.
La reprodueixo sencera encara que, per ser justos, m’hauria de repartir els guanys d’aquest article amb ell. Ja quedarem per fer una cerveseta, Aulet, perquè la cosa no és que doni per a gaire més. I és que, com a mínim, enmig d’aquesta maleïda crisi que ens ha caigut a sobre, ens quedi la paraula i el dret a l’emprenyada.
Font : http://www.avui.cat/

Escoltant Radio Cubelles la nostra emissora, he tingut el plaer d´ escoltar la veu de Jordi Llompart en una excel·lent entrevista que la nostra radio avui ha ofert als oients .El motiu i l´ eix de la entrevista era la producció europea d’imatge real en 3 de la narració d’un conte Viatge màgic a Àfrica’ i que Jordi Llompart ha presentat fa poc a les sales de cinema.
Dir que son molts que seguim les ones via Internet o amb el transistor de la cuina. Gracies ,ha segut un plaer escoltar a aquest reconegut periodista i que justament Radio Cubelles li va atorgar el I micròfon d´ or de la emissora .
Magnífics col·laboradors i col·laboradores i treballadors de Radio Cubelles que tots els dies aporten les novetats del dia a dia amb programes puntuals en la franja dels matins i les tardes ,Cubelles 8 ½ ,Barrejat amb mi , Tornant als seixanta Plaça de la Vila Garraf des dels 6,25 ,Juguem net, L´informatiu i aquets Plens del Ajuntament en que tothom hi para l´ orella des de casa i que a vegades son eternament llargs.
Gracies de nou !

1.6.10

M. Trives /Diari de Cubelles

Arriba un moment que la majoria de la gent estem cansats de les referències al tema del Estatut , ja resulta cansi desprès de quatre anys d´ espera i segurament es el que pretenent els màxims opositors i els membres del Tribunal Constitucional .Revisant continguts de mitjans de comunicació i algun que altre bloc dos d´ ells mereixen atenció dos comentaris molt acertats.
Un d´ ells de Vicent Sanchis al diari Avui i que a la seva columna Desclot amb una ironia molt encertada us recomanem fer-ne lectura i l´ altre dins el bloc de Sixte Moral , veí nostre ,de Vilanova i prou conegut i reconegut polític que mai es talla un pel si vol dir la seva. De tant en tant clikeu al seu bloc no us decebrà !
Desclot
Vicent Sanchis

Que els deixem què?

En temps durs són d’agrair les intervencions plenes de bon humor. En uns moments en què qui no en pateix una en pateix dues celebrem la ironia, ni que sigui grossa. Com ara la que ahir va deixar anar als passadissos del Congrés el ministre de Justícia, senyor Francisco Caamaño. Per burlar el setge periodístic i poder-se’n anar a fer un cafetet amb tranquil·litat, el gran Caamaño va demanar a tothom que deixi treballar el Tribunal Constitucional.
Després de quatre anys de veure-les passar, matar mosques, no aclarir-se i fer digestions de boa, l’exigència del ministre és de circ. Sobretot, considerant que una vegada més –l’enèsima– ses senyories han estat incapaces aquesta setmana d’arribar a un acord per esbudellar l’Estatut de Catalunya. Després que fracassés l’assaig del denominat “sector conservador”, ara la presidenta de l’entitat proposa un nou sistema per fer servir les tisores de podar amb el consens degut. Continuarà. Quatre anys més tard. El ministre demana, doncs, a la víctima que deixi treballar els mestres de destrals per veure si finalment decideixen per on tallar-li el coll. Sí, ministre. A part de tanta gracieta, almenys ha quedat clar que això de les taules de la llei –és a dir, de la Constitució– és més aviat un referent fosc. Si no hi ha manera d’interpretar-les amb un mínim de coherència, és que potser no són tan sagrades. Ai, senyor!

http://www.avui.cat/
A les verdes i a les madures
María Emilia Casas. Treu pit la presidenta del TC, assenyalant que no es senten deslegitimats per treure una sentència i que ho faran abans de l’estiu. La veritat és que no cal, que se l’estalviïn i que marxin , que deixin pas a uns altres i sobretot que sàpiguen que el que digui avui ja està desqualificat veient quina és a l’actitud i els comentaris que han anat fent. A la declaració del Parlament de Catalunya, a la demanda del MH President José Montilla davant el Senat s’hi afegeix ara un manifest que el signen els rectors i les rectores de les universitats catalanes i entitats de professionals, sindicats i entitats civils que indiquen clarament que han perdut la confiança en aquest TC i que demanen que es modifiqui la llei a efectes de que el TC s’abstingui de pronunciar-se en allò que un Parlament i un referèndum popular han aprovat. Els i les signants representen una mostra més que representativa del que anomenen societat civil, hi ha noms destacats només però en voldríem destacar un, el de Miquel Roca, i ho fem perquè va ser un del redactors de la Constitució i segurament dels pocs que pot parlar amb quin esperit es va redactar i pel que ha dit en moltes ocasions mai es va fer amb ànim restrictiu. Per tant la Sra. Casas potser que s’ho faci mirar i per elevar el nivell i la dignitat del TC, que vagi plegant i deixant pas a altres que potser, només potser, seran més sensibles amb la demanda de la ciutadania de Catalunya
http://sixtemoral.wordpress.com/
I de pas un article relacionat amb el medi ambient on José Joaquín Pérez de Gregorio fiscal coordinador delegat de medi ambient,que acusa a la seva última memòria del 2009 d’«injustificada passivitat» les administracions autonòmica i locals a l’hora de perseguir els delictes ecològics ,llegiu aquest article es força interesant....




LA LLUITA CONTRA LA CONTAMINACIÓINVESTIGACIÓ MEDIAMBIENTAL
El fiscal carrega contra la Generalitat per desatendre delictes ecològics
1. • Sosté que l’Administració es limita a avisar els municipis que els seus abocadors són il·legals
2. • Va requerir al Govern català els expedients oberts durant tres anys davant l’escassetat de denúncies

J. G. ALBALAT BARCELONA


El fiscal coordinador delegat de medi ambient, José Joaquín Pérez de Gregorio, acusa en la seva última memòria del 2009 d’«injustificada passivitat» les administracions autonòmica i locals a l’hora de perseguir els delictes ecològics. En el seu dictamen també denuncia que la Generalitat, a través d’una llei, «intenta donar cobertura legal» a abocaments il·legals de residus.
La Conselleria de Medi Ambient ha eludit comentar l’informe de la fiscalia al·ludint que no té coneixement del seu contingut, encara que fonts del Govern català van afirmar que sempre que constaten un delicte el denuncien.No és la primera vegada que el fiscal de medi ambient es queixa de la falta de col·laboració de les entitats públiques a l’hora de denunciar delictes de contaminació. Ho ha fet en els últims anys. Però en aquesta ocasió la crítica és més contundent. La memòria destaca que a causa d’aquest escàs suport per part de l’Administració, la fiscalia s’ha vist obligada a reclamar, amb els pertinents «advertiments legals», una còpia dels expedients administratius tramitats per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’Agència Catalana de Residus (ACR) entre els anys 2006 i 2008.
De l’examen dels documents remesos per l’ACR «es va poder apreciar una aparent i injustificada passivitat» per part de l’entitat pública, que «s’havia limitat» a instar els consistoris responsables d’abocadors il·legals (que generen un alt risc d’incendi) a complir la normativa. I no es va adoptar cap mesura ni quan els ajuntaments en feien cas omís, segons Pérez de Gregorio. Després de rebre els expedients, la fiscalia va ordenar a la policia la inspecció ocular d’aquests abocadors. Quan es van apreciar indicis de delicte es va procedir a obrir una investigació, posant-ho en coneixement dels alcaldes. La resposta va ser positiva, ja que els consistoris van tancar els abocadors i van retirar els residus.
QUEIXES DE PARTICULARS / Les diligències obertes per delicte ecològic a la fiscalia especial van augmentar de 111 el 2008 a 155 el 2009. No obstant, la memòria posa en relleu que l’ACA no li va presentar cap denúncia, l’ACR només dos i la Direcció de Qualitat Ambiental, cap. Les administracions locals tampoc van estar gaire actives i només van posar en coneixement seu tres casos. Per tant, la majoria d’investigacions es van obrir per queixes de particulars, associacions o la policia. En opinió de Pérez de Gregorio, les denúncies dels organismes públics és «escassa i gairebé anecdòtica». Al seu entendre, és una actitud que «lamentablement sembla persistir qualsevol que sigui l’Executiu que governi la comunitat». Afegeix que quan es denuncia són «fets nimis o sense cap mena de significació penal».La memòria denuncia la «reiterada, injustificada i injustificable» absència de denúncies de l’ACA respecte a l’incompliment per part dels ajuntaments de les seves obligacions legals en matèria de tractament i depuració d’aigües residuals urbanes, amb el greu perjudici que això ocasiona als rius. Aquests problemes es donen molt a les urbanitzacions que no estan connectades amb la xarxa municipal. D’aquesta manera, el fiscal va requerir els expedients administratius oberts. A l’examinar-los, va arribar a la conclusió que havien estat arxivats basant-se en la inclusió d’aquests abocaments al Pla de Sanejament d’Aigües Residuals Urbanes de Catalunya i en una disposició transitòria d’una llei de mesures fiscals i financera de la Generalitat. El fiscal ja ha fet servir aquest argument en les querelles contra els alcaldes de Sentmenat (Vallès Occidental) i Dosrius (Maresme).
POLÈMICA COBERTURA LEGAL / La memòria sosté que la finalitat és «intentar donar cobertura legal a la prolongació en el temps d’aquests abocaments il·legals, que incompleixen la normativa» de la Unió Europea i l’espanyola. Afegeix que hi ha un «total coneixement, tolerància i connivència de l’Administració hidràulica catalana» a fi de «tranquil·litzar» els responsables dels municipis, preocupats «davant l’actuació investigadora» de la fiscalia. En altres expedients també s’observa «una inactivitat» per part de les administracions locals.

Font:
http://www.elperiodico.cat/
foto/arxiu Diari de Cubelles

Neteja Popular del riu Foix, diumenge

Font: Ràdio Cubelles
L'acte organitzat per Fauna de Cubelles compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cubelles, i s'emmarca dins la celebració del Dia Mundial del Medi ambient
L’entitat ecologista Fauna de Cubelles va inaugurar dissabte passat una exposició fotogràfica que recull l’activitat de l’entitat. La mostra, que s’emmarca dins els actes commemoratius del Dia Mundial del Medi ambient que es celebra dissabte, es pot visitar dins diumenge a la Rectoria.Un altre acte commemoratiu és la "Neteja Popular" que es farà diumenge a la desembocadura del riu Foix. El lloc de Trobada serà el Poliesportiu, a les 9 del matí, on l’organització entregarà guants i bosses de plàstic. Una vegada acabada la neteja, cap a les 11 del matí hi haurà un esmorzar popular, a la Pineda de la desembocadura.
Per a més informació podeu trucar als telèfons 671 678 034 o 699 861 800

Font: http://www.radiocubelles.net/