12.3.10


L’associació Dones La Fita fa nou anys que va iniciar les primeres petjades com a entitat a Cubelles. Estem adherides a la Xarxa Feminista de Catalunya des de fa nou anys també i aquest proper any, ja serem unes jovenetes amb deu anys de recorregut a Cubelles. En el transcurs d’aquestes etapes i dies ,impulsades diverses activitats que a dia d´avui cumpliexen moltes il·lusions i de la engrescadora projecció n´estem contentetes i satisfetes
Conferències,participació ciutadana , trobades de dones d´altres entitats ,setmana del 8 de març en que l’agulla de La Fita simbol de l´entitat a una dona es adjudicada i ja en una setena edició aquest any ,publicació d´una primera revista amb el suport del Institut Català de la Dona i la darrera incorporació del I Concurs de Poesia i que aquest any dediquem a Dolors Thomas poeta i dona lluitadora ,compleixin objectius a dia d’avui.
Gracies per la vostra participació i fidelitat !
Associació Dones La Fita

*Ens agradaria comptar amb la vostre atenció el vostre suport en actes i difusió aixís com podeu disposar del nostre bloc per incloure les vostres activitats


Conclouen les II Jornades de Participació Ciutadana

Les segones jornades de Participació Ciutadana s’han tancat amb les ponències de la directora de l’Institut de Drets Humans de Catalunya, Aïda Guillén, de l’escriptora Asha Miró, el director de COM Ràdio, Francesc Triola, i la diputada provincial Teresa Llorens. Els ponents han reflexionat a l’auditori de l’escola Charlie Rivel sobre els drets humans, el dret a la informació i el dret a la igualtat home-dona. La participació de la segona jornada no ha estat del tot satisfactòria, si bé les persones assistents han valorat molt positivament el contingut, tant a nivell quantitatiu com qualitatiu.

La directora de l’Institut dels Drets Humans de Catalunya, Aïda Guillén, considera que “les drets no es donen ni s’atorguen, sinó que ja els tenim, són per tots i per a tothom”. L’experta en drets humans considera que aquests “són reivindicacions legítimes de la societat civil”. El director de COM Ràdio, Francesc Triola, va concretar la seva participació en un dels drets recollits a la carta de salvaguarda dels drets humans a la ciutat, el d’informació i comunicació. Triola considera que “s’ha de lluitar per arribar a tenir els nostres drets”. En aquest sentit, des del Consorci de Comunicació Local i COM Ràdio treballen per tenir “més efectivitat per donar un servei de comunicació a la ciutadania i fer-ho permeable”. Des de la xarxa d’emissores de COM Ràdio, entre les que es troba Ràdio Cubelles, s’explica “la realitat de baix cap a dalt”, perquè des dels municipis “es pot construir una realitat”.

L’escriptora Asha Miró, autora de la novel·la Rastres de Sàndal, va explicar les seves vivències personals, des de la seva Índia natal. “El dret a creure en l’ésser humà” i el fet de “creure en la bondat de les persones que tens al teu voltant” són dues de les reflexions que l’escriptora, catalana d’adopció, va deixar del seu pas per Cubelles. I va cloure llençant el repte que “el sentit de la vida està en anar saltant fronteres”.


L’eurodiputada María Badía visita el Garraf dimarts 9 de març de 2010

María Badía i Cutchet, diputada al Parlament Europeu des de l’any 2004, ha estat de visita el divendres a la comarca invitada pel Consell Comarcal del Garraf, on va fer una roda de premsa per explicar els temes en què està treballant la presidència espanyola de la Unió Europea.
L’eurodiputada, acompanyada per la consellera de Relacions amb Europa, Mònica Miquel i Serdà, va afirmar que “Espanya està afrontant la presidència de la Unió Europea amb suor, ja que el programa és molt ambiciós i molt europeista perquè busca establir polítiques comunes amb accent en els temes socials”.
Maria Badía va explicar que enguany la Unió Europea s’està adaptant a grans canvis com el desplegament del Tractat de Lisboa, que comporta assumir els nous rols de president del Consell Europeu, ostentat pel belga Herman Van Rompuy i del representant de la Unió per als Assumptes Exteriors i la Política de Seguretat, que ocupa la britànica Catherine Ashton, fins ara comissària europea de comerç .
L’agenda de María Badía per la comarca va continuar amb la visita a l’Institut Alexandre Galí de Roquetes i una reunió de treball amb la Consellera de Relacions amb Europa Mònica Miquel i Serdà, les regidores d’Integració Europea de Sant Pere de Ribes, Gemma Gallego i de Canyelles, Rosa Huguet i el secretari del Consell Català del Moviment Europeu, Joaquim Millan.
Les visites dels representants catalans al Parlament Europeu s’emmarquen dins el Programa de Relacions amb Europa que el Consell Comarcal del Garraf desenvolupa des de l’any 2004 amb l’objectiu d’apropar les institucions europees a la ciutadania
foto/Inauguracíó Jornades/arxiu Diari de Cubelles



Asha Miró i Francesc Triola, avui a les II Jornades de Participació Ciutadana

Notícies - Participació Ciutadana
12/03/2010
L’Ajuntament de Cubelles clourà avui la segona edició de les Jornades de Participació Ciutadana, dedicades enguany a tractar l’Agenda Local pels Drets Humans i el Pla Estratègic de Participació Ciutadana de Cubelles.

Per parlar-ne, avui a partir de les 17.30h a l'escola Charlie Rivel es comptarà amb les ponències de Teresa Llorens, coordinadora de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona; l’escriptora Asha Miró, autora de la novel·la Rastres de sàndal; i Francesc Triola, director de COM Ràdio. Asha Miró parlarà de com viure els drets humans a partir de la seva obra, mentre que Francesc Triola centrarà la seva ponència a parlar del dret a la informació des de l’experiència de COM Ràdio i el Consorci de Comunicació Local, al que està adherit l’Ajuntament de Cubelles des de mitjans de l’any passat.

11.3.10

Que Joan Barril escriu i molt bé, ho considerem tots els que seguim tots els seus articles escrits amb aquella qualitat indiscutible que predisposa dia a dia a llegir la seva columna. Ahir 10 de març ,Ciudadanos huérfanos a El Periòdico ,va complir les expectatives evidents de passar un bon ratet. També trobem a un esplèndid Iu Forn al diari Avui ,amb un estil punxant i afiladíssim a Passa-ho ,un espai puntual que no ens podem resistir mai a llegir i en en que fa una crònica que recomanem... Llegiu les dues i si voleu podeu clikar el link corresponent.
Los días vencidos
Ciudadanos huérfanos

JOAN BARRIL
Las catástrofes del cielo y de la tierra forman parte de la civilización. Sabemos construir puentes por las grandes avenidas de los ríos. Hemos inventado los puertos para poner puertas al mar. Hemos socializado el fuego y lo hemos encerrado en lámparas y hogares. Pero cuando los elementos se ponen cachondos, entonces empieza un curioso pugilato entre Dios y los hombres. Lo dijo hace un siglo el poeta Joan Salvat Papasseit. «Si Déu ha concebut el llamp per castigar els homes, Déu ha estat vençut per Benjamí Franklin», en referencia al que fue el inventor del pararrayos. Pero no siempre es así. Y demasiadas veces Dios mira hacia otra parte. Será porque esa idea del Dios que nos libra de todo mal no es del todo cierta. La divinidad no puede ser Tres en Uno, que tanto sirve para abrir puertas como para hacer funcionar la moto atascada. A Dios también se le ha de ayudar, y a veces el hombre también tiene que ayudarse. Se esperaba una nevada importante. Pocas veces las previsiones meteorológicas –diga lo que diga el conseller de la cosa– han estado tan acertadas como en este fin de semana, al anunciar la nevada en cota y en superficie.
i més seguir llegint ....clikant a Ciudadanos huérfanos

PASSA-HO!
Les elèctriques, culpables (de tot)
Iu Forn
La conselleria de Desgavell i Caos Interior envia el següent comunicat: "La culpa de tot és de les elèctriques. I aquest tot inclou les morts de la gosseta Laika, Kennedy, els marquesos d'Urquijo i Chanquete. Com a membres del govern volem denunciar la precarietat de la xarxa elèctrica a Girona, situació de la qual en són culpables partits polítics com el nostre ,contrari a la construcció de xarxes elèctriques a Girona. Senyors (i senyores), cal ser coherent com ho som nosaltres (i nosaltres).
"Les elèctriques també són culpables de no haver fet dos (o tres) dies abans una previsió meteorològica anunciant el que va acabar passant i, veient-la, de no haver anul·lat les classes a tot el país. Les elèctriques són responsables que la gent agafés el cotxe per intentar tornar a casa. Elles haurien d'haver sortit entre la una del migdia i les set de la tarda explicant quina era la situació real i fent recomanacions. O què, és que qui havia de sortir era algú del govern? Són les elèctriques qui haurien d'haver trucat a les ràdios i a la TV per comandar la situació i no deixar el país en mans de periodistes que van haver d'improvisar programes especials amb informacions que oferien directament els afectats. Les elèctriques són les que haurien d'haver informat a la web de Renfe que el servei estava suspès, o als panells informatius d'entrada a les rondes que estaven bloquejades, o cinc minuts abans de dir que no hi havia trens atrapats al mig del no res, escoltar com el viatger d'un tren trucava a la ràdio informant que estava atrapat al mig del no res.

"I dues últimes coses: (1) estem molt satisfets pel desori aconseguit, sobretot tenint en compte que Volga Landau no va poder participar en l'operatiu i (2) a la comissió d'investigació direm que la culpa va ser de les elèctriques i dels bombers aragonesos, que són un covards i uns borratxos".
Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 48. Dimecres, 10 de març del 2010

10.3.10


Mila Arcarons segueix informant a l ´entorn del 8 de març .Us recomanem la seva pàgina no us decebrà .

españa
PENSAT EN TU DONA POÈTICAMENT

(Recital poètic)

Dins els actes organitzats a Cubelles amb motiu del Dia Internacional de la Dona, el Grup de Teatre del Casal de Cultura, portarà a terme una nova lectura poètica aquesta amb dedicada a la dona i amb poemes amb nom de dona o dedicades a ella.

Intervindran Angie Raspall, Pilar Mallofre, Montse Antó, Salvador Estalella i Montserrat Lago autora del text i també directora.

L’acte tindrà lluc el dissabte dia 13 de març a les vuit de la tarda a la sala del Centre Social.

13 de març a les 20h. al Centre Social c/ Joan Roig i Piera, 3-5 de

Cubelles

Grup de Teatre del Casal de Cultura de Cubelles
Manuel Millán Cascalló

Esteu convidats a l’acta de lliurament de la Primera Edició del Premi de Poesia La Fita .
Us esperem !
Recordant a Dolors Thomas...
dissabte dia 20 de març a les 19,30h sala de la Rectoria
Associació Dones La Fita


L´any 2009 ,fou el 30 aniversari dels primers ajuntaments democrátics,i evident l´incorporació de les dones als governs municipals.

Aquest any 2010 la nostre entitat vol homentjar a les dues primeres regidores elegides democràticament l´any 1987 a Cubelles, atorgant-les l´agulla de La Fita

Mª Neus Capdet Granell i Mª Teresa Ventura Dulcet

Sala de la Rectoria,13 de març 2010 a les 18,30h

Associació Dones La Fita

9.3.10




Segona edició de les Jornades de Participació Ciutadana

Notícies - Participació Ciutadana
04/03/2010
L’Ajuntament de Cubelles durà a terme els propers 11 i 12 de març a l'escola Charlie Rivel la segona edició de les Jornades de Participació Ciutadana, un esdeveniment que pretén apropar el Consistori al conjunt de la ciutadania fent-lo partícip de diversos projectes. Enguany les jornades es dedicaran a tractar l’Agenda Local pels Drets Humans i el Pla Estratègic de Participació Ciutadana de Cubelles.
Pla Estratègic de Participació Ciutadana

Per tractar el Pla Estratègic de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Cubelles, en aquestes jornades es dedicarà una taula rodona que comptarà amb la participació del regidor de Participació Ciutadana, Xavier Grau, els portaveus dels grups polítics municipals, i Marta Martorell, directora de l’empresa CIVIS, encarregada de l’elaboració del Pla Estratègic de Cubelles.
Com en el cas anterior, es realitzarà un taller participatiu amb els assistents de validació de la diagnosi del Pla Estratègic de Participació Ciutadana de Cubelles, un document marc que planificarà, impulsarà, reglamentarà i ordenarà la participació ciutadana al municipi. Pretén ser una guia integral del desenvolupament de la participació, ja que quedaran definits els objectius, els criteris i les propostes. Així doncs, es posaran les bases en les que se sustentarà la participació ciutadana a Cubelles. Un cop estigui redactat, el Pla s’editarà en un document i una guia pràctica per apropar-lo a la ciutadania i començar a executar-lo.
Més informació a http://www.cubelles.cat/

8.3.10



Unes quantes bolves de neu,van caure aquest matí a Cubelles i per la tarda ,esperem que només sigui aixís al Garraf .
De moment a molts llocs de Catalunya ,carreteres i pobles mantenen l´alerta.Trens de rodalies aturats i a BCN sense transport ,només metro.
Clikeu sobre l´imatge i les bolves serán visibles.

7.3.10

CONCIERTO POR CHILE

21 de Marzo - 19 hs.
Auditorio Municipal del Conservatorio de Terrassa
C/ Miquel Vives, 12

Entradas sólo a 5 €

NO FALTES
NOSOTR@S TAMBIÉN IREMOS

Publicado por Asociación Por Derecho Propio

http://porderechopropio.blogspot.com/


MANIFEST DEL 8 DE MARÇ

...al peu de la histórica Fita

7 de març 2010

(foto/Xavier Grau)