25.12.10


españa


DIARI DE CUBELLES US DESITJA BON NADAL I BONES FESTES !

24.12.10

23.12.10


Del 27 al 30 de desembre arriba la 2a edició del Parc de Nadal

Notícies - Infància i Joventut
Del 27 al 30 de desembre obre les portes al Pavelló municipal el Parc de Nadal de Cubelles, organitzat per la regidoria d’Infància i Joventut. Després de la bona acollida de públic en la primera edició, per la que van passar 1500 persones en els tres dies, enguany l’activitat s’allarga un dia més perquè els nens i nenes de Cubelles puguin gaudir de diferents activitats i tallers durant les vacances de Nadal.

Llits elàstics, inflables, tir amb arc, curses de cars a pedals, scalextric, entre d’altres activitats, així com diferents tallers, és el que es podrà trobar dins del Pavelló municipal amb monitors especialitzat en cadascuna de les activitats. A més, en l’edició d’aquest any, també han col·laborat diferents col·lectius, com Labors de Cubelles, Clorofil·la, Club de Tennis Taula i un grup de manualitats del Casal d’Avis municipal, per tal de millorar l’oferta.

El Parc de Nadal obrirà les seves portes de 10 a 13h. i de 17 a 20h. El preu dels infants de 2 a 12 anys serà de 3€/dia i hi haurà un abonament de 9€ per a tots els dies. Els acompanyants i els infants menors de 2 anys tindran l’entrada gratuïta.

http://www.cubelles.cat/

commons.wikimedia.org


L’Agrupació de Balls Populars de Cubelles com ja és tradicional en aquestes dates organitza una jornada del Joc del Quinto. Dia de Nadal, set de la tarda al cinema Mediterrani.


fotos/Montse Terrat/arxiu ACAF 2010


Aquest any 2010 la Grossa de Nadal ha passat de llarg i Cubelles no ha aconseguit cap premi important.
Si la panera Grossa i molt ! de l’entitat ACAF i amb la aportació de molts comerciants, la col-laboracio de moltes persones en la venda de butlletes han aconseguit deixar una pinzellada de felicitat a la Neus ,que molt contenta es fotografiada amb les organitzadores d’aquest super premi.
Les Teresines i Labors de Cubelles han aportat treballs artesanals i la botiga Valverde ha ofert l´aparador per mostrar aquesta panera .






fotos/arxiu Diari de Cubelles





foto/arxiu Diari de Cubelles 2010


El Ple dóna llum verd al pla bàsic de protecció civil

Notícies - Seguretat Ciutadana
22/12/2010
Amb la única abstenció del grup d’EC, el Ple va aprovar el pla bàsic de protecció civil de Cubelles i l’Inuncat. Ara el pla s’haurà d’homologar per part de la Generalitat de Catalunya (Procicat), abans que el document sigui plenament efectiu i es pugui presentar públicament a tota la ciutadania.

El debat va comptar amb la intervenció de l’inspector de la Policia Local de Cubelles, Sebastià Rodríguez, i el cap de l’àrea de protecció civil del municipi, Joan Liñán. Ambdós tècnics van respondre a totes les preguntes formulades pels grups municipals i van explicar que el “pla bàsic és un paraigües, com a eina de planificació, que recullen tota la resta de plans de protecció que s’han d’aprovar”. Ara, en aquesta primera fase, s’aprova el de risc d’inundacions (Inuncat), tot i que ja hi ha una subvenció per redactar al llarg del primer semestre del 2011 el d’incendis (Infocat).

El tema de la protecció civil és bastant complicat i s’ha reformat recentment”, va començar explicant Sebastià Rodríguez. La reforma de la legislació va fer que els plans que “tenim a Cubelles no estiguin homologats”, perquè la comissió de protecció civil de Catalunya no els reconeix. Aquesta comissió estableix quins plans, en funció de l’especificitat de cada municipi, ha de tenir cada municipi i, després de redactar-lo i aprovar-lo, l’ha d’homologar la Generalitat”. “En el cas de Cubelles, hem de tenir Inuncat (inundacions), Infocat (incendis), Sismicat (sísmic); Camcat (contaminació d’aigües marines) i Radcat (risc radiològic)”, va anunciar l’inspector de la Policia Local. Els tècnics municipals han contactat amb el responsable territorial de protecció civil, que ha confirmat que “és un bon pla”. Una vegada homologat, el pla s’haurà d’implantar i revisar cada quatre anys. El procés d’implantació, que es portarà a terme el primer trimestre del 2011, si la Generalitat acaba donant-hi el vist-i-plau, contempla “una informació als grups implicats i a la ciutadania”.

mes a http://www.cubelles.cat/

22.12.10

"L'escola en català, ara i sempre"

Demà l'ARA regala un adhesiu a favor de l'escola en català
El diari ARA inclourà demà en tots els exemplars un adhesiu per reivindicar la vigència de l'ensenyament en llengua catalana
Davant la sentència del Suprem que intenta liquidar la immersió lingüística a Catalunya, el diari ARA regala demà amb cada exemplar un adhesiu que reivindica l'escola en català. Es tracta d'una revisió feta per l'equip del diari a partir d'un cartell original del 1920, obra del pintor noucentista Josep Obiols. Si aleshores el lema que acompanyava el vailet que va a escola era “Ja sou de l'associació protectora de l'ensenyança catalana?”, ara des del diari l'hem substituït per “L'escola en català, ara i sempre”: un recordatori de la llarga tradició que empara l'ensenyament en la llengua pròpia del país.

21.12.10

fotos/arxiu Diari de Cubelles 2010














Aquets últims dies del any 2010 us oferim imatges de Cubelles a la primavera ,al estiu a la tardor i al hivern en que ja ens trobem de ple. Activitats ,festes i altres actes us faran recordar les vostres,las que també heu aconseguit en petits moments captats per l’ull de la càmera .
Si voleu enviar les vostres nomes cal que adreceu les imatges a

dcubelles_diari@yahoo.es
Llibres a regalar aquestes festes de Nadal i Reis

M. Trives/Diari de Cubelles
Mila Arcarons fa referència aquesta setmana en el seu bloc d’un llibre ,*Ines i la alegria de Almudena Grandes ,que recomana vivament . Seguint els continguts puntualment del seu bloc on sovint ja ens te acostumats a una lectura rapida on exposicions,presentacions de llibres i temes propers que segurament li agraden especialment i tractats .
Mila et puc dir ,ja que ens coneixem suficient ,i que aquesta vegada com d´altres també coincideixo amb tu, ja que Almudena Grandes forma part de les meves lectures de columnes ineludibles als diaris pel mati ,mentrestant faig un cafetó al costat del ordenador.
*Los nietos, biológicos o adoptivos, de los republicanos del 31, nos hemos echo mayores tambien en experiencia, en seguridad , y en la definición de nuestra propia identidad. Somos la primera generacions de españoles en mucho tiempo, que no tiene miedo, y por eso hemos sido también los primeros que se han atrevido a mirar hacia atràs, sin sentir el pánico de acabar convertidos en estatuas de sal . Almudena Grandes . Memoria de futuro . 1931/2006
Excel.lent la novel.la d’Almudena Grandes . Ines y la alegria . La primera d’un projecte mes ampli que inclou sis novel.les independents sobre la guerra : “Episodios de una guerra interminable”. Barreja de memòria històrica i obra de ficció . Ben mesclat i treballat . La història de l’invasió a la Vall d’Aran l’octubre del 1944 quan una colla de combatents comunistes entren al país pensant que seria “una batalla final” i que serien rebuts com a alliberadors . No fou així . A la Vall d’Aran hi havia aviació i tancs i artilleria . I el que hagués pogut ser la llibertat - y cambiar para siempre el destino de España - fou una derrota que mai va volar-se “fer publica” ni explicar per part del règim franquista. . Un oblit històric que Almudena Grandes ens aboca i recorda .

20.12.10


Llibres a regalar aquestes festes de Nadal i Reis

M. Trives/Diari de Cubelles
Sovint tenim ocasions per comprar a un amic o amiga un llibre i en trobem en el dubte de quin triem. Serà adient o li agradarà aquesta lectura o aquest autor o autora es trobarà entre els preferits ? Llavors trobem als mostradors dels punts de venta un sin fi de propostes.
Al Foment Vilanoví un autor novell en narrativa Xavier Soler va aconseguir aplegar mes de cent persones al voltant de la presentació de La muntanya del Cardenal ,un llibre que aporta el relat incisiu de les vicissituds i les experiències de un noiet en un regim d’internat . Tenint en compte la edat del autor fa pensar que forma part d’una generació en que els anys o experiències viscudes en aquets centres permetrà compartir senyes de complicitat amb el autor des de un primer moment ja que molts han format part de petites histories viscudes en aquets internats . Aquest llibre disposa ja en un primer moment de ganxo evident ,amb una tècnica narrativa fresca que contrasta amb la rigidesa dels temps relatats ,incitant a continuar la lectura sense pauses .
Com el mateix autor expressa ¨La felicitat no es viu mai en el present sinó en el futur , ¨
No decebrà a la persona a qui ho rebi com a regal de Nadal o Reis...Aconsellable....

La Muntanya del Cardenal
Autor Xavier Soler
Edicions EL CEP I LA NANSA


Carnaval 2011
Continuant amb la tradició que vàrem iniciar fa dos anys a l'Aliança ja estem preparant el Carnaval 2011 i, al igual que en el 2010, us convidem a participar amb la nostra carrossa a la rua.
Podeu apuntar-vos enviant un
O trucant al telèfon 938950535 o 670843944
fotos/arxiu Diari de Cubelles 2010

Esta semana en Mézclate Conmigo & Barreja't amb Mi...
Rescatamos la memoria de Idea Vilariño, poetisa rioplatense, amiga de Mario
Benedetti...
El amor, la muerte, el dolor, la esperanza... tan presentes en su verbo como en la historia social y política de su país: Uruguay...
Dedicamos también un espacio especial a Marcelino Camacho, símbolo del movimiento obrero europeo...
De la mano de Gloria Clavero conocemos a Lucía Topolansky, una mujer con canas, sin maquillaje y enorme sabiduría...
Audio disponible a partir del 19 de diciembre.


Imágenes elpais.com

Audio disponible a partir del 19 de diciembre.

http://mezclate-conmigo.blogspot.com/
http://www.porderechopropio.blogspot.com/