17.4.10

la contra
Guardó més que merescut
Sixte Moral

Ràdio Cubelles dóna el Micròfon d'Or al periodista vilanoví Ramon Farré, en reconeixement del rigor i l'honestedat professional que han caracteritzat la seva trajectòria fins ara

Fa uns dies, en la festa anual de Ràdio Cubelles, es concedia el guardó Micròfon d'Or a Ramon Farré, periodista que va estar vinculat a l'emissora a l'inici. Ràdio Cubelles va ser la primera ràdio municipal del Garraf. Els ajuntaments democràtics van optar per dotar-se de mitjans de comunicació que, de manera voluntariosa, van néixer i créixer a empentes i rodolons, i encara trobaríem alguns casos en què treballen amb una sabata i una espardenya, tot i que la majoria han assolit nivells de professionalitat notables.
Ramon Farré forma part d'un col·lectiu d'excel·lents periodistes vilanovins que, juntament amb Francesc Escribano, Xavier Capdevila o Joan Carles Lluch, o escriptors com ara Bienve Moya, Oriol Pi de Cabanyes o Eugeni Molero, van formar part de la redacció fundacional del Setmanari de Vilanova. Els periodistes van fer allà les seves primeres feines i es van foguejar en uns moments d'efervescència informativa, de la reconstrucció d'un país, de generació de complicitat entre molts sectors de la societat per recuperar les llibertats i la democràcia, que encara era una fita a assolir en aquells anys immediatament posteriors a la mort del dictador. Possiblement aquella experiència, breu però intensa, els va servir per començar a desempallegar-se de la timidesa de qui comença, i també per rebre les primeres patacades que els periodistes potser han de rebre per saber-se situar.
Ramon Farré treballa a TV3 des de fa 25 anys. Ara forma part de l'equip del TN comarques, seguint amb el periodisme de proximitat, d'arrelament al territori, que sempre l'ha caracteritzat. Cercant la notícia més propera, a quotidianitat, que si no fos per aquests programes no tindrien mai audiència. La trajectòria de Ramon Farré, però, és molt més llarga i sempre vinculada al periodisme de proximitat: va ser director del Regió 3, una interessant experiència d'El Periódico de fer edicions descentralitzades; també va treballar en altres diaris, com ara Mundo Diario, El Periódico de Catalunya i Diari de Barcelona. Ramon Farré té una trajectòria sense estridències però amb una constància, fermesa i rigor més que notables. Aquestes virtuts crec que han acompanyat la seva carrera. El guardó ve d'una ràdio municipal, un mitjà de comunicació modest, i un guardó modest, per a un periodista modest, en el sentit de no haver tingut l'ambició desmesurada de les vedets, però un periodista autèntic; amb el sarró en bandolera, buscant la informació, digerint-la i traspassant-la als lectors i oients. Aquesta modèstia de les grans i bones persones, la dels que han defugit l'estèril protagonisme per ser una baula més, cabdal, imprescindible, necessària, important, sòlida i sense estridències en la cadena de la informació.
Els que ja tenim una determinada edat i hem conreat una certa memòria històrica assimilarem sempre el nom de Ramon Farré a la batalla contra la central tèrmica. Des de les planes del Setmanari de Vilanova i d'altres publicacions Farré va denunciar les continuades situacions d'engany que van portar a instal·lar una central tèrmica a Cubelles, on s'havia dit que uns empresaris monegascos pretenien fer una urbanització de luxe. Es va enfrontar des de la feblesa, no d'arguments, però sí de possibilitats i mitjans, a un entrellat d'interessos de constructors, empresaris amb poca dignitat i administracions que miraven cap a una altra banda. Cal, però, deixar constància que vam descobrir un periodista agosarat, rigorós, que anava a investigar fets i raons, hipòtesis i realitats; en definitiva, algú que portava el cuc de la informació a dins. Més tard aquest treball sobre la tèrmica, juntament amb algunes aportacions meves, es va incloure en el llibre Malgrat tot avançàvem, que segurament avui no escriuríem o ho faríem d'una altra manera. Aquest llibre, però, em va suposar fer un treball d'equip amb el Ramon. Va ser un plaer.
Avui celebrem el seu guardó com un reconeixement a una trajectòria d'honestedat professional i això crec que és el que l'ha definit sempre. Valent, honest i rigorós. Felicitats, Ramon. Felicitats, Ràdio Cubelles.

Font :

http://www.elpunt.cat/cubelles.html

16.4.10







Endevinalla de cap de setmana?

Que serà ,serà..... ?





Hola amics,

Des de avui, hem instal·lat al saló privat del celler una televisió de 46”
per veure als partits de futbol, basquet, concerts, etc, etc; mitjança’n al Gol TV,
DVD, vídeos i els canals de sempre.
També podreu gaudir del nostre assortit de tapes i plats.
El aforament es per unes 22-24 persones, la manera de estar amb comoditat.
Si voleu passar una estona agradable, ja sabeu on estem.

¡¡¡Us esperem!!!
El proper...
Gaudeix de la final de la Champions League que es disputarà el proper 22 de maig a l'Estadi Santiago Bernabéu mentrestant assaboreixes amb els teus amics ,un bon beure i a celebrar !!
Reserves ja !!!!!!!!!
I per anar fent boca dema mateix....pots gaudir d´ un nou partit.. BARÇA -ESPANYOL
al PIC& JAZZ ....
L’Avanç de Pla i el Pla Especial del Port Esportiu, principals debats del ple d’abril

Notícies - Alcaldia
16/04/2010
El proper dilluns, 19 d’abril, a partir de les 20 h. a la sala d’exposicions del Centre Social, tindrà lloc la celebració del ple ordinari, que es podrà seguir en directe per Ràdio Cubelles.
Entre els temes de l’ordre del dia destaca el debat de l’aprovació provisional del Pla Especial Urbanístic del Port Esportiu i de l’Avanç del POUM.
M. Trives/Diari de Cubelles

Màrius Carol reconegut periodista i escriptor , escriu a La Vanguardia i sempre captiva l´ atenció pel contingut dels seus escrits .Tenim un de força interessant atenent la proximitat de la Diada de Sant Jordi. Llegiu ,som a una nova etapa de la signatura del llibre,hauran acabat les llargues fileres de lectors esperant la desitjada signatura ,quallarà ?



Larga vida al libro
Cuesta de imaginar un Sant Jordi con lectores pidiendo la firma digital en un 'e-book'

Màrius Carol

Entre los escenarios de futuro, cuesta imaginarse un día de Sant Jordi en el que los lectores se acerquen a las paradas de los escritores para pedirles que estampen su firma digital en un e-book,en el cual se acaban de bajar en caja su último relato. Ni el sexo acabará siendo frío a pesar de las webcam, ni los libros terminarán por ser virtuales. Román Gubern, que es uno de estos sabios de la tribu a los que resulta útil acudir en momentos de incertidumbre, ha publicado Metamorfosis de la lectura (Anagrama), un ensayo en el que analiza el desarrollo de la escritura desde el papiro egipcio al iPad, donde se muestra rotundo al afirmar que el libro-códice no será barrido por el soporte electrónico: ambos convivirán como lo hace el cine y los reproductores de DVD. Gubern considera que el iPad, y los e-book en general, no son más que una versión actualizada de las tabletas mesopotámicas o los palimpsestos medievales, que se podían borrar y se iban renovando con el tiempo. La obra del catedrático de Comunicación Audiovisual se agradece por lo que tiene de desmitificadora de la tecnología y de revalorizadora del papel, que permite disfrutar de la lectura sin una batería, sin que se bloquee una página, se cuelgue el soporte o se rompa por un golpe. Además, el libro tradicional posibilita la dedicatoria personalizada, el coleccionismo de las primeras ediciones, la compra compulsiva por una portada seductora o la relación sentimental con el propio objeto. Gubern incluso añade consideraciones tecnológicas a estas razones emocionales, pues las primeras generaciones de e-books serán pronto superadas por otras más desarrolladas, lo que genera una ansiedad [...]

15.4.10






Avui un home de bo ha mort a Cubelles ,anomenat Candido Ortega i Placer
Raimon va cantar Jo vinc d´un silenci , i en Candido coneixia profundament aquesta etapa en que cridar al vent comportava conseqüències perilloses.
Lleial home d´ esquerres,afable i dur a la vegada, expressant el que no li agradava sense tallar-se un pel,sempre et feia una salutació afectuosa trobant-te pel carrer .
Quasi tothom el coneixia a Cubelles ,estimava Cubelles i volia lo millor per el seu poble que potser no era on va néixer pro ja era un cubellenc mes pels drets de ciutadania merescuda.
Et recordarem, lluitador ,home de bo.
*divendres dia 16 d'abril, a les 16h, tindrà lloc el funeral i enterrament a Cubelles


M. Trives/Diari de Cubelles


Ja portem un pel de temps amb aquest tema, veien les pressions i les directrius fins ara establertes que fan pensar que novament una retallada serà evident i que sumada a les anteriors que quedarà ?deixar-ho de moment quiet fins desprès de les eleccions ? Alguns apunten que eixís serà ...
De moment un article de David González al Diari Avui apunta el moment inicial del dia d’ahir on es va reunir el Tribunal Constitucional Recomanem lectura.



A la tres


Nova edició de l'Estatut


David González


La sentència la va anticipar el presidente ZP en la famosa entrevista amb Mònica Terribas: l'Estatut és constitucional -"yo mismo lo voté"- però "té molts articles". Per tant, no vindrà d'un o dos, o tres o quatre, o fins i tot d'una vintena, com pretenen algunes senyories del Tribunal Constitucional. La presidenta de l'alt tribunal, la progressista María Emilia Casas, sembla que finalment ha decidit tirar pel dret, després de tres anys i mig, i ha convocat un ple per al 14 d'abril, dia d'inequívoques ressonàncies històriques, per fixar la temuda sentència. I no pas per declarar la constitucionalitat de l'Estatut que l'alt tribunal hauria pogut declarar d'ofici rebutjant els 7 recursos que es van presentar, sinó per, en el millor dels casos, executar una àmplia reinterpretació més o menys combinada amb la castració directa dels atributs més emblemàtics del text: bilateralitat en la relació amb l'Estat, equiparació del català en drets i deures amb el castellà, nació i símbols nacionals, justícia, drets històrics o finançament. D'això parlem quan escrivim que el TC està dividit entre progressistes i conservadors o que hi ha conservadors més tebis que en tindrien prou amb la reinterpretació. Ja no ens juguem la constitucionalitat de l'Estatut, sinó quants magistrats s'apunten a passar-se per l'arc del triomf la voluntat d'un poble expressada en referèndum. Com han advertit durant aquests mesos alguns juristes espanyols gens sospitosos de vel·leïtats separatistes, atenció perquè, en essència, és tot el sistema constitucional espanyol el que s'està fent l'harakiri amb la laminació de l'Estatut, que és una llei orgànica de les Corts espanyoles. Que no ens vinguin després amb desafeccions, doncs. I, en fi, potser per Sant Jordi tenim nova edició de l'Estatut en paper de fumar. Però no sé si els partits d'aquí la tornaran a l'Editorial TC o firmaran exemplars a la Rambla.
·
Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 2. Dilluns, 12 d'abril del 2010





Tambe a El Periódico una excel·lent exposició aclaridora per punts....impugnats







el periódico


EL RECURSO DEL PP CONTRA EL ESTATUT CUESTIONA LA CONSTITUCIONALIDAD DE 114 ARTÍCULOS DE LA NORMA. ESTOS SON LOS PRINCIPALES ESCOLLOS PARA EL TRIBUNAL.NACIÓN Y NACIONAL

Los populares recurrieron la definición de Catalunya como nación que aparece en el preámbulo. La referencia en el artículo 8 a la bandera, la fiesta y el himno catalanes como «símbolos nacionales» ha bloqueado durante meses el debate entre los magistrados.


DEBERES LINGÜÍSTICOS

El recurso cuestiona el derecho y el deber de conocer el catalán, tratamiento equiparado al del castellano. El PP cree que el Estatut da preferencia al catalán en ámbitos como la educación o la justicia.


PODER JUDICIAL CATALÁN

La norma introduce cambios en la Administración de Justicia y toca materias que solo pueden regularse por ley orgánica estatal, como un Consejo de Justicia de Catalunya o un tribunal de casación propio.


RELACIONES BILATERALES

El PP impugnó la relación de igual a igual entre la Generalitat y el Estado, que el Estatut fundamente como principio rector. Este principio guió el nuevo modelo de financiación, que también está en la cuerda floja del Constitucional.


DERECHOS SOCIALES

La discusión en el tribunal no parece tan enconada en otros dos puntos recurridos por el PP: el paquete de 22 nuevos derechos y deberes sociales, políticos y económicos, y el blindaje de competencias.


DEFENSOR CONTRA SÍNDIC

También peligra el artículo 78, que establece las competencias del Síndic de Greuges, y que podrían colisionar con las del Defensor del Pueblo. El afectado en cuestión, Enrique Múgica, interpuso su propio recurso contra este artículo, aunque añadió el veto a otros 110.


RECURSOS AUTONÓMICOS

El Estatut debe defenderse también de cinco recursos de comunidades. Valencia y Murcia impugnaron el capítulo de agua. Baleares y Aragón recurrieron los fondos propios del Arxiu de la Corona d’Aragó. Y La Rioja pide anular hasta 21 artículos.


Font:




14.4.10

RADIO CUBELLES VIDEO RECORD 25 ANYS D'HISTÒRIA: CARES i VEUS

La proximitat de Sant Jordi fa posar en marxa recitals i concerts a Sant Pere de Ribes, Cubelles i Canyelles

Cubelles estrenarà la 36a edició de la seva Setmana Cultural amb un espectacle per als més petits, divendres. La companyia El Somni del Drac actuarà per als alumnes de primer i segon de primària al Cinema Mediterrani, en horari escolar. Dilluns serà el torn de l'alumnat de P3, P4 i P5, que assistiran al muntatge de titelles La llegenda de sant Jordi. Altres propostes de la setmana són la presentació i la lectura del conte infantil Qui diu la veritat, el cavaller o el drac?, de l'editorial El Cep i la Nansa, dijous 22 d'abril a les sis de la tarda al Centre Social, i el lliurament de premis del concurs de contes i narració breu Víctor Alari, divendres 23 d'abril, a les set de la tarda, al Cinema Mediterrani. Un dels actes destacats serà la jornada de portes obertes de l'exposició permanent del pallasso Charlie Rivel, diumenge 25 d'abril. El mateix dia s'han programat tallers de circ a les onze del matí, a la plaça del Castell i al pati de ponent del castell, i una exhibició de circ a càrrec de l'Escola de circ Rogelio Rivel, a la una de la tarda. També dins la Setmana Cultural, i fins al 24 d'abril, es pot visitar al Centre Social de Cubelles l'exposició de pintures de Shozo Somekawa.

12.4.10

Fotos/M. Trives/arxiu Diari de Cubelles/2010



Ràdio Cubelles viu una de les seves nits més emotives

Notícies - Comunicació
09/04/2010
Davant de gairebé 200 persones i en un acte molt emotiu, Ràdio Cubelles ha lliurat el tercer micròfon d’or i ha presentat el llibre dedicat als seus primers 25 anys d’història. Ramon Farré i Núria Fonoll han estat els protagonistes d’una jornada que ha servit per retre un sentit homenatge als més de 500 col·laboradors i col·laboradores que al llarg de més d’un quart de segle han desfilat per davant dels micròfons de l’emissora municipal degana al Garraf. I també per agrair la tasca de la Comissió dels 25 anys, que després de gairebé quatre anys posa punt i final al seu treball amb un comiat llegit per la Carme Dastis, en nom de tots els seus membres.
El periodista Ramon Farré va rebre el tercer Micròfon d’Or de Ràdio Cubelles. Aquest guardó, creat amb motiu del 25è aniversari de l’emissora, ha recaigut en els ex directors Jordi Llompart i Pilar López, abans d’anar a parar a la solapa d’un Farré que, molt emocionat, va fer una defensa del periodisme de tota la vida i de la llibertat d’expressió i comunicació d’aquests. Enllaçant aquests drets amb la seva trajectòria i el naixement de les emissores municipals, de les qual ell en va ser un dels impulsors a la comarca –Ràdio Cubelles i Ràdio Ribes-. Unes emissores que són un referent cultural, lingüístic i democràtic de la transició. El seu amic i company, i actual regidor de Comunicació de l’Ajuntament de Cubelles, Xavier Grau, va recordar la figura de les persones “valentes que com el Ramon van creure i apostar per una ràdio local: en Joan Amorós i en Lluís Pineda, regidor i alcalde de l’època”. O la dels desapareguts Víctor Alari, primer director, i Dolors Thomas, un referent cultural.
En Joan Vidal, ex alcalde i ex regidor de Cultura, va agafar el relleu en la presentació del llibre Ràdio Cubelles. 25 anys de l’emissora municipal degana del Garraf, escrit per l’ex directora Núria Fonoll. Va començar la seva intervenció destacant la trajectòria de l’autora des de la seva aproximació a l’emissora, quan no tenia més de 15 anys. Primer col·laboradora, després directora, més tard cronista històrica de la vila, avui és l’autora de la recopilació de la història dels primers 25 anys, en què ha repassat tot el què ha passat des de la gestació de l’emissora fins a la celebració del primer quart de segle. A més, la tasca d’investigació ha permès posar en ordre, recuperar i ampliar bona part de l’arxiu fotogràfic, documental i sonor de Ràdio Cubelles. Tot i això, ha estat difícil, en el procés d’elaboració del llibre, aconseguir imatges, documents i gravacions de la primera època. Per això s’ha fet una crida perquè tothom que tingui material d’aquest tipus l’aporti a l’arxiu de la ràdio.

Núria Fonoll va recordar com va arribar a la ràdio, com va passar a ser directora i el procés que l’ha portat a recopilar la història del mitjà en un llibre excel·lentment editat per l’ex tècnic de so de Ràdio Cubelles, Javier Rodríguez, avui convertit en un reconegut empresari de les arts gràfiques.

Molts ex a la sala com perquè els sentiments i l’emotivitat no afloressin a la sala, plena de gom a gom. I el moment culminant al final de la projecció d’un vídeo amb les fotografies del llibre, farcides de les veus de locutors i locutores històriques de l’emissora. Com la Dolors Thomas i el Víctor Alari, que van tancar una nit emotiva i inoblidable en la història d’un mitjà més viu que mai i que afronta, amb il·lusió i optimisme, el present i el futur més immediat.

11.4.10







Dissabte al Hotel d’entitats inauguració de la exposició de pintures de Souzo i Satoco excel·lents pintor i pintora ,veïns de Cubelles i amics nostres. Coincidint amb el mateix dissabte tenia lloc el partit Barça i Madrid . Una anècdota curiosa i divertida a més ,a la sala a part de quadres amb molta qualitat plàstica ,dos especialment cridaven l´ atenció. Aquí els teniu. Casualitat o no el Barça va guanyar !
Us recomanem visitar aquesta mostra




Es pot visitar tots els matins i tardes ,Sala Gran