20.6.08

I com sempre la tira d´humor de Jaume Desola

Font: http://www.lavozdepinares.com


Bon cap de setmana !!!!!!!!!!!!!!!!!

miradasdesola-sol





Llegiu la columna de Juan José Millás a El PAIS ..... immillorable !!!!!!!!!



JUAN JOSÉ MILLÁS

Sin manos

JUAN JOSÉ MILLÁS 13/06/2008


Una cosa es la crisis y otra la fricción con la atmósfera al entrar en la realidad. Los pisos no valían lo que costaban, el Euríbor era una trampa, el petróleo tenía los días contados, los créditos al consumo llevaban veneno dentro, el coche con tracción a las cuatro ruedas decepcionaba al quinto día, aunque había que seguir pagándolo seis años. Resulta que esto no era jauja. La entrada en la realidad puede ser brutal si carecemos de los revestimientos cerámicos adecuados. En mi colegio, el profesor de gimnasia hizo creer a un compañero gordo que podía trepar por una cuerda hasta el techo del gimnasio, donde había dibujado una luna. Se trataba de tocarla y volver. El chico, espoleado por las promesas falsas del profesor, llegó hasta la mitad y se dejó caer, frenando la caída con las manos. Llegó al suelo (a la realidad) sin manos.

En esas estamos, descendiendo por la cuerda después de haber estado a punto de tocar la luna. Algunos la tocaron, pero a qué precio. Lo malo es que al despertar del sueño, al entrar en la atmósfera, vamos a conocer la crisis de verdad. Acuda usted a Urgencias con las manos abrasadas por el descenso y le darán hora para dentro de veinte meses. Vaya usted al juzgado de guardia para denunciar la situación y su caso se verá dentro de quince o dieciséis años. Busque un buen colegio público donde enseñen a su hijo a distinguir entre el sueño y la realidad y le dirán que la enseñanza pública de calidad ha desaparecido. Mientras subíamos a la luna, las termitas horadaron lo público, lo desprestigiaron, lo vendieron, lo manipularon, se alimentaron de lo público, que era de todos. No va a ser fácil colocar la frontera entre lo que llamamos crisis y lo que son, simplemente, los efectos del regreso a la realidad, pero deberíamos intentarlo, para recuperar el juicio. Y los espacios públicos.

http://www.elpais.com/opinion/
Penedès.

Cubelles amplia la línia de bus

L'ampliació del recorregut i dels horaris de la línia de bus urbà de Cubelles és la millora més important que ha posat en marxa l'Ajuntament del municipi aquest mes de juny. Des de les 6.30 hores fins a les 19.30 hores, els veïns de Cubelles disposaran de transport públic per desplaçar-se pel municipi. El servei, que s'allarga dues hores més, també funcionarà els caps de setmana (fins ara, el servei era de dilluns a divendres). L'Ajuntament i l'empresa concessionària, Hife, també han suprimit el descans en el funcionament de primera hora de la tarda. A més, s'ha modificat l'horari perquè estigui coordinat amb les sortides de la Renfe en direcció a Barcelona. El recorregut arriba ja a la Gaviota i el Parc de Cubelles, així com a una part de les Estoreres, tres urbanitzacions on l'anterior servei no tenia parades, segons va explicar ahir el regidor de Dinamització Econòmica i Comerç, Joan Besòs (CiU). Els usuaris del bus també estrenen aquests dies un nou vehicle, que ofereix 35 places i està adaptat per a persones amb problemes de mobilitat. Les millores en el servei funcionen des del 9 de juny, i van presentar-se ahir als mitjans de comunicació, en un recorregut per una part del municipi. El bus urbà de Cubelles compta amb gairebé 4.000 usuaris a l'any.

18.6.08



DIA A DIA
Xavier Grau
Regidor de l'Ajuntament de Cubelles

LA CLAU I LA HISTÒRIA
Només pels temes que s'hi vam aprovar: l'adjudicació de dues obres molt importants i significatives com son la construcció d'un nou pont sobre el riu Foix i la pavimentació amb gespa artificial del camp de futbol municipal per valor de gairebé dos milions d'euros. No només pel to correcte, profund, mesurat i evidentment raonat per part de tots i cadascun dels grups que hi van intervenir. No només per la nombrosa presència de públic, una trentena llarga de persones. No només per ser el Ple que va coindidir amb el primer aniversari del nou Govern sorgit de la voluntat popular en les darreres eleccions. No només per tot això, si bé que també per tot això, el Ple de diiluns passat dia 16 de juny de 2008 obre un nou full en la dinàmica política local per ser el primer que se celebra fora de la Casa Conistorial i en el marc de l'Hotel d'Entitats per garantir la major participació i el seguiment per part de la ciutadania i alhora donar un major rigor formal a l'acte principal de tot Ajuntament. No és el primer Ple que se celebra fora de l'edifici de de la plaça de la Vila en la nostra història recent. Una de les diverses preses de possessió de l'alcalde Isidre Piñol ja va fer-se a la seu del Casal de Cultura. Tal i com ha publicat avui mateix el diari El Punt a tota portada, la decisió conjunta de tots els grups municiplas permet aprodundir en el camí de major informació, participació i implicació ciutadana en els afers públics. Dignificar l'espai dedicat al públic i a la premsa, i també als regidors i regidores, suposa també elevar el nivell de respecte institucional destacant també la importància de les formes en la dinàmica democràtica. Traslladar la celebració del Ple a un espai millor per permetre la major assistència de ciutadans i ciutadanes a les sessions plenàries és també un bon motiu per subratllar la voluntat de canvi i transformació de l'estructura municipal que aquest Govern impulsa per dotar de més i millors serveis el nostre municipi: aquesta és la clau i aquesta és la història. .-51
El Ple adjudica les obres del pont del riu Foix

Notícies - Alcaldia
17/06/2008

El primer Ple celebrat fora de la Casa de la Vila de Cubelles va aprovar l’adjudicació de les obres de construcció del pont sobre el riu Foix a l’empresa Excover SA, per import de 1.262.152,28 € i amb una direcció ambiental especialitzada en obra pública, i segons prescripció de l’ACA. La proposta, que va suscitar un intens debat sobre les puntuacions atorgades a cadascuna de les empreses aspirants, va rebre el suport dels grups del Govern (PSC, CiU i ERC), els contraris d’ICV, ICb i EC-FIC i les abstencions del PPC.

Un cop aprovada l’adjudicació de les obres, el procés de construcció de la nova infraestructura de comunicació entre les dues lleres del riu podria iniciar-se passat el període estival. El Govern podria decidir posposar el seu inici un cop finalitzada la reurbanització de l’entorn del Poliesportiu i de l’institut, que es troba en plena execució.

Totes les formacions polítiques amb representació municipal van donar suport a l’adhesió de l’Ajuntament de Cubelles al consorci dels Colls Miralpeix – Costa del Garraf. Es tracta d’oficialitzar una proposta a la que el Consistori cubellenc ja es va comprometre fa 2 anys i que suposa recuperar un dels darrers espais naturals costaners de Catalunya. El consorci dels Colls Miralpeix, nom amb el que es coneix la zona litoral que separa Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes i Sitges, té la finalitat de gestionar d’una manera sostenible els àmbits costaner, marí i terrestre de la comarca del Garraf, tot seguint la recomanació europea del 2002, sobre l’aplicació de la gestió integrada de zones costaneres, afavorint la connectivitat biològica d’aquests espais amb el Parc del Garraf i el Parc del Foix. Els Colls és una de les franges boscoses costaneres més importants des del Parc Natural del Garraf fins Tarragona. Per a Maria Lluïsa Romero, Alcaldessa de Cubelles, “juntament amb l’espai natural del Garraf, aquest és un dels més destacats”. Cubelles era, fins al moment, la única població costanera no adherida.

També de manera unànime es van aprovar la modificació de l’ordenança reguladora de la taxa per la prestació de serveis a les instal·lacions esportives municipals. Finalment, es va modificar el pressupost 2008 per finançar el nou servei de recollida d’animals de gossos a la via pública, que portarà a terme la protectora d’animals Zoo de Torredembarra. El regidor de Salut, Joan Rodríguez i Serra, va argumentar la proposta municipal, ja que “la protectora de Cubelles ja no pot absorbir més animals i la gossera comarcal s’ha retardat uns mesos”. Rodríguez i Serra va afegir que “la partida prevista de 32.000 € és una previsió, però que no necessàriament s’ha de gastar totalment”.

Gespa al camp de futbol

El Ple va aprovar per unanimitat l’adjudicació de les obres de pavimentació del camp de futbol Josep Pons i Ventura a l’empresa Construcciones Icart SA, per 596.000 €. L’obra, que està subvencionada per la Secretaria General de l’Esport a través d’un crèdit amb l’Institut Català de Finances, s’iniciarà de forma immediata per tal que la propera temporada esportiva el CF Cubelles pugui gaudir ja de les noves instal·lacions.

L’Alcaldessa de Cubelles va justificar la urgència de l’aprovació “tenint en compte el temps en el que estem entrant” i perquè en la mesa de contractació “es va aprovar per unanimitat”. El regidor d’Esports, Lluís Pineda, es va referir a les millores, que se centren en “la instal·lació d’un col·lector soterrat”, “el trasllat de la plataforma d’asfalt de la zona de la pineda a la zona dels vestidors”, “la instal·lació d’una graderia metàl·lica d’acer galvanitzar de 20 metres de longitud amb seients i quatre fileres d’espectadors”, “la instal·lació d’un espai de seguretat, perimetral i davant de les banquetes amb la mateixa gespa de diferent color”, “la instal·lació d’una xarxa de protecció en tot el perímetre, de 6 metres d’alçada” i “la construcció d’uns encaixos d’asfalt per a l’accés de jugadors i vehicles de servei”.

http://www.cubelles.cat

17.6.08

(Foto/M. Trives/arxiu Diari de Cubelles)

El ple d’ahir va ser el primer que es celebra a la sala d’exposicions del Centre Social



S’adjudica el contracte d’obres del projecte constructiu del pont sobre el riu Foix

Font: Ràdio Cubelles

dimarts, 17 juny de 2008

El punt es va aprovar amb els vots a favor dels partits de l’equip de govern, i els vots en contra de l’oposició, tret del PPC, que es va abstenir

El ple municipal celebrat ahir va saldar-se amb l’aprovació de tots els punts que contemplava l’ordre del dia. El punt principal, l’adjudicació del contracte d’obres del projecte constructiu del pont sobre el riu Foix, va ser el punt més extens de la sessió. Els grups de l’oposició van exposar les objeccions a la manera de dur a terme el projecte. Així, des d’EC-FIC s’afirmava que "no es feien les coses participativament ni de manera transparent". ICb va considerar que "la informació que se’ls donava era insuficient i que no es buscava el consens".

D’altra banda, des del PPC es van demanar "explicacions del sistema de barem dels criteris puntuables de les ofertes presentades sobretot pel que fa a les millores tècniques". Finalment des d’ICV va reiterar que "la informació que rebien estava mal donada". Segons la formació verda, "el pont és legal però no és el millor pont", i va advertir que "no s’acabi lamentant aquesta infraestructura tal i com es va fer amb l’obra de l’autopista".

El regidor socialista, Xavier Grau, va contradir la cap de llista d’ICV tot afirmant que "la informació era correcta", mentre que el cap de llista de CiU, Joan Albet, va afegir que "les valoracions de l’informe eren tècniques i no pas polítiques".

El punt es va aprovar amb els vots a favor dels partits de l’equip de govern, i els vots en contra de l’oposició, tret del PPC, que es va abstenir.

A banda del pont també es va aprovar l’adhesió al consorci dels Colls Miralpeix- Costa del Garraf per unanimitat. També de manera unànime es van aprovar la modificació de l’ordenança reguladora de la taxa per la prestació de serveis a les instal·lacions esportives municipals i l’adjudicació, per urgència, del contracte d’obres de pavimentació del camp de futbol municipal amb gespa artificial.

A banda del punt referent al pont sobre el Foix, l’equip de Govern va haver de fer valer la seva majoria al consistori per aprovar la modificació del pressupost 2008 pel que fa a les transferències de crèdit. Un punt on l’oposició va votar-hi en contra, excepte EC-FIC que es va abstenir.

El ple d’ahir va ser el primer que es celebra a la sala d’exposicions del Centre Social després que tots els grups decidissin traslladar-lo de la sala de plens de la casa consistorial per tal de superar les barreres arquitectòniques que impedien l’assistència a persones amb mobilitat reduïda. Una cinquantena de persones, entre elles diversos membres d’AMICU, van seguir el ple que va rebre elogis de tots els grups.

http://www.radiocubelles.net/
M.Trives/Diari de Cubelles
PARLEM DE.....
Fa pocs dies va sortir als mitjans de comunicació uns comentaris de Joachim Hunold, president de Air Berlin causants d´un cert revolt en el tema lingüístic. Tenim avui en aquest article de Toni Soler a La Vanguardia en que fa referencia a la columna de Pilar Rahola al mateix diari ,i a on també som informats de les determinades actituts per part del citat senyor. Podeu llegir a continuació els dos textes mencionats, mereixen una lectura i no rápida....

Cornudos y pagando la bebida

LA MIRADA INCORRECTA

Cornudos y pagando la bebida

Pilar Rahola - 08/06/2008

Sr. director general de Air Berlín: El catalán es una forma de hablar, de sentir, de explicar las emociones...

Estimado señor Joachim Hunold, flamante director general de Air Berlín, le pido perdón. ¿Sabe?, me duele que usted se haya tenido que molestar por culpa de unos estúpidos irreductibles que, a pesar de la grandeza de otros idiomas, se empeñan en hablar una desgraciada lengua que sólo tiene mil años de historia. Los hay estúpidos, incapaces de rendirse a la belleza de las lenguas imperiales, tan cortos de mira, que se mantienen en la defensa de una identidad menor. Usted tiene mucha suerte. En alemán se han pronunciado algunas de las proclamas que han cambiado la historia de Europa, campos de exterminio incluidos. Nosotros los catalanohablantes, en cambio, somos de una historia menor, sin Kaisers, ni Reichs, ni muro de Berlín. Sólo tenemos algunas gestas épicas antiguas, algunos sabios, unos poetas vigorosos, algunos escritores notables y un idioma que nos hace singulares ante el mundo. El catalán - ¡fíjese qué pobreza!- es nuestra aportación básica al patrimonio cultural de la humanidad, una forma de hablar, de sentir, de explicar las emociones, las realidades… Pero le entiendo. Si podemos explicar el mundo con los grandes idiomas de los grandes estados, ¿por qué vamos a perder el tiempo con las pequeñas lengüecitas, que hablan seres insubstanciales? Yo que usted, cuando envía sus aviones por Finlandia, o por las zonas flamencas de Bélgica, iría diciendo lo mismo, insultando a los tontos - cuatro gatos- que hablan el flamenco, cuando podrían hablar el francés. O a los cretinos que hablan esa lengua imposible llamada finés, ellos que podrían hacerse el sueco. Y si citamos a los bálticos, ni le cuento. Ahí no hablan el letón cuatro gatos, ahí son uno y medio, y más pesados que el plomo. ¡Mira que hablar letón, pudiendo hablar ruso, que es más imperial! Ahora que se ha animado, señor Hunold, y ha iniciado una cruzada personal contra los estúpidos terrenales que hablan lenguas menores, yo viajaría por Suiza, que es un país tan provinciano y tan cerrado que tiene cuatro lenguas oficiales, iguales en rango. Y puestos a elevar su cruzada a categoría colonial, envíe sus Air Berlin por África, para que los negritos dejen de hablar tonterías swahilis, y empiecen a dominar las lenguas del imperio. Ya los indígenas de Bolivia, o Perú, ni agua, que a estos les das la lengua y se toman la manga.
Font:
QUÉ HAY DE LO NUESTRO

Mentiras 'über alles'

Toni Soler - 08/06/2008
AIR BERLIN. "La desaparición gradual del catalán oral es tan evidente en las ciudades como lo es en los pueblos, y prácticamente han desaparecido los espacios felices donde el catalán vivía su normal deambular entre la gente", escribía recientemente Pilar Rahola en este diario, en referencia a la situación lingüística en las islas Baleares. Pues bien, igual resulta que Pilar no aguzó bien el oído, porque el jefe de la compañía Air Berlin, Joachim Hunold, anda diciendo que lo que desaparece es el español, que ya es como una lengua extranjera y proscrita en las islas, etcétera. De todo ello culpa al gobierno de Francesc Antich, por atreverse a mandar una amable carta en la que sugiere a la compañía que utilice también el catalán en su relación con los clientes. El tono del escrito de Herr Hunold casi incomodaría al director de la Luftwaffe. Y no lo arregla la viñeta que acompaña el artículo, donde un típico germano cervecero exclama: "¡A estos catalanes, cuando vengan a Baviera les haremos hablar bávaro, maldita sea!", lo cual demuestra que, además de irrespetuosos, los de Air Berlin son unos ignorantes de tomo y lomo (el bávaro, a diferencia del catalán, es una variante dialectal del alto alemán). Herr Hunold ha recibido raudo tantos palos en Palma y Barcelona como aplausos enfervorizados en lo más profundo de la Caverna, siempre al quite cuando se trata de dar una paletada extra para sepultar en vida la lengua catalana. ...
Font:

16.6.08


(Foto/M. Trives/arxiu Diari de Cubelles)



Notícies - Altres informacions

Les activitats d’estiu a la nostra vila es recullen en la primera Guia d’estiu Cubelles 2008, que ha editat l’Ajuntament de Cubelles. La informació es recull en un fulletó desplegable en que, mes a mes, es repassen les festes, esdeveniments, activitats i cursos que se celebren a Cubelles aquest estiu.

Entre les novetats de les activitats d’enguany hi ha la celebració dels Divendres a la fresca
.

Aquestes sessions culturals, organitzades per la regidoria de Promoció Cultural, es realitzaran a la plaça del Centre Social, a excepció del cinema, a les 10 de la nit. Les activitats comencen amb els concerts musicals dels alumnes del Taller de Música Pizzicato (20 i 27 de juny). El mes de juliol s’ha programat una representació teatral, a càrrec del Grup de Teatre del Casal de Cultura (4 de juliol) i cinema a la fresca (11 de juliol), mentre que a l’agost les activitats se centraran en el jazz, amb l’actuació de Jazzúl – Sonia Linares (1 d’agost), Sitjazz Band (8 d’agost) i Habana Latin Soul (22 d’agost).

La música centra bona part de les activitats recollides a la guia. El concert de rap del grup Rapats, el 28 de juny a les 7 de la tarda a la plaça del Centre Social, obre el programa estival musical. Es tracta d’una activitat sorgida de les jornades de treball juvenil del passat mes de maig. L’oferta per a la joventut es completa amb el concert del grup madrileny Pereza (12 juliol a les 22 h.); el concert gratuït dels mallorquins Antònia Font (17 d’agost); i els grups de joves Kingston Grammar (14 de juliol) i London Borough Weals of Kent Grammar (21 de juliol). L’oferta per als joves es completa amb el tercer campionat Play Station, que organitzen Ràdio Cubelles i la regidoria d’Infància i Joventut (5 de juliol).

El 5è Aplec de Sardanes (28 de juny) i la 2a Trobada Internacional de Cor d’Homes (18 de juliol) són l’oferta tradicional del programa, que es completa amb l’exposició sobre els 50è aniversari de l’Abdón i l’Assumpta, que s’inaugura el 17 de juliol al Centre Social.

Activitat a les platges
Les platges seran també protagonistes de l’estiu amb activitats esportives, jocs i tallers per a joves i aeròbic, batuka, aquagym, ioga, tait-txi i pilates per a totes les edats.

Les classes obertes d’aeròbic, batuka i aquagym es faran a la platja Llarga d’11 a 12 h. (dimarts i dijous); pilates a la platja de la Mota de 18 a 19 h. (dimecres); ioga a la platja Llarga (dilluns i divendres) i a de la Mota (dijous i dissabte), de 8:30 a 9:30h; i tait-txi a la platja Llarga (dilluns, dimecres i divendres) i a la de la Mota (dimarts i dijous), de 19:30 a 21 h. Totes aquestes activitats es realitzaran de l’1 de juliol al 29 d’agost. Entre el 15 i el 31 de juliol, tots els dies s’organitzaran esports, jocs i tallers a la platja de la Mota, una activitat per a joves d’entre 6 i 17 anys. Les sessions es faran en horari de matí (11:30 a 14 h.) i de tarda (17:30 a 19 h.).

Les platges completen la seva oferta lúdica amb el taller Joves Rescatadores, que porta a terme l’empresa de salvament marítim del litoral cubellenc. Aquestes activitats, dirigides a formar als joves en els primers auxilis i el respecte pel medi ambient, es fan tots els matins d’11 a 14 h. dels mesos de juliol i agost.

més informació a....

http://www.cubelles.cat/