8.10.10

( foto/F. Lleonart)



Octubre

Dulce octubre, a tu paso
van buscando las hojas el regazo
de la tierra desnuda;
tardes de miel y ocasos
de mosto y de membrillo,
rezuman los racimos
ámbar y malvasía, el amarillo
compite con el ocre en la paleta,
el alma aquieta, acaso,
ese cendal de bruma en la alameda
o esa ausencia de verde en la pradera.

Lejanas sementeras
de lejanos tardíos
cuando en octubre aún era primavera;
esta dulce tristeza que me embarga,
con fragancias de ayer y saya parda,
trae otro otoño, el mío
que ya barrunta del invierno el frío.


Juliana Mediavilla Pablo
DEBAT


Espai de debat setmanal amb política local, societat, esports, i economia amb la col·laboració de l’ADEG. Als debats polítics, les formacions presents al programa aniran rotant, de manera que totes participin en els debats de Ràdio Cubelles ja que la infraestructura de l’emissora no permet la presència de més de quatre convidats alhora. Als espais de debat, setmanalment, es convidarà polítics, persones i representants d’entitats per contrastar opinions sobre diferents temes.

dia d'emissió:Dijous
horari d'emissió:
De 22:00 a 23:00h
repetició del programa:
Dilluns, d'11:05 a 12:00h

Si voleu escoltar el d´ ahir dijous 9 de setembre, amb la participacio de Xavier Grau,regidor Hisenda,Joan Albet (CIU) i Luis Alamán ( PP) clikeu...


http://www.radiocubelles.com/content/view/867/84/

Font : http://www.radiocubelles.net/
Plaça de la Vila

Plaça de la Vila s’emet tots els divendres de 10 a 11h. en directe a Ràdio Cubelles amb la participació setmanal de l’Alcaldessa. Els veïns i veïnes que ho desitgin poden enviar les seves preguntes al correu electrònic lavila@cubelles.org o trucant al telèfon 93·895·03·26, o per correu ordinari adreçat a Plaça de la Vila - Ràdio Cubelles, C/ Colom nº7 08880 Cubelles

Font Radio Cubelles

http://www.radiocubelles.com/content/view/636/84/ si voleu escoltar clikar

http://www.radiocubelles.net/

7.10.10

La Tarda a Ràdio Cubelles,un programa de debat setmanal .

Avui A Debat de 22:00 a 23:00 h. a Radio Cubelles

Aquesta nit de les deu a les onze de la nit ,debat entre politics municipals.

Font : http://www.radiocubelles.net/
Catalunya tindrà un nou diari el dia de les eleccions

03/09/2010 - 07:06
El nou diari ARA, impulsat per un grup d’emprenedors dels àmbits periodístic, editorial i empresarial, sortirà el dia de les eleccions al Parlament de Catalunya, el proper diumenge 28 de novembre.
Llegeix tot l'article
http://www.arafaremundiari.cat/



Cubelles

Divendres 29 d´ octubre el Grup d´ Estudis Cubellencs.Amics del Castell ,presentacio del nou diari en catala : ARA a les 19,30 h a la sala de la Rectoria .

6.10.10


españa
El Govern lamenta que l’oposició posposi parlar de les inversions pel 2010

Notícies - Alcaldia
06/10/2010
El regidor de l’Àrea d’Economia, Xavier Grau, en declaracions a Ràdio Cubelles, lamentava que els grups de l’oposició no acudissin a la reunió convocada el passat dilluns per tractar el finançament dels projectes pressupostats en aquest exercici tot i que recordava que “el Govern seguirà propiciant les trobades que siguin necessàries”. En una carta adreçada a l’Alcaldia, els regidors d’ICV,CiU, PPC, ICb i EC-FIC van al·legar “problemes d’agenda” per poder-hi assistir i van posposar la convocatòria a partir del 19 d’octubre, l’endemà del Ple municipal ordinari.

El regidor no adscrit, Jordi Coch, va ser l’únic membre de l’oposició que va assistir a la reunió i, per Grau, “problemes d’agenda no poden posposar decisions tan importants, i menys quan aquestes trobades les reclama l’oposició al Ple”, en referència a la proposta que van fer al Govern en la darrera sessió plenària per concretar reunions i buscar el consens en els projectes a prioritzar i les fórmules de finançament dels mateixos.

Subvencions
Una part dels projectes que el Govern va posar sobre la taula (ampliació del cementiri, rehabilitació del nucli antic, reforma del passeig Marítim i construcció de la nova biblioteca) es financen a través de subvencions que, per Grau, “han suposat un esforç importantíssim a l’Ajuntament i que el Govern no les deixarà perdre perquè són uns diners que pertanyen a la ciutadania de Cubelles”. “En aquest moment no pot haver-hi inactivitat a l’Ajuntament”, afegia el regidor d’Hisenda, i “la posició de bloqueig de l’oposició posa en perill aquestes subvencions”, 346.000€ per la reforma del nucli antic, i 300.000€ per l’ampliació del cementiri.

Ple d’octubre
De cara al proper Ple, Xavier Grau avançava que el Govern tornarà a proposar els projectes que consideren prioritaris i buscaran un acord en el finançament que els doni el suport necessari per tirar-los endavant. Tot i això, el titular d’Hisenda mantenia defensant “la fórmula de fer servir el romanent de tresoreria com cal” com ja va explicar en el passat Ple, que va qualificar de “fonamental en el calendari del Govern” i que va concloure sense aprovar els crèdits per finançar els projectes pressupostats en l’exercici del 2010.

Font : http://www.cubelles.cat/

5.10.10

Desconeixem motius ,pro el comunicat del PSC evidencia i es manifesta desconcertat per el planton del grup de l´oposicio ahir devant la convocatoria de parlar de les inversions . A ultima hora semblen posposades converses . De nou pals a les rodes...? o tenien actes ineludibles tots ?

Enviat per Psc Cubelles

L'OPOSICIÓ DE CUBELLES POSPOSA PARLAR DE LES INVERSIONS URGENTS AMB EL GOVERN I AL.LEGA MOTIUS D'AGENDA. INCOMPRENSSIBLE L'ACTITUD D'ICV i CiU-

Font :PSC http://www.facebook.com/home.php#!/profile.php?id=100001134118839&ref=ts

Recordar que el govern va manifestar voluntats de desbloquejar i arribar acords....

El govern convoca a l'oposició per desbloquejar les inversions

Font : http://www.radiocubelles.net/

3.10.10

Diari de Cubelles
Interessant reflexió la de Jordi Coch ,al apartat de blocs de Vilanova Digital .. En un temps un pel complicat, fer determinats anàlisis pot resultar arriscat, pro potser no va mal encaminat amb la prudència en que expressa el seu pensament , encara que molts potser creuran que es motivat per interessos politics....a l´ ombra també ...i el que es vulgui dir per enredar la troca.
Ara be ,a vegades ,es tant evident i es posa tan fàcil .... Cubelles es troba en un moment complicat i el govern amb minoria ho te mes complicat encara ,per tant no afirma cap bajanada ,i son cabdals les seves opinions ,la resta i l´ opinió de cadascú es lliure i permet dir la seva.. ... Per be de tots ,veïns i veïnes,la majoria desitgem el millor pel nostre poble i cal establir ponts de diàleg ...com sembla una certa actitud per part del Govern expressada ,ara cal que l’oposició faci el que correspon ,escoltar i tractar de arribar a acords i ser prudents...

El Bloc del Coch
El govern a l’ombra

JORDI COCH

Fa molts dies que m’estic plantejant fer els meus articles amb més positivitat i no tan crítics, bàsicament per intentar posar el meu granet de sorra perquè a les properes eleccions no guanyi el partit de l’abstenció. Tanmateix, us asseguro que m’és del tot impossible. M’explicaré

VD Ple de Cubelles

El Ple ordinari de Cubelles celebrat el 20/09/2010 va ser una sessió d’aquelles feixugues i pesades, una autèntica pèrdua de temps per a totes les persones que eren a la sala, inclosos els mateixos regidors.
Sé que no està bé que sigui precisament jo qui escrigui això, però realment és el que penso; si no ho digués així, no seria honest ni amb mi mateix ni amb les persones de Cubelles.
No entraré en detalls del punts que vàrem tractar atès que seria impossible condensar en aquestes ratlles totes les barbaritats, incongruències i bajanades acumulades en quatre hores, pensades únicament per justificar el pal a les rodes que els grups a l’oposició posen cada vegada a un govern en minoria i més contra les cordes. Contínuament remenen la perdiu per trobar la manera de dir que no a tot, malgrat que sense expressar-ho explícitament. La solució és utilitzar sistemàticament el seu legítim vot personal per aturar totes aquelles accions que el govern vol portar a terme i que, en la majoria dels casos, són projectes de millora per al nostre poble i totes les persones que hi vivim.
No pot ser que passem quatre hores discutint uns temes que prèviament s’han tractat en reunions i que, a més, passen per una comissió prèvia al Ple. És cert que els grups no tenen l’obligació d’aprovar allò que prové del govern però, caram!, crec que hem de ser sincers i no fer perdre temps i diners al poble. Per què en les reunions mantingudes amb el govern no varen manifestar el que varen expressar al Ple?
No puc més que dir públicament que aquest govern que s’ha format a l’ombra no actua honestament. No treballa en defensa dels interessos de la gent de Cubelles, tan sols s’esforça a demostrar a cinc regidors del govern que ara són ells els qui manen. Això sí, sense ser-hi al capdavant i, per tant, creient que sense cap responsabilitat. Que ningú s’enganyi, no aprovaran res que no sigui a proposta seva. Cubelles, doncs, aquí tens l’ombra que has creat.
En la foscor només hi ha penombra, l’ombra distorsiona la realitat, creant temors a la gent que, d’aquí a vuit mesos, seran interpel•lats a les urnes per aquests mateixos regidors. Què els hi diran, aleshores? Miraran de vendre els mateixos projectes que en aquest Ple han frenat de totes, totes? Quina mala sombra que té aquest govern a l’ombra! I quina incoherència per afrontar un futur no gaire llunyà. El que ja no té qualificatius és el que fa CiU. Fa tres mesos que va aprovar un pressupost amb unes inversions ja previstes des del primer moment. En aquest Ple Ordinari del mes de setembre impedeix aprovar les operacions de crèdit necessàries per tirar-les endavant. Com pot aquest grup explicar al poble de Cubelles que el que era bo des del govern, ara que és a l’oposició no és vàlid? És evident que el rostre de segons quines persones, tot i que són polítics, ha de ser d’un material desconegut ja que no es pot ser tan caragirat.
Alguns vendran i difondran a tort i dret que jo també he canviat la meva decisió respecte al que vaig votar als pressupostos. És evident que sí, però amb matisos molt importants. S’han tret dels pressupostos moltes de les inversions que no eren prioritàries, encara que necessàries, com per exemple les expropiacions. Les que he votat a favor, però, són aquelles que personalment he defensat des de fa quinze anys. La diferència és que jo treballo de sempre per la gent de Cubelles, tot i estar dintre d’un partit, mentre que d’altres han de fer política de partit a costa dels vilatans. Creuen que així guanyen vots quan, més aviat, penso que n’estan perdent.
Aquest quasi prenyat que a Cubelles ens queda per passar és un embaràs no desitjat pels cubellencs però que, malauradament, hem de tirar endavant encara que els pares del govern a l’ombra només treballin perquè aquest govern hagi d’acabar avortant. Aquesta actitud ajuda a eliminar dificultats de cara al futur? O més bé n’està creant de noves? Com és possible poder arribar a acords amb qui t’ha impedit governar sense valorar la quantitat de gent que es perjudica? I tot pel bé del poble i en nom de Cubelles. Sabeu per què s’utilitza Cubelles?
La resposta és ben senzilla.