30.5.08

miradasdesola-sol



Bon cap de setmana i una mica d´humor amb la tira de Jaume Desola !!!!!!!!!!!!!!







Diumenge dia 1 de Juny, Cubelles celebrarà la XX Diada de la bicicleta

imatge/blocs.mesvilaweb.cat


La Regidoria d’Esports organitza la Diada de la bicicleta.

La concentració es farà des de la plaça del Mercat a les 10 hores,i els participants podran rebre la benedicció a l’església Santa Maria de Cubelles.

Un esmorzar , l´entrega de trofeus i un sorteig de bicis a participants amb dorsals acabarà la festa.


Inscripcions a l´OPIC .


Sort !!!!!




Novetats en el servei de bus urbà, a partir del 9 de juny

L’ampliació d’horaris i el canvi del vehicle de transport, algunes de les novetats


La regidoria de Dinamització Econòmica, Comerç i Turisme ultima els darrers detalls per engegar, des de el proper dilluns 9 de juny, una nova etapa del Bus urbà de Cubelles que ara també circularà els diumenges. Les novetats que es presenten en aquest nova temporada són diverses i variades, entre d’altres hi destaquen: l’ampliació d’horaris que es perllongaran des de les 06:30h del matí fins a 2/4 de 8 de la tarda, sense interrupció del servei al migdia. L’allargament de la ruta que abastarà també els barris de La Gaviota i Parc de Cubelles. El canvi del vehicle que farà aquesta ruta, més adaptat a les necessitats urbanes (menys seients i més espai per a carrets de la compra, cotxets de bebès, o cadires de rodes). Però a més de tot això també s’han adaptat els horaris perquè coincideixin amb els de RENFE, i amb els d’entrada i sortida de les escoles del municipi. Per a més informació sobre horaris i recorregut podeu consultar el web www.cubelles.org_, o el telèfon 93 895 2500.

Font: Ràdio Cubelles

http://www.radiocubelles.net/

Icària Editorial i el CTD organitzen el debat sobre "La Crisi energètica"amb motiu de la publicació del llibre "El final de la era del petróleo barato"el proper dimecres 28 de maig a les 19h al Pati Manning.

més informació sobre l'acte a: http://www.cetede.org/spip.php?article183

Icaria editorial www.icariaeditorial.com
premsa@icariaeditorial.com
Tel. 93 301 17 23
Centre de Teball i Documentació (CTD) www.cetede.org
cetede@gmail.com
Tel. 651.053.718

EL FINAL DE LA ERA DEL PETRÓLEO BARATO

Joaquim Sempere y Enric Tello (coords.)
Colaboran: Óscar Carpintero, Ernest García, Eduardo Giordano, Mariano Marzo, José Manuel Naredo, Josep Puig, Jorge Riechmann y Jordi Roca
Nuestra dependencia del petróleo es enorme. Es el símbolo de una época iniciada a finales del siglo XVIII. Hoy, los derivados del petróleo representan en torno al 40% de toda la energía primaria consumida por lo seres humanos, y cerca del 95% de la empleada en el transporte mundial, lo que otorga al oro negro un papel estratégico de primer orden.
Pero dos factores impiden que la era del petróleo pueda seguir sosteniendo el metabolismo social del mundo en el siglo que comienza: la perspectiva de su encarecimiento creciente y el cambio climático. El horizonte de una era post-fosilista obliga a reconsiderar el entero modo de producir, comerciar, residir y consumir. El final de la era del petróleo barato plantea, en definitiva, profundos dilemas técnicos, políticos y morales. El futuro está aún abierto, y la trayectoria dependerá de la elección social.
Si el mundo aprendió en 1914 a planificar una economía de guerra, ¿por qué no aprendemos a planificar la economía para la paz y la libertad?

Otto Neurath

29.5.08






Excursió a Tarragona Romana

Organitza : La Fita





Preu dinar + visita guiada +autocar = 34 euros
Sortida ,a les 9 h a la plaça mercat,dissabte 28 de juny

Per reserves :Dilluns de 16h a 17,30,despatx nº5 ,Centre Social

e-mail : dones_lafita@yahoo.es
M.Trives/Diari de Cubelles



Bon apetit ?

Mig mon es mor de fam i tenim tots els dies noticies de nens i adults que moren per desnutrició a l´Africa i també a d´altres punts del mon. Menjar es un privilegi a llocs en que la població es veu abocada a menjar només un cop el dia i gracies !
En mig de la guerra dels cuiners d´alt standing d´aquets dies i fent un repàs als diaris he trobat una informació de sucar-hi pa .... Sembla que properament tindrem a Barcelona la possibilitat i el gran privilegi d´un gran restaurant (que ja funciona a Llívia i amb gran èxit, o sigui que tenen clients entusiasmats en les citades pizzes) que obrirà a BCN i a on es podrà comprar pizzes a 100 euros, segons l´ informació apareguda en aquest article a on es clar! que també ofereixen l´ alternativa de unes més barates... Llegiu i els ulls faran xispetes .... pensant en que evidentment suposa la ¨Dignificación de un producto básico¨... a 100 euros , clar !!!

GANADOR DE UN CONCURSO MUNDIAL


Las pizzas de cien euros llegan a Barcelona de la mano de Fabián Martín

El exclusivo restaurante se abrirá después del verano, en el distrito de Les Corts
EFE
BARCELONA
El restaurador Fabián Martín, galardonado con el World Gourmet Pizza de Nueva York, y propietario de la Pizzería-Laboratorio de Llívia (Cerdanya), abrirá tras el verano un local en Barcelona en donde ofrecerá sus creaciones, algunas de ellas al prohibitivo precio de cien euros la unidad.
Martín, nacido en Perpinyà en 1968 y criado en Almería, no considera que este precio tan elevado para un producto tradicionalmente asequible como la pizza sea una provocación.
"La pizza es un soporte y depende de los productos que tu pongas sobre ella; lo que sería provocar es hacer una de jamón y queso y venderla a cien euros, pero aún no tengo el talento para hacer eso", afirma, aunque puntualiza que "el placer tiene el precio que uno esté dispuesto a pagar".
Pizzas de Coca-cola y de trufa blanca
Martín sabe de lo que habla, ya que en su establecimiento de Llívia, abierto hace cuatro años, la pizza más demandada es la de Coca-cola, la más cara de todas de la carta (100 euros) así como, en temporada, la de trufa blanca, que se encarece por la exclusividad de esta materia prima. "No me acojono si tengo que fijar un precio de cien euros, si [la pizza] lo vale"
Pizzas fritas "pero ligeras", pizzas aspirables, pizzas transparentes (que requiere cuatro horas de elaboración) compondrán la carta de este futuro establecimiento en el que también se ofrecerán algunos entrantes especiales, como sushi de pizzas o sopa de pizza, dentro de una serie de menús de degustación de diferente, pero elevado, precio.
Como paso previo a la apertura del taller laboratorio para gurmets en Barcelona, en la calle de Loreto (Les Corts), este emprendedor abrirá en unas semanas, a pocos metros de su otro local, un establecimiento en el que ha invertido 450.000 euros, y donde ofrecerá otra línea de pizzas "más napolitanas" y también económicas, que rondarán los 10 euros, con productos de calidad.
Dignificación de un producto básico
Martín, que no olvida su pasado como exboxeador --"dejé el boxeo tras perder 49 de 50 combates"-- asegura que le aburre hacer siempre lo mismo, que le gusta revolucionarlo todo, y que por eso dejó su trabajo como repartidor de pizzas, y se dedicó a investigar sobre este variado plato "pero partiendo de una base muy tradicional".

27.5.08

29 de maig al celler Pic&Jazz l'actuació de NADIA String's TRIO

Els components d'aquest trio el formen:

Nadia Basurto Veu
Jaume Llombart Guitarra
Dimitri Shidanov Contrabaix


adreça: Jacint Verdaguer nº 20
telefón: 93.895.29.14
e.mail: pic-jazz@wanadoo.es
Matilde Torralba,Encarna Valero/arxiu La Fita/2003


M. Trives/Diari de Cubelles


Matilde Torralba,amiga personal i companya de fatigues laborals en d´altres temps.Ella es una dona amb molta empenta,i realment valuosa a l´hora de tirar endavant la tasca que suposa ser presidenta de l´ Associació Celíacs de Catalunya.
Ella,com moltes de les dones que encapçalen determinades associacions , han patit en el seu entorn aquesta malaltia i ha fet que cooperes en la lluita de donar a conèixer les dificultats que molt sovint surten a l´ hora de diagnosticar una infermetat que afecta a molta població i que a més comporta un tipus d´ alimentació concreta. Com a la nota informativa del diari no emet e-mail de la citada associació ,aquí teniu a on podeu adreçar-vos a....



Hi ha 35.000 catalans que són celíacs i no ho saben

Redacció



Més de 35.000 persones que viuen a Catalunya són celíaques, pateixen intolerància al gluten, però no ho saben. Coincidint amb el Dia Internacional de la Malaltia Celíaca, l'Associació Celíacs de Catalunya va demanar ahir a la Generalitat un esforç per detectar els milers de persones que tenen la malaltia però que encara no els ha estat diagnosticada. La solució podria ser incloure la prova de la celiaquia per defecte en les anàlisis de sang de qualsevol persona susceptible de patir-la.
L'entitat ha proposat també al departament de Salut que s'inclogui de forma sistemàtica l'estudi de predisposició genètica als nounats i que es faci la prova de la celiaquia a tots els nens que tenen entre un any i un any i mig.
La presidenta de l'associació, Matilde Torralba, va explicar que a moltes dones que han patit diversos avortaments i han seguit tractaments de fertilitat sense èxit, persones amb anèmia, problemes intestinals o anorèxia se'ls ha acabat diagnosticant la malaltia.


Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 40. Diumenge, 18 de maig del 2008

26.5.08




Neteja del Foix, el 8 de juny

Font: Ràdio Cubelles



Sota el nom “Netegem el Foix” l’entitat Fauna de Cubelles amb la col·laboració de la Regidoria de Mediambient ha organitzat pel proper 8 de juny una diada de neteja de la desembocadura. L’activitat s’iniciarà a les 9 del matí i està previst que cap a les 11 del matí es faci un descans per esmorzar pa amb tomàquet i pernil, vi del Penedès i refrescs.
Cal formalitzar les inscripcions a través dels telèfons 671 678 034 i 620 741 037. També es pot enviar un e-mail a faunadecubelles@terra.es

El nou pont del riu Foix, pendent d'un informe

Font: Ràdio Cubelles


L’Ajuntament de Cubelles es troba a l’espera de la resolució favorable d’aquest nou informe, reclamat per l’ACA i presentat a Medi ambient, per tal d’obrir les pliques i començar les obres del nou pont.

L’Ajuntament de Cubelles està a l’espera de rebre una resposta favorable de l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) per poder tirar endavant les obres de construcció del pont sobre el riu Foix. Segons ha explicat el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Cubelles, Miguel Àngel Lopez “l’Agència Catalana de l’Aigua, ja té en possessió tota la documentació necessària, i només resta esperar que el darrer informe presentat a Medi Ambient sigui favorable”. En aquest sentit, el regidor s’ha mostrat "optimista en quant a la resolució d’aquest informe sol·licitat per l’ACA davant les al·legacions presentades al projecte i que l’Ajuntament ja va resoldre desestimant-les".
El regidor d’Urbanisme informa que “les empreses licitadores es troben a l’espera d’aquest vistiplau definitiu per començar les obres d’aquest pont que ha d’unir les dues lleres del riu i solucionar d’aquesta manera els problemes que sorgeixen quan plou”. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Cubelles es troba a l’espera de la resolució favorable d’aquest nou informe, reclamat per l’ACA i presentat a Medi ambient, per tal d’obrir les pliques i començar les obres del nou pont.


Celebrem que , el ciutadà ja pot assistir als Plens del Ajuntament de Cubelles amb una realitat còmoda , accessible i per tothom. Aquí teniu la nota informativa apareguda a El Punt.


Penedès.

Els plens, al Centre Social



Els plens de Cubelles se celebraran, a partir d'ara, al centre social, en lloc de l'ajuntament, gràcies a un acord entre tots els grups municipals en el ple de dilluns. El canvi es deu a la falta d'accessibilitat de la casa consistorial, que va impedir l'accés a la sala de plens de persones amb problemes de mobilitat que demanaven més recursos, en el ple del mes d'abril. L'alcaldessa, Maria Lluïsa Romero, va insistir dilluns que la mesura és «provisional», fins que l'Ajuntament s'adapti a la llei d'accessibilitat. Tots els grups es van mostrar a favor de la proposta; tant ICV com ICb van recordar les seves demandes per trobar un lloc accessible on celebrar els plens, fetes fa mesos i inclús anys enrere. D'altra banda, en el torn de precs i preguntes, el PP va demanar al govern que creï aules d'estudi en edificis municipals com ara el centre social per facilitar espais per als estudiants en època d'exàmens. El tripartit va accedir a estudiar la proposta, si bé va assegurar que no ha rebut «cap petició» d'aquest tipus. Romero va demanar que els ciutadans interessats s'adrecin a l'Ajuntament per fer aquest tipus de sol·licituds.


http://www.vilaweb.cat/