18.11.04

ICb EMPLAÇA LA GENERALITAT i EL GOVERN CENTRAL A PRONUNCIAR-SE SOBRE LA CENTRAL TÈRMICA
ICb ha acordat dirigir-se com a grup polític local a la Generalitat de Catalunya i al Govern Central per que aquestes dues institucions es manifestin obertament sobre quin és el seu posicionament en relació als plans d'Endesa de construir quatre noves centrals tèrmiques al municipi de Cubelles. ICb, que reclama a les institucions i a la pròpia Endesa, la clarificació dels plans de noves centrals a Cubelles, defensa la necessitat d'oferir la màxima informació al conjunt de la ciutadania per a poder decidir sobre el futur de l'actual central tèrmica.
El grup local d'ICb considera que passats els mesos des que va aparèixer a la llum els projecte d'Endesa, no s'ha subministrat a la població la informació necessària.
Al mateix temps, ICb reclama que qualsevol acord amb Endesa es faci amb la implicació de la Generalitat i el Govern central per defensar al màxim els interessos de la població.
Us facilitem les adreces del Govern de la Generalitat per sol.licitar directament informació sobre aquesta qüestió: clikant aquí


8 comentaris:

Anònim ha dit...

ICB no te força per demanar res de res, el que teniu que fer és demostrar a Cubelles el que de moment heu demostrat el que no teniu, que es honestedat. Com podeu demanar res a ningú si no sou capaços de demanar als vostres socis de govern que informin al poble. Com podeu demanar participació si ICB es el primer que exclou de la comissió a representants del mon associatiu, inclous els de comerç. perquè no demaneu a l’Entesa per Cubelles socis vostres de govern (que els teniu més a prop) i independents com vosaltres, que diguin al poble la veritat del que ja han pactat entre ENDESA i ENTESA. Que ad sembla això GRAU regidor de PATCIPACIO CIUTADANA.

Anònim ha dit...

En primer lloc, gràcies per la intervenció.
El grup municipal d'ICb, format per dos regidors, es manté en la mateixa línea des que va sorgir el projecte d'Endesa. Cal recordar que les primeres informacions en relació a aquest tema apareixen a través d'un primer comunicat públic a la població fet per ICb (web: www.cubelles.ca), criticat precisament per determinades forces polítiques que ara reclamen informació.
El posicionament d'ICb segueix sent el mateix:
1.- L'Ajuntament, la Generalitat i el Govern de Madrid han de facilitar la màxima informació i fer costat a la població de Cubelles en relació als projectes d'Endesa.
2.- La Generalitat de Catalunya, i amb ella els partits polítics que la formen, no poden defensar únicament els interessos d'Endesa. Cal recordar que al 2002 el Parlament va votar una proposició sobre el desmantellament de la central amb un resultat concret.
3.- Qualsevol posicionament sobre aquest tema s'ha de fer amb el màxim consens entre la poblacó i tots els grups polítics de Cubelles.
4.- Qualsevol acord a que l'Ajuntament es vegi abocat amb Endesa per pressió d'instàncies superiors ha de comptar amb la implicació clara i directa de la Generalitat de Catalunya i el Govern de Madrid.
Atentament,
Xavier Grau, regidor de Governació, Participació Ciutadana i Comunicació.

Anònim ha dit...

El comentari referent a qualificar de poca honestetat el grup de ICb no cola.La gent del carrer coneix qui son i qui no son i qui voldria ser-hi per remenar la perdiu.Potser la prudencia en determinats moments potser per alguns un signe de debilitat pero a vegades les miseries d´altres grups adictes a tirar detritus, els hi rebota a la llarga i i empastifa a ells mateixos.
Per cert,Icb ha demanat el máxim d´informació i ha ofert informació,si cal podeu mirar l´hemeroteca del Diari de Vilanova en diferentes dates.

Anònim ha dit...

Si els d´Entesa han pactat amb Endesa,pot significar una deballada politica per ells.Com a grup que porta tanta anys al front del Ajuntament de Cubelles no encapçalarán una actitut que els pot fer molt mal i no son tontos! si no ja no serian al Ajuntament.Un altre cosa, s´han definit obertament ja? o es té mes informació que el propi grup de l´Entesa.

Anònim ha dit...

Al diari de Vilanova el sr alcalde Josep Marcillas va dir que apostaba per les centrals de cicle combinat. I de debo no ho crec pas que digues en serio lo de deixar la xemeneia com a record. Davant de un perill real que suposa tenir quatre xemeneies funcionant en una area petita de tamany geografic com es Cubelles i tan aprop de nuclis habitats, les forces de govern i oposició deurien de actuar conjuntes per tractar de evitar-ho, ja que es un mal que es postergara a posteriors generacions, i la gent se´n enrecordarà de vosaltres com els gobernants malparits que ho varen permetre que passés. I perdoneu la expressió.

Anònim ha dit...

A mi em sembla molt cobarda la postura de Iniciativa Catalunya-Verds que estan a la oposició i no diuen res del tema .

Anònim ha dit...

El que vulgui opinar amb Iniciativa per Catalunya Verds que ho faci a través de la Mònica o del Jordi que a mi m'han atés molt bé.

Anònim ha dit...

No es solament per el fet de opinar sobre els regidors de ICV,no els ataco a ells en particular, més aviat recordo que aquest grup polític quan es va presentar a les generals autonómiques, ho feia sota el lema de la esquerra verda i defensava una idea amb la que estic d´acord com es la de portar aterme una política energetica basada en la sostenibilítat, i em preguntava arribant a aquesta conclusió de que són uns covards, si no els hi val més mantenir una postura etica que sigui ben consenqüent amb el discurs que ha portat ICV tots aquest anys, ells en particular com a grup més representatiu encara que hi pot haver d altres, que ha estat mantenint-se a la oposició durant vint anys de Pujol i cia reclamant-ho que es produgués aquest canvi, i ara callen quan tenen la opció de pogué activar uns mecanismes reguladors medi ambientals que s´acostin a la utopia que han defensat tots aquest anys.