18.2.05

ÚLTIMA HORA
ICb RECOLZA EL MANTENIMENT DE LA COMISSIÓ DE SEGUIMENT DE LA CENTRAL TÈRMICA DE CUBELLES

Iniciativa per Cubelles (ICb) considera important i necessari mantenir el funcionament de la Comissió de Seguiment de la Central Tèrmica de Cubelles amb l’objectiu d’arribar a un acord unitari entre totes les forces polítiques locals per defensar el municipi davant el Pla Eenrgètic que està redactant el Govern de la Generalitat.
ICb, que en una recent entrevista amb el Director General d’Energia i Mines de la Generalitat de Catalunya, Sr. Josep Isern, va exposar directament la necessitat de contemplar el desmantellament de la Central Térmica actual i l’eliminació de l’actual zona energética, valora positivament totes les reaccions a la proposta feta dilluns dia 14 de febrer en el sentit que tots els partits amb representació parlamentària proposin al Govern desmantellar la central i excloure la zona energética del proper Pla Energètic.
ICb considera molt “saludable democràticament” que, les seccions locals dels partits nacionals es pronunciïn obertament sobre aquest greu problema pel futur de Cubelles.
ICb considera que el procés de desmantellament de la Central Tèrmica està “en un moment històric” ja que actualment CiU i el PP diuen que no a la tèrmica i PSC,ERC, I ICV només han de mantenir el seu compromís de l’any 2002 a favor de la desaparició de la zona energètica de Cubelles tal i com van proposar aleshores al Parlament de Catalunya.
Des d'ICb insistim en la necessitat que el govern de Catalunya compleixi els acords signats al Tinell i redacti un Pla Energètic que respongui a l'interès general i no a l'interès de les companyies com Endesa o Gas Natural. D’aquí que ICb, amb la mateixa legitimitat democràtica que les seccions locals dels partits nacionals, proposi al Govern de Catalunya eliminar del proper Pla Energètic la zona energètica i l'actual tèrmica de Cubelles.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Totalmente en contra de mas centrales desde luego no mas ni una si acaso ninguna .
vivo en este pueblo desde hace un año y mi fachada que hera blanca esta llena de de oxido en diminutas porciones .
Creen que eso que en las paredes me da lo mismo ,para nuestros pulmones y en el aire , no es cosa muy seria . ay muchas alternativas que no son contaminantes seamos serios desde los de arriba .
rosa

Anònim ha dit...

Felicitamos y deseamos que la propuesta de Iniciativa por Cubelles sea oida i apoyada por los grupos que actualment representan al Tripartito en Cubelles.Si no lo hacen demostrarán que prevalece sus diferencias por encima del interés de Cubellas en este momento toca unir fuerzas y cuando lleguen las elecciones ya se tirarán dardos.Iniciativa por Cubelles propone a todos los grupos y asociaciones y vecinos que nos unamos por encima de diferncias políticas.Yo como persona afectada por mi vecindad con la Térmica estoy con ellos.Seguid así,os apoyamos.
Esteban G.