1.10.05

STOPENDESA INFORMA
No més Tèrmiques a Cubelles

Comunicats de Premsa: Respecte a l'exposició pública del projecte del Centre Recreatiu i Turístic – UNIVERSAL ESTUDIOS
Espai d’Interès Natural de la Sèquia Major, en l’àmbit del “Golf Nord”, manifestem públicament

Ecologistes en Acció ens conviden:
ELS FACTORS RELACIONATS AMB EL DESENVOLUPAMENT DE L'ENERGIA EÒLICA A CATALUNYA: UNA VISIÓ ECOLOGISTA
Dilluns, 3 d’octubre, a les 18,30 hores, a la Sala d’Actes del Centre Cívic Can Basté, Passeig. Fabra i Puig, 274. Virrei Amat (línia 5), Barcelona.
L’acte comptarà amb la presència de Jaume Morron, Enric Tello i Miguel Muñiz, autors de la publicació.
En els seus 30 anys d'existència la tecnologia eòlica ha evolucionat molt, especialment en els darrers deu anys - avui es tracta d'una tecnologia totalment madura - de tal manera que molts dels problemes associats que apareixien als aerogeneradors i els parcs de la dècada dels 80 estan superats en els que es construeixen al 2000.

Greenpeace, Eurosolar i Ecologistes en Acció de Catalunya demanen participar en la tramitació parlamentària del Pla de l’Energia de Catalunya 2006 – 2015, per explicar els motius de la seva demanda de retirada del Pla.
Les organitzacions ecologistes Greenpeace, Eurosolar i Ecologistes en Acció, impulsores del Manifest per una Nova Cultura de l’Energia a Catalunya, s’adreçaran per carta als representants dels diversos grups polítics del Parlament de Catalunya demanant que el tràmit parlamentari del "Pla de l’Energia de Catalunya 2006 – 2015" (en endavant PEC) compti amb la participació de representants de la societat civil de Catalunya que puguin adreçar-se directament a diputats i diputades. El Pla, que va ser objecte de debat públic entre els mesos de maig i juliol, i que va rebre més de 3000 propostes de retirada, s'hauria de trobar ara en els inicis del procés parlamentari. En el curs d'aquest procés les tres entitats ecologistes argumentaran, davant els representants del Parlament, els motius pels quals demanen la retirada del Pla.

Comunicats de Premsa: Valoració d’Ecologistes de Catalunya dels resultats de la gestió dels residus el 2004
Les dades de residus de les administracions: la cerimònia de la confusió