22.11.05

OPINIó
Andreu Bosch
Regidor d'AccióXSitges
Ajuntament de Sitges
EL TRIPARTIT ENS DÓNA LA RAÓ
A l’octubre del 2003 Acció X Sitges va sotmetre al criteri del Ple de l’Ajuntament de Sitges una moció en la qual es pretenia matisar el sentit de la celebració dels actes de commemoració dels 700 anys de l’arribada a Constantinoble d’una companyia de catalans i almogàvers. Demanàvem en aquella moció:
Que l’Ajuntament de Sitges limiti el seu suport institucional a la malvasia i a l’agermanament amb Monembassia, prèvia demanda de disculpes en nom del poble català per les malvestats dels almogàvers a Grècia.
La moció va ser secundada per Nou Horitzó però no va obtenir el suport dels ara companys d’Equip de Govern. La moció no va tirar endavant però el seu esperit va marcar els actes promoguts per la regidoria de Cultura i aquesta va deixar de banda el triomfalisme inicial amb què s’encaraven aquests actes. Ara ens ha sorprès positivament el titular d’ “EL TRIANGLE” que en el seu número 749 de 17 d’octubre del 2005 a la pàgina 29 publica:
QUIM NADAL DEMANA PERDÓ EN NOM DELS ALMOGÀVERS
La seva explicació també ens ha satisfet:
Quim Nadal, en nom del Govern català, ha inaugurat a Grècia un monument de desgreuge per les barrabassades dels almogàvers. Ja en fa molts segles d’allò, però no costa gens demanar perdó.
Sembla talment que el tripartit de la Generalitat hagi llegit i adoptat al peu de la lletra la moció que Acció per Sitges va presentar aquell octubre del 2003.