27.2.06

La carrossa del Carnestoltes, dedicada al 23-F. El pregó d'en Carnestoltes, vestit de Tejero recorda el 23- F del 1981, i commemora els 25 anys de Ràdio Cubelles.
Aquest any coincidint amb els 25 anys del naixement de Ràdio Cubelles, (el 23 F de l'any 1981), l'emissora municipal ha estat l'encarregada de la posada en escena del sermó i d'acompanyar tancant la Rua al rei dels Pocasoltes.
Sa Majestat Carnestoltes va arribar dissabte a Cubelles vestit de tinent coronel Tejero, recordant el cop d'estat del 23-F de l'any 1981. Durant tota la Rua la megafonia de la carrosa va anar repetint les paraules pronunciades al congrés dels diputats, "al suelo todo el mundo", mentre que la xemeneia del tanc gegant que ocupava la carrossa deixava anar fum.
El tinent coronel Tejero, acompanyat de tota una colla de guardia civils, va pronunciar el tradicional terrible sermó, que enguany va ser musicalitzat, i que va fer una bona repassada tant als polítics de l'Ajuntament com a diversos fets ocorreguts al municipi.
La Rua del Carnaval va començar a la Rambla Pau Casal després del sermó i, després de fer recorregut pels carrers més cèntrics del municipi, va acabar a la plaça de la Vila.
Després de la Rua, la Festa va continuar a la sala multiusos La Mota amb ball, a càrrec de l'orquestra Moby Dick i amb el lliurament de premis del XVI Concurs de Carrosses i XII Concurs de Disfresses.
“La Térmica” ha estat la carrossa guardonada amb 600€, amb el primer premi a la més original i creativa. “El cupón” s’ha endut el primer premi valorat també en 600€, a la més divertida. Mentre que “Los lápices” ha estat la carrossa més elegant del Concurs premiada amb 600€ més.
Pel que fa al Concurs de Grups de disfresses, el primer premi al més original i creatiu i ha estat per “La basura moscaf”. Aquest premi dotat amb 200€ el va atorgar l’Associació d’Hosteleria i Comerç de Cubelles. “La policia local” es va emportar 200€ del primer premi al grup més divertit, mentre que els “Mexicans” van ser premiats amb 200€ més com a grup més simpàtic.
En quan als primers premis a les disfresses individuals dotat amb 75€; el més original i creatiu va ser per “Tabac” ; el més divertit, per a la “Primavera”, i el més elegant per a “Neptuno”.
El jurat qualificador del XVI Concurs de Carrosses i XII Concurs de Disfresses estava format per Martin Gabriel Iorlano, autor del cartell del Carnaval 2006; Isabel Remaux, guanyadora de l’accèssit del cartell del Carnaval 2006; i Maria Trives, membre de la comissió de Festes. L'endemà diumenge, tot i la pluja, els comparsers i comparseres de les diferents colles infantils i adults van sortir pels carrers del municipi i van acabar fent la tradicional batalla final a la plaça de la Vila. Ràdio Cubelles Dilluns, 27-02-2006