13.8.07

Maria Trives/Diari de Cubelles

Ens arriba la noticia inesperada de la mort de Lluís Maria Xirinacs. En ¨Xiri¨ com molts de la nostre generació anomenàvem va encapçalar un moviment pacifista que va aconseguir implicar a molts catalans a sortir al carrer i apropar-se a la Model i donar suport a la petició de la Llei d´ Amnistia per tots els presos. Gent que es movia al entorn de grups relacionats amb activitats diguem-ne progressistes o polítiques de caire esquerrà o de cercles lligats al món universitari ,obrer ,i molts ciutadans anònims sortien al carrer afegir-se en un clam.
En Xirinacs en defensa de la no violència i si a la lluita per els drets humans ,va aconseguir en aquells moments que tots ens estiméssim més i sortir plegats cap un objectiu , un referent de Pau per la Humanitat.
Vaig conèixer personalment a Xirinacs en uns anys posteriors a aquestes dates i sempre em va semblar un home tranquil i la seva persona desprenia una pau interior, amb gestes afables .Segurament per dins corria una certa intranquil·litat per el caire que reprenien determinades actituds en el seu entorn .Vull quedar-me amb l´ imatge d´un temps en que tots ens sentíem mes plegats.
Sembla que el món actual girat en la contra d´ aquests pensaments ha fet insuportable aquesta pressió vers la seva vida.
Adéu ¨Xiri¨a on siguis envia Pau ,ho necessitem !