15.1.08


Futur pont projectat


Maria Lluïsa Romero, Alcaldessa de Cubelles, assegura que canviar la ubicació del pont del riu Foix "és inviable"


La màxima responsable municipal recorda que el projecte disposa de tots els informes favorables dels organismes competents


L'Alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, ha sortir al pas dels molts dubtes generats al voltant del projecte del nou pont sobre el riu Foix. En una entrevista concedida a Ràdio Cubelles (107.5 FM), Romero confirma que la licitació de les obres està aturada ja que s’està treballant en el tràmit administratiu de resoldre les al·legacions presentades.


Pel que fa a la proposta alternativa que defensa la Plataforma Ciutadana d’ubicar el pont a l’avinguda 11 de Setembre, Romero afirma que "és inviable, ja que caldria elaborar un nou projecte", a més d'afegir que "l'actual projecte té el vist-i-plau de Xarxa Natura 2000, l'ACA i Urbanisme", qui, a més, n’aconsella "la ubicació als carrers Lleida i Pompeu Fabra per qüestions de mobilitat". L'Alcaldessa afegeix que "les infraestructures han de servir per millorar la situació existent i el pont per l'avinguda 11 de Setembre reduiria la mobilitat de les vies existents". A més assegura que "la Diputació considerava aquesta opció com a inviable".


Maria Lluïsa Romero es desmarca de les acusacions d'interessos ocults que alguns membres de la Plataforma han manifestat en altres mitjans informatius. A més, considera que "el pont projectat no genera problemes al carrer Lleida, cosa que sí passaria si s’ubiqués a l’avinguda 11 de Setembre". Finalment, Maria Lluïsa Romero té la percepció personal que, malgrat que ciutadans de la Plataforma sí que treballen amb fermesa, "hi ha interessos polítics per erosionar el govern".


En aquests moments, el procés de licitació de les obres es troba aturat a l'espera de resoldre les al·legacions presentades en el proper ple, programat pel proper dia 21. Un cop resoltes es reprendrà el procés i en quant estiguin adjudicades les obres, en un termini màxim d'un any, es durà a terme la construcció i la posada en marxa del nou pont sobre el riu Foix.

Ràdio Cubelles Dilluns, 14-01-2008