28.1.08

Promoció Cultural i Festes i Tradicions


Arriba el Carnaval 2008

Dijous arrenca la festa del Rei Carnestoltes que tindrà en la rua de dissabte l'acte central

Sa Majestat Carnestoltes, el Rei dels Poca-soltes, ja té a punt les maletes per tornar a visitar la nostra vila. Més aviat que altres anys, dijous 31 de gener arrenca el programa d'actes del Carnaval de Cubelles'08, amb la tradicional festa de la merenga.

La mereganda arrenca a les 5 de la tarda, al Centre Social (per als infants fins als 6 anys) i a la plaça del Mercat (per als majors de 7 anys). A 2/4 de 9 del vespre del mateix dijous apareix una de les novetats d'aquesta edició, el sopar de Dijous Gras. El sopar, les entrades del qual es poden adquirir al Centre Social, tindrà lloc a la vela instal·lada a la plaça del Mercat -la segona de les novetats d'enguany i que acollirà bona part dels actes que recull el programa d'enguany-.
Després del sopar, i ja amb entrada gratuïta, un grup de dj's animaran la vetllada.

En Carnestoltes, enguany, no ens donarà treva ni tant sols el divendres. A partir de les 6 de la tarda, a la vela de la plaça del Mercat, la companyia teatral La Roda interpreta El flautista d'Hamelin. Es tracta d'un espectacle musical, dinàmic, fresc i divertit per a tota la família, amb entrada gratuïta, que és una altra de les novetats del Carnaval'08.

Però el dia gros, un any més, serà dissabte, 2 de febrer. A la tarda serà el torn de la cercavila del Caramel, el Rei del Carnaval infantil. La rua, amenitzada pel grup Xarop de canya arrencarà a les 4 de la tarda de la plaça dels Pobles d'Espanya i arribarà fins a la plaça de la Vila, on se servirà un berenar per a tots els infants participants. La regidoria de Festes i Tradicions ha previst que, en cas de pluja, la festa es traslladi a la vela de la plaça del Mercat.

La rua de carrosses i grups de disfresses, que acompanyent a Sa Majestat Carnestoltes, tornarà a sortir de la Rambla Pau Casals a les 8 del vespre. Després de passar pels principals carrers de l'Eixample, La Creu i el Nucli Antic, la cercavila té el seu punt d'arribada a la plaça del Mercat.
La rua introdueix enguany dues novetats, proposades i aprovades per la Comissió de Carnaval, que formen totes les colles participants. La primera és que el temible sermó d'en Carnestoltes, que s'havia tractat de fer atractiu abans o després de la rua, es trasllada a la mitja part del ball, que tindrà l'entrada gratuïta i se celebrarà a la vela del Mercat, amb l'orquestra Centauro. La segona de les novetats és l'anul·lació dels premis en metàl·lic del concurs i incrementar la subvenció per participar.

Les comparses
El cap de setmana central del Carnaval es tanca diumenge, amb la celebració de les comparses. A les 11 del matí s'inicia el recorregut de les colles infantils i d'adults per tot el nucli urbà, que acabarà amb les tradicionals guerres de caramels a la plaça de la Vila. Les infantils, a la 1 del migdia; les dels adults a les 2 del migdia.

El carnaval continua dilluns, amb la festa de disfresses infantil. L'acte, que tindrà lloc a la carpa de la plaça del Mercat, comptarà amb l'amenització dels pallassos Yoli i Kiko i acabarà amb una suculenta xocolatada.

Adéu a Sa Majestat Carnestoltes
Dues activitats tanquen enguany el Carnaval'08. El primer, el tradicional enterro de Sa Majestat Carnestoltes. El 6 de febrer, Dimecres de Cendra, a 2/4 de 8 del vespre i a la plaça de la Vila, tindrà lloc la concentració funerària que es dirigirà fins a la plaça del Mercat, on s'oferirà una sardinada popular.

El darrer dels actes també és una novetat impulsada per la regidoria de Festes i Tradicions i la d'Infància i Joventut. Es tracta del Carnaval rock, un concert que se celebrarà a partir de les 11 de la nit a la carpa i que compatarà amb la presència dels grups locals Garraf-on, Crueladevil, Stop-stop i Autoretrete.

Departament de Comunicació

www.cubelles.com