17.3.08

Penedès.
Cubelles té més de dos milions d'euros en impostos pendents de cobrar, segons el govern local
La dada prové de la Diputació, que gestiona els impostos des del gener
Cubelles
La xifra d'impostos pendents de cobrar a Cubelles per l'anterior empresa recaptadora ascendeix a 2.200.000 euros, segons el govern local (PSC-CiU-ERC). La dada prové de la Diputació de Barcelona, encarregada de gestionar els impostos del municipi des de l'1 de gener. El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Cubelles, Xavier Grau (PSC), assegura que la «voluntat» de l'equip de govern és «resoldre la situació de la recaptació i donar informació als ciutadans» sobre aquest tema.
Segons explica Grau, la Diputació ha detectat fins a 1.200.000 euros en rebuts que «estaven adormits», és a dir, que per diversos motius no s'havien tramitat o no s'exigien als contribuents; a aquesta xifra se suma un milió més d'euros en impostos que «ha fet aflorar la Diputació», perquè ni tan sols estaven previstos.
El regidor d'Hisenda està pendent de tenir una trobada amb els serveis jurídics de la Diputació el pròxim 8 d'abril, per assabentar-se de «quin és el pròxim pas» per resoldre la situació. Xavier Grau sosté que l'estudi de la Diputació confirma que hi ha hagut «processos mal fets» a l'hora de gestionar la recaptació del municipi en impostos com ara l'IBI i les plusvàlues. «Estem avaluant fins a quin punt podem demanar responsabilitats», diu el responsable d'Hisenda, en referència a l'anterior govern i a l'exrecaptador, Joaquim Molina. «Hi ha hagut un desgavell enorme», hi afegeix el regidor.

ABANDONAMENT DEL PLE
«És curiós que en el ple en què vaig llegir l'últim informe de la Diputació hi hagués partits que marxessin», diu Xavier Grau en referència al PP, que havia tingut «responsabilitats a Urbanisme», segons va recordar el regidor. Els partits de l'oposició (ICV, PP, ICb i Entesa), però, van assegurar que la seva marxa del ple municipal de dilluns estava relacionada amb la falta de participació en el pressupost del 2008, i el poc temps que va donar l'equip de govern als grups per estudiar-lo.
El regidor d'Hisenda també apunta a la «crisi» que va sorgir quan dos dels socis de l'anterior govern de l'Entesa, el PSC i ERC, van demanar el traspàs de la recaptació municipal a la Diputació de Barcelona, en lloc de prorrogar el contracte a l'empresari encarregat dels impostos fins ara; els dos partits sempre han defensat que va ser aquesta demanda la que va motivar la seva expulsió del govern, l'octubre del 2006.
L'actual govern local va aprovar finalment el traspàs al setembre del 2007; llavors, el regidor d'Hisenda ja va assegurar que el canvi permetria estalviar fins a 300.000 euros anuals, tenint en compte que la Diputació cobra al municipi un 1,75% dels ingressos que recapta i que l'empresa privada anterior en rebia més del 3%.

VALORACIÓ POSITIVA
La gestió feta per la Diputació des de l'1 de gener té el vistiplau del govern local. «Estem molt contents. En tres mesos ens ha donat un nivell d'informació que ni els mateixos serveis econòmics del consistori havien detectat», afirma Grau. L'equip de govern diu que el seu objectiu serà «redreçar la situació» de la recaptació municipal.

més informació a

Penedès. Cubelles té més de dos milions d'euros en impostos pendents de cobrar, segons el govern local 15.03.2008 MÍRIAM DE LAMO
Els impostos pendents de cobrar de Cubelles superen els dos milions, segons el govern 15.03.2008

http://www.vilaweb.cat/