22.8.08

foto/arxiu Diari de Cubelles


La plaça del Castell serà de superfície dura i imitarà a l’època medieval

Font: Ràdio Cubelles


Es conservarà el talús per tal de poder recuperar algun dia la muralla romana que es troba a sota del Castell


A principis del mes de setembre començarà a la plaça del Castell la tercera fase de remodelació i restauració del Castell dels marquesos d’Alfarràs. La primera fase constava de la reparació de la teulada del castell, la segona la remodelació de la façana i la tercera, que esta previst que comenci el mes vinent, és la construcció de la nova plaça del Castell.
Com ha explicat la regidora de Promoció Cultural, Prudència Carrasco, “la plaça serà de superfície dura amb unes llambordes que imitaran l’època medieval”. A més es conservarà l’actual talús, ja que la Diputació de Barcelona vol conservar un lloc de fàcil excavació per tal de poder, en un futur, recuperar la muralla Romana que hi ha sota del Castell. A banda de la construcció de la plaça, s’instal·larà una il·luminació a la façana del Castell, respectant l’estil d’il·luminació del campanar de l’església de Santa Maria. “D’aquesta manera tot el nucli antic del municipi gaudirà de la mateixa il·luminació”. Per altra banda, la regidora ha anunciat que el 2010 es començarà la reconstrucció dels estables del castell, del pati interior i la construcció d’uns serveis adients per al futur museu. Amb aquesta nova actuació, l’actual exposició permanent del clown Charlie Rivel podrà entrar a la xarxa de museus de Catalunya.

Tot i aquestes actuacions al Castell del marquesos d’Alfarràs, Carrasco reconeix que “encara ens manca la part de reconstrucció més important com és l’interior”. Tot i que les converses encara no han començat, l’Ajuntament de Cubelles té molt clar que el Castell no serà un equipament municipal, sinó que estarà destinat a l’exposició.
més informació a ...