30.10.08

M.Trives/Diari de Cubelles


Qui no ha llegit de petits les aventures de Yogui ? Pues bé , aquets últims dies han aparegut múltiples noticies de la osa que va suposadament atacar a un caçador. Es clar que només tenim la versió del caçador. També tenim molts boletaires perduts i bolets que intenten fugir de les mirades dels boletaires. En fi, entre uns i altres anar al bosc es perillós avui dia,un soroll,una petjada de un peu que calça el 44 ,un caçador casualment proper i que no ha fet la ultima revisió de la vista i zas !!
Una repassada als diaris permet observar diferents opinions emeses a rel del fet. Recomanem fer lectura de la columna d’aquest excel·lent periodista Iu Forn al Diari Avui .
Impecable .



Passa-ho!

ÓSSOS I BOLETAIRES A 80 PELS PIRINEUS

Iu Forn


Això del bosc s'està posant molt, però que molt, perillós. Si ets caçador diu que fots un crit i t'ataquen els óssos. Si ets ós, qui t'ataca són els caçadors perquè es veu que els espantes les preses (també conegudes amb el nom de negoci) i, a més, després et persegueixen 30 paios i un helicòpter, sense aconseguir trobar-te, això sí. I si ets boletaire, has de perdre't. De fet, últimament els boletaires es perden com a bolets. Es perden tant que ara és més fàcil trobar un boletaire perdut que un bolet. Sembla clar, doncs, que cal fer alguna cosa i aquesta cosa és, aprofitant el gran moviment que hi ha al bosc, aplicar-hi els mateixos criteris que apliquen al trànsit.
Diguem-ho clar: mesures com les del 80 per hora no són per disminuir la contaminació, sinó els accidents. Ei, que ho trobo fantàstic, però el que no pot ser és vendre'ns com a ecologisme el que no ho és. La prova és que la brillant idea de fer-nos anar a pas de tortuga per l'àrea de BCN ha reduït els sinistres, sí, però no ha fet baixat la pol·lució. Bé, oficialment diuen que sí, que respirem millor, però no és cert perquè: 1) no hi ha xifres contrastades anteriors a la mesura; per tant, mai podran comparar amb garanties l'abans i el després; 2) ha baixat la contaminació, efectivament, però és perquè la crisi ha fet baixar el trànsit; i 3) ara ens "recomanen" dur els llums del cotxe encesos "per evitar accidents", oblidant que això fa augmentar el consum de combustible i, per tant, la contaminació. És la prova definitiva que confirma que l'ecologisme és només un argument de màrqueting.
O sigui que el que ha de fer la conselleria de Medi Ambient és posar im-me-di-a-ta-ment en marxa un paquet de tres mesures: obligar óssos i caçadors a dur els llums encesos, prohibir als boletaires anar a més de 80 (és que la velocitat els perd) i obligar els bolets a dur armilla reflectant per poder ser vistos (pels boletaires, esclar).

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 2. Dimarts, 28 d'octubre del 2008