17.2.09


Cubelles rep 200.000 euros del PUOSC

Notícies - Alcaldia
18/02/2009
Cubelles rebrà 200.000 euros de subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) en aquest any 2009 que es destinaran a subvencionar el Pla Especial Urbanístic de la desembocadura del riu Foix, valorat en 2.700.000 euros. Aquest pla, que contempla actuacions des de la C-31 fins a mar, té per objecte desenvolupar el sistema portuari del municipi incloent les mesures i les previsions necessàries per a garantir el funcionament eficaç de la zona de servei portuari, el seu desenvolupament futur, la seva connexió amb la xarxa de transports terrestres i la cobertura adequada de la demanda de serveis portuaris i mediambientals. A més, es redacta d’acord amb les determinacions del vigent Pla de Ports de Catalunya, que es va actualitzar per al període 2006 – 2015. Precisament, el Pla de Ports inclou el Port Esportiu de Cubelles dins del sector portuari centre.

Obres previstes a finals d’any

Paral·lelament, el document es troba a la Direcció General de Costes de la Generalitat i del Ministeri de Medi Ambient pendent de la seva aprovació. Un cop l’Ajuntament rebi el vistiplau, el promotor de l’obra, Grup Marítim Metropolità S.L., podrà iniciar les obres. Des de la regidoria d’Urbanisme es preveu que la data d’inici podria ser de finals d’any a principis de 2009. El Pla Especial Urbanístic del Port Esportiu de Cubelles pren l’àmbit de la dàrsena de la Central Tèrmica, davant del Residencial Les Salines, amb una superfície total de 138.793 m2. Aquest espai es divideix en l’àrea marina, tècnica i turística (75.668 m2) i en els molls i les aigües protegides pel dics del port (63.125 m2).

El Ple aprova una moció per convocar una nova Comissió de Treball Permanent dels Serveis Econòmics


Notícies - Alcaldia
17/02/2009


L’Equip de Govern (PSC, CIU i ERC) manté la voluntat d’aprofundir en la millora de la transparència en la gestió econòmica de l’Ajuntament de Cubelles en virtut del Pla de Mandat 2007-2011 amb la millora dels mecanismes de gestió i control dels recursos econòmics municipals.
Perseguint aquest objectiu, i conclòs el procés de traspàs de la Recaptació municipal a la Diputació de Barcelona, en la darrera sessió plenària del 16 de febrer es va aprovar per unanimitat una moció presentada pel Govern per la constitució d’una nova Comissió de Treball Permanent dels Serveis Econòmics i la realització d’una auditoria econòmica externa. Amb aquest òrgan es pretén treballar pel màxim consens i diàleg en tots els temes de l’àmbit municipal i especialment en l’àmbit econòmic, fent front de manera conjunta a la situació econòmica i de gestió heretada en l’actualitat, i de comunicar-la al conjunt de la ciutadania de Cubelles.

La moció presentava l’adopció dels següents acords:

PRIMER: Procedir a la convocatòria de constitució d’una nova Comissió de Treball Permanent de Serveis Econòmics per facilitar el diàleg i els consens entre tots els grups polítics per fer front al planejament econòmic futur del municipi.

SEGON: Encarregar a dita Comissió seguir els treballs d’anàlisi i estudi i l’emissió de quants dictàmens definitius corresponguin sobre el procés de trasllat i canvi de la Recaptació Municipal d’una empresa privada a la Diputació de Barcelona per donar-los a conèixer a la població de Cubelles.

TERCER: Encarregar a dita Comissió la posada en marxa dels processos necessaris per realitzar una Auditoria Econòmica Externa que permeti conèixer i explicar a la població de Cubelles quina ha estat l’evolució econòmica i de gestió de les arques municipals en els darrers anys i preparar l’Ajuntament per la imprescindible planificació econòmica futura.

QUART: Comunicar el present acord al Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya així com a la Sindicatura de Comptes de Catalunya.