20.6.09


El pont del riu Foix inaugurat amb una gran festa ciutadana


Notícies - Urbanisme i Planejament
19/06/2009


Més d’un centenar de veïns i veïnes de Cubelles van celebrar divendres la inauguració del pont del riu Foix, que ha quedat obert al trànsit. Amb la presència de la delegada del Govern de la Generalitat, Carme San Miguel, i les autoritats municipals, al capdavant de les quals Maria Lluïsa Romero, Alcaldessa, i el primer i segon tinents d’Alcalde Joan Albet i Joan Serra, van tallar la cinta que posa fi a una de les grans reivindicacions de la ciutadania.

La comitiva va creuar el pont fins arribar al passeig Fluvial, on es va atendre als mitjans de comunicació. Maria Lluïsa Romero, Alcaldessa de Cubelles, que no parava de rebre les felicitacions dels veïns i veïnes, va mostrar-se “molt satisfeta”, alhora que assegurava que l’obertura del nou pont “no té per què incrementar la circulació”. La nova via de comunicació entre les dues lleres del riu conviurà durant uns dies amb el baden que durant anys ha servit perquè els vehicles travessin el riu per l’avinguda Onze de Setembre i que amb la seva retirada permetrà recuperar l’estat natural del riu Foix, delimitant-lo amb murs de poca alçada.

El procés de construcció del pont, el projecte del qual es va aprovar inicialment amb el suport unànime de totes les forces polítiques, ha estat llarg i complex. Carme San Miguel, delegada del govern de la Generalitat a la província de Barcelona, va voler recordar el posicionament contrari d’alguns grups ecologistes, preocupats per l’efecte de les obres amb l’entorn natural, però va remarcar la sensibilitat de la Generalitat a l’hora de construir el pont. San Miguel considera que el Govern autonòmic ha fet un “treball fort i profund per escoltar tant la necessitat de l’Ajuntament com dels grups ecologistes per no malmetre el territori” i va recordar que per acomplir aquest doble objectiu “s’ha contractat una empresa mediambiental que ha protegit tot extremadament, tenint en compte les demandes raonades d’aquests grups”. Per a la delegada “s’ha aconseguit tot: el pas i no malmetre l’entorn”.

Finalment, respecte a l’entorn natural, el primer tinent d’Alcalde i el regidor d’Urbanisme, Joan Albet i Miguel Àngel López, respectivament, van referir-se a l’entorn natural i la seva recuperació com un aspecte clau per al Govern municipal. “Serà un espai perquè el poble pugui gaudir”, assegura Albet, qui anuncia que “volem generar aquest eix que arribarà, en la primera fase fins a la carretera, però després consolidar l’anella verda des de la desembocadura del riu al pantà del Foix”. Aquest objectiu “respon a la voluntat de recuperar el medi ambient i posar-lo a disposició dels veïns”.

més informació a


Font :