29.7.09



Inaugurada la connexió de Mas Trader a la xarxa municipal d’aigua

Urbanisme i Planejament

El passat 24 de juliol va tenir lloc la inauguració oficial de les obres de connexió de Mas Trader a la xarxa d’abastiment municipal d’aigua, un acte que va comptar amb una nodrida representació política i veïnal. L’Ajuntament va impulsar la connexió de Mas Trader a la xarxa municipal d’aigua, per tal que es beneficiessin d’aquest pas endavant en el servei d’abastiment d’aigua potable a totes les llars del municipi. El Consistori va adjudicar les obres del projecte a l’empresa Hidrocanal SL, per un import de 1.035.384,39 € i una previsió d’execució de catorze setmanes. La problemàtica de l’abastiment d’aigua va merèixer que el govern sol·licités subvenció al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) 2007 – 2011 per a executar aquestes obres, la qual cosa va ser acceptada i el projecte ha estat subvencionat amb 321.862,00 €.
Aquesta actuació va iniciar-se a mitjans de setembre del 2008 i van finalitzar el març passat. La connexió s’ha elaborat a través d’una canonada de fosa dúctil de diàmetre nominal de 250 mm que ha anat soterrada al llarg de 4,2 km., dividit en dos trams. El primer, de 2.079 m., va des del dipòsit de Corral d’en Cona fins a l’estació de bombament situat entre els carrers Dàlia i Camèlies; mentre que el segon, de 2.135 m., connecta aquesta estació amb el dipòsit de Mas Trader II.
Aigües d’ATLL
L’adhesió a Aigües Ter – Llobregat (ATLL) també és una de les solucions a l’històric problema de subministrament i qualitat de l’aigua de Mas Trader. D’aquesta manera es solucionaran els problemes d’abastiment de tot el municipi, ja que la totalitat dels veïns i veïnes es veuran beneficiats de l’aigua subministrada per ATLL. Fins aleshores la major part de les llars de Cubelles s’abastien amb aigua provinent de la mina del Gran Aqüeducte i del pou Cubelles 2.
Aquesta aigua es centralitzava al dipòsit de Corral d’en Cona, de 4.000 m3 de capacitat, i posteriorment es distribuïa al poble de Cubelles i a la resta d’urbanitzacions a excepció de Mas Trader, que s’abastia de pous propis amb aigua de baixa qualitat.