18.8.09

foto arxiu/Diari de Cubelles


M Trives/ Diari de Cubelles
Que la Central Tèrmica de Cubelles agrada poc ,quasi a ningú ,es va constatar a les jornades organitzades per part del Ajuntament de Cubelles on la gent assistent va opinar com volia Cubelles al 2020 i la central no formava part del paisatge. Es cert que durant molts anys Cubelles ha patit una greu contaminació que provenia d’aquest espai anomenat la Tèrmica amb la sortida de la xemeneia tirant a tort i dret . Ara es diu que el trasllat de la central es evident o negociable. Llegiu aquestes informacions força interessants publicades a el diari El Punt.
El govern de Cubelles negocia el trasllat de la tèrmica dins el municipi
La companyia Fecsa hauria d'adequar el projecte de la futura central a uns terrenys a prop de la C-32
16/08/09 02:00 - Cubelles -
cati morell
La històrica central tèrmica de Cubelles podria deixar la seva ubicació actual on és des del 1972 i instal·lar-se en uns terrenys que la companyia elèctrica Fecsa té al mateix municipi, però al costat de l'autopista C-32. Aquests terrenys estan ocupats per grans dipòsits de carburant, però la transformació de la central en una planta de cicle combinat podria permetre aquest canvi. La companyia ha d'analitzar bé les possibilitats, però l'alcaldessa de Cubelles, Lluïsa Romero, diu que les negociacions van per bon camí i que confia poder donar continuïtat al polígon comercial de les Salines en els actuals terrenys de la tèrmica.
El trasllat de la tèrmica permetria el desenvolupament dels terrenys que ocupa actualment com a sòl d'ús comercial i industrial i, per tant, l'ampliació de l'actual polígon de les Salines. L'alcaldessa, Lluïsa Romero, va explicar aquesta setmana que el nou planejament urbanístic que s'hauria d'aprovar a mitjan any vinent s'ocuparà de garantir espais per a la indústria i el comerç. A la tardor, s'introduiran algunes propostes i aportacions que es van fer en el procés de participació ciutadana i, a partir d'aquí s'iniciaran els tràmits legals fins a l'aprovació definitiva del nou pla d'ordenació urbana. Aquesta situació, afegida al fet que Fecsa treballa en la reconversió de la central tèrmica actual en una planta de cicle combinat ha obert la possibilitat de plantejar el trasllat de la central a uns terrenys interiors, al costat de l'autopista C-32. És un moment de canvis i el govern local de Cubelles ho vol aprofitar per donar resposta a una demanda històrica. Actualment Fecsa té uns terrenys al costat de l'autopista, a la zona interior del municipi, que els utilitza per emmagatzemar en grans dipòsits el carburant que fa servir en la producció d'energia elèctrica. Aquests terrenys podrien ser l'espai de la nova planta de cicle combinat si Fecsa pogués complir tota la normativa d'impacte ambiental i trobés un sistema per garantir l'aigua que necessiten els sistemes de refrigeració.
Segons Romero, fa mesos que les negociacions duren tant amb Fecsa com amb la Generalitat amb l'objectiu d'aconseguir no només el trasllat de la tèrmica, sinó també que la nova planta garanteixi el mínim impacte ambiental per al municipi i doni resposta a les necessitats de producció d'energia. Romero prefereix que les negociacions s'allarguin encara uns mesos per garantir un bon acord que no pas acceptar «qualsevol proposta».

1 comentari:

Anònim ha dit...

Fantàstic, deixem d'emprenyar a uns ciutadans a prop del mar, per molestar més a uns altres aprop de la muntanya.

Sembla que Cubelles ha estat, es, i serà 'la ciutat de la tèrmica' durant molts anys més.

Sort que ara també gaudirem d'una dessaladora.

I esperem que no s'oblidin de nosaltres si mai volen posar una nuclear, o una química, total, aquí ningú diu res.