7.10.09

COMARCA


Els usuaris de l'autopista s'organitzen contra els peatgesHan creat la plataforma 'No paguis més' i denuncien el greuge comparatiu que pateix la comarca del Garraf, pagant 0,54 euros el quilòmetre


Els usuaris del Garraf de l'autopista C-32 fa anys que es estan molestos amb el cost del peatge i ja s'han començat a mobilitzar. De moment, a la xarxa ha nascut la plataforma “No paguis més”, que sorgeix amb el propòsit de "conscienciar a la població del Garraf que no hem d’acceptar per més temps el greuge comparatiu que patim en referència a l’elevadíssim preu dels peatges."
En un manifest que han penjar al seu web, consideren el peatge "un robatori" amb el que "tots estem d'acord "excepte els seus propietaris o el seu accionariat: La Caixa, Abertis, Acesa...". Segons la plataforma, la crisi ha fet que l’ús del peatge hagi caigut un 15%: "seria perfecte que aquest tant per cent augmentés considerablement, però no per causa de la crisi, sinó per conscienciació. T’has de ficar al cap que no has d’utilitzar el peatge, fem pujar aquest 15 per cent. Ells t’han fet mal durant molt de temps; fes-li tu ara una miqueta de mal i et quedaran diners per fer allò que més t’agradi o, simplement, per arribar a final de mes."


Amb una crida als usuaris perquè no utilitzin l'autopista, la plataforma ofereix diferents alternatives als ciutadans de la comarca:
"a) Sempre es parla que les Costes del Garraf no són una alternativa, però tothom sap que són 10 minuts més. Fica’t això al cap, lleva’t 10 minuts abans i renuncia sempre que puguis a la comoditat que t’han venut a un preu exorbitant. Els túnels fan 10 km. Calcula a quant surt el km, compara-ho amb quant surt el km en qualsevol altra autopista. Pensa en l’estalvi que pots tenir i sobretot, pensa que si tots fem això, és possible que algun dia el preu del peatge baixarà. b) Utilitza sempre que puguis el transport públic. Contamina menys ,gastes molt menys I també fas una contribució en el tema que ens ocupa, és a dir, fer baixar els ingressos de la concessionària dels peatges. c) Compartiu cotxe i aneu per les costes. d) Ho sap tothom i la mateixa concessionària també ho sap que hi ha persones que es colen al peatge. Es posen al darrera del que paga i ben juntets els cotxes “on cap un, caben dos”. Aquesta opció no la recomanem, però és una opció que demostra clarament que hi ha gent emprenyada per l’abús d’haver de pagar 0.53 € el km."
font: Els usuaris de l'autopista s'organitzen contra els peatges

http://www.vilanovadigital.com/