14.12.09

Vilanova: satisfacció i baixa participació

CONVOCATÒRIA · L'afluència a les urnes a la capital del Garraf és una de les més baixes de tot el país, només d'un 15,68% SENTIMENT · Els promotors de la consulta es mostren molt contents del resultat

Bernat Deltell

Ni el fred ni la pluja van impedir que un total de 8.518 ciutadans participessin en la consulta sobiranista ahir a Vilanova i la Geltrú. En una ciutat cada vegada més escèptica davant les urnes (la participació en el referèndum de l'Estatut es va situar en un 49,64% i la de les eleccions europees de l'any passat en un 38,39%), el referèndum sobiranista es pot qualificar d'èxit o, com va dir un dels membres de la comissió organitzadora, Antoni Arrufat, de "resultat molt positiu", tot i que amb prou feines es va superar el 15% de participació.
L'entitat sociocultural Foment Vilanoví va aplegar a darrera hora de la tarda més de 300 persones per seguir en directe la lectura dels resultats. Entre els assistents hi havia una extensa representació de dirigents convergents, d'ERC i de la CUP, mentre que l'absència de quadres socialistes era total. El recompte va revelar que s'havia imposat el sí, amb 7.918 vots (93,82%), i el no només va recollir 416 vots (4,93%).
més informació a Vilanova: satisfacció i baixa participació

http://www.avui.cat/


Amb un 30% de participació i una victòria rotunda del «sí», els organitzadors del 13-D demanen un referèndum nacional vinculant.

Les comarques barcelonines registren un 23,17% de vots amb un «sí» majoritar

Font : Sacsejada per la independència

http://www.elpunt.cat/cubelles.html