8.1.10






Cubelles demana a l'ACA una solució per evitar que la xarxa de clavegueram aboqui aigües fecals al Foix


L'Ajuntament de Cubelles ha reclamat al Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) i a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) una solució per als problemes de l'estació de bombament de l'avinguda de l'Onze de Setembre, que aboca aigües fecals al riu Foix quan plou. Per evitar-los, l'Ajuntament va reformar el clavegueram entre aquesta estació de bombament i la carretera, amb l'ajuda del pla E. No obstant això, quan plou la nova canonada es troba amb unes bombes insuficients que no solucionen el problema. Per això, el govern local (PSC, CiU i ERC) demana que s'ampliï l'estació de bombament perquè pugui enviar a la depuradora tot el cabal d'aigua que rep.
L'Ajuntament ha mantingut una reunió amb l'agència i amb el Consell Comarcal en la qual es van presentar els projectes de l'emissari de l'estació de bombament; segons l'alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, «fins al febrer o març» l'agència i el consell «no sabran si tenen disponibilitat econòmica suficient per tirar-los endavant». Tot i això, Romero assegura que els projectes cubellencs han passat a ser «màxima prioritat» per l'Agència Catalana de l'Aigua, i que en «condicions normals» es podran executar el 2010.
Després que les pluges de l'octubre provoquessin inundacions i abocaments d'aigües fecals al riu Foix, l'Ajuntament de Cubelles s'ha reunit diverses vegades amb el Consell Comarcal del Baix Penedès, que gestiona l'estació impulsora i la depuradora municipal. La voluntat del govern de Cubelles és que «assumeixin les seves obligacions», atès que el municipi és víctima de «problemes de pas i d'inundabilita

http://www.elpunt.cat/cubelles.html