6.2.10

Les inscripcions per participar al concurs de mestres xatonaries són gratuïtes i es faran a l’Oficina de Turisme de la plaça del Castell fins el 17 de febrer
La promoció dels vins del Garraf i el canvi d’emplaçament són les novetats més destacades de la 9a edició de la xatonada popular de Cubelles que tindrà lloc el 21 de febrer. En aquesta ocasió la festa tindrà lloc a cavall entre la plaça del Castell i la plaça del Centre Social.
L’organització vol potenciar enguany els vins del Garraf. És per això que hi haurà un estand de Vins del Garraf. Concretament, els cellers de Can Ramon, Arç Blanc i Vega de Ribes mostraran els seus productes als participants a la novena xatonada de la vila. A més, a la gent que compri el seu tiquet de xató se li oferirà la possibilitat de comprar a banda, un segon tiquet al preu d’1€ per participar al tast de vins del Garraf que es farà al Centre Social a al llarg del matí.
D’aquesta manera, la Regidoria de Dinamització Econòmica creu que es poden donar a conèixer els productes de la comarca i respon a la tendència que estan prenent les xatonades arreu de la comarca. Vilanova i la Geltrú, per exemple, ja va incorporar el subtítol de mostra de la cuina d’hivern a la seva xatonada, que ha deixat de ser popular.

Les inscripcions per participar al concurs de mestres xatonaries són gratuïtes i es faran a l’Oficina de Turisme de la plaça del Castell fins el 17 de febrer o fins a exhaurir les 30 places disponibles en categoria adult (més de 15 anys) i les 25 en categoria infantil. Els participants hauran de disposar dels ingredients indispensables per a fer la recepta cubellenca del xató i seran obsequiats amb un plat commemoratiu per servir la seva proposta de xató, però a diferència d’anys anteriors hauran de portar el morter.
En quant al programa d’actes arrencarà a les 11 del matí amb el 9è concurs de mestres xatonaires en categoria adult i la 7a edició en categoria infantil, que comptarà amb la col•laboració de l’Associació d’Hostaleria i Comerç de Cubelles (AHCC). Una hora més tard, a les 12 del migdia, el jurat qualificador començarà el tast dels plats participants i emetrà un veredicte que es coneixerà a la 1 de la tarda a la plaça del Centre Social.