5.3.10

Tots els anys un bon tou de dones i d’homes acompanyen a la lectura del Manifest Unitari en motiu del 8 de març. Aquest any una vegada més a La Fita símbol històric de les dones de Cubelles ,es de nou el lloc a on ens trobem ,tots els anys per commemorar el 8 de març.
Diumenge 7 de març a les 12h a La Fita (al costat de la rotonda de Cubelles)

DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Un any més, el dia 8 de març, milions de dones de tot el món sortim juntes al carrer per a fer visible la necessitat del canvi i la força dels moviments feministes d’arreu. Això és així perquè encara hi ha molta feina a fer.
Les polítiques d’igualtat d’oportunitats, entre dones i homes, requereixen d’una veritable conscienciació de tots els agents socials i la seva rendibilitat s’ha de traduir en majors taxes d’ocupació, més contribució al PIB, majors ingressos fiscals, índex de natalitat sostenibles i més cohesió social.
La crisi actual centrada en els sectors que majoritàriament són ocupats pels homes, ens dona una xifra en la que, a dia d’avui, les dones ocupades són 2.400.000 menys que homes; la taxa d’activitat femenina és 17 punts inferior i la taxa d’atur és també més alta per les dones que pels homes.
Cal dir també que, en termes qualitatius la desigualtat laboral s’eixampla, ja que les dones acumulen més contractació parcial i més contractació temporal i alhora existeix una flagrant discriminació salarial. Per tant, si bé aquesta crisi perjudica els sectors ocupats majoritàriament per homes, la realitat és que tenim un mercat laboral que perjudica les dones
D’altra banda el nostre sistema de serveis de benestar és insuficient, deixa la cura en mans de les famílies i això, en la majoria dels casos, significa en mans de les dones.
Davant de:
La retallada de la despesa social i la privatització dels serveis públics
La rebaixa dels sous i la proposta de reforma laboral, de l’augment de l’edat de jubilació i del càlcul de la base de cotització.
La Llei d’Estrangeria, xenòfoba i sexista, que condemna a les dones migrades a la dependència, la vulnerabilitat, la submissió, l’explotació i l’exclusió social, tot desposseint-nos dels drets més fonamentals.
DEMANEM:
Accions positives de les administracions públiques que garanteixin condicions laborals i salarials dignes a les persones dedicades a la cura, i es prenguin mesures que facin aflorar l’economia submergida, que manté moltes dones sota el llindar de la pobresa, sense drets laborals i fora dels circuits de l’Estat del Benestar
Repartiment igualitari del treball productiu i reproductiu; Igual salari entre homes i dones per treball d’igual valor. Cap reforma laboral que precaritzi encara més les nostres vides!
Inversió en polítiques socials i serveis públics gratuïts i de qualitat: serveis sanitaris, educatius i de cura de les persones.
Estendre els mateixos drets per a totes les persones, cap persona és il·legal.
El respecte per la salut i el medi ambient, les mesures per sortir de la crisi en cap cas poden anar en detriment de la salut de les dones ni del territori.
Volem fer una crida molt especial a les nostres companyes i companys de viatge, integrants dels nombrosos moviments socials, per recordar una vegada més la necessitat de construir alternatives conjuntament.

MANIFEST DEL 8 DE MARÇ 2010 -ASSOCIACIONS DE DONES DE CUBELLES EN EL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA


Cubelles,2010