22.4.10

El Govern anuncia que desenvoluparà equipaments a través de plans parcials

Notícies - Alcaldia
22/04/2010
El Govern municipal desenvoluparà la gestió urbanística mitjançant plans parcials de desenvolupament urbanístic. Així ho van anunciar els portaveus dels tres grups polítics que formen el Govern de Cubelles, l’Alcaldessa Maria Lluïsa Romero (PSC), i els tinents d’alcalde Joan Albet (CiU) i Joan R. Serra (ERC), en una roda de premsa convocada per explicar el procés que ha portat a la paralització de la revisió del POUM.
Per als tres socis municipals, els projectes més importants a desenvolupar, mitjançant aquests plans parcials, són “una nova zona industrial, per regularitzar la situació de les empreses de la zona de les Planes; trobar terrenys a l’entorn de l’escola Charlie Rivel per a l’institut, i, en cas que no puguem fer desaparèixer la central tèrmica, fer les modificacions puntuals que calgui perquè aquesta es desplaci a un altre lloc, lluny dels habitatges”. Així mateix, un altre efecte de la congelació de la revisió de la carta urbanística municipal és el contracte amb els redactors del projecte, amb els que “haurem de negociar perquè mantinguin els diners, que són de tot el municipi, i la feina feta no quedi en un calaix”. Romero va defensar que la tasca de l’equip redactor, així com la de l’empresa que va liderar el procés participatiu, “s’ha fet bé i cal que la puguem recuperar quan la situació sigui més propicia”.

Per a l’Alcaldessa, Cubelles perd una “nova oportunitat”, perquè amb la recent aprovació del Pla Territorial Metropolità (PTM), les al·legacions presentades pel municipi “es podien defensar amb més força amb el POUM aprovat, com per exemple aprofitar el lateral de la C-32 per ubicar la C-31”. I també “perd l’oportunitat de crear llocs de treball, aplicar el Mapa d’Instal·lacions Esportives Municipal i el Pla d’Equipaments Culturals”, de la mateixa manera que “ara, amb la crisi, era un bon moment per desenvolupar el POUM sense la pressió del sector de la construcció”.

Les negociacions

Segons l’Alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, el Govern “s’esperava, tot i no desitjar-ho”, que la oposició no hi donés suport, el que demostra que “no tenien voluntat de tirar endavant amb el POUM”. Tot i que l’equip de Govern havia admès les demandes que els havien presentat per escrit, l’Alcaldessa va declarar que contínuament s’afegien noves peticions que inicialment no havien plantejat a les reunions mantingudes, el que “va deixar palès que si el POUM no s’ha tirat endavant és perquè la oposició ha deixat escapar la oportunitat per no tenir visió de poble”.

En el mateix sentit va situar-se el primer tinent d’alcalde, Joan Albet, qui va afirmar que per seguir amb el nou planejament de Cubelles el Govern va acceptar les seves peticions, “tot i no estar-hi plenament d’acord, i la seva opció és aixecar-se i abandonar el Ple”. Una actitud que, segons Albet, “no es mereix el poble de Cubelles”. Joan Rodríguez Serra, segon tinent d’alcalde, va qualificar de “manca de respecte absolut” i “coartar la llibertat de les majories”, l’actitud dels grups de l’oposició en el Ple de dilluns. Rodríguez Serra va considerar que no s’havia respectat “el joc democràtic” ja que, “la oposició va exercir el dret a veto condicionant la posició del Govern que es troba en minoria en aquesta votació”. Una opinió compartida per Albet, que va declarar que “no hi ha voluntat de diàleg, sinó que hi ha un acord de dir no a tot”.

L’aprovació de l’Avanç va proposar-se en el transcurs del Ple municipal ordinari del mes d’abril després d’haver-se deixat sobre la taula en el de febrer. En aquesta segona ocasió tampoc va aprovar-se malgrat que sí es va efectuar la votació. Una votació en la que tan sols hi van participar set dels nou regidors que formen l’equip de Govern, doncs dos regidors de CiU no van intervenir en el punt per recomanació d’un informe de la Secretaria municipal i la oposició va marxar de la sessió per disconformitat amb el Govern. De la mateixa manera, abans d’iniciar el debat del punt, dos regidors d’ICV també van abandonar la taula per recomanació d’un informe.

El tripartit no va acceptar la proposta de deixar el punt sobre la mesa perquè “no podíem seguir amb més reunions que no ens portaven enlloc” i es mostren convençuts que d’haver-ho fet “d’aquí un mes ens trobaríem en la mateixa situació”.