13.9.10


Diari de Cubelles


Assabentats d’un fet vandàlic que ha tingut lloc aquesta nit ,aprofitant que tot Cubelles dorm ,unes persones no identificades ha tallat la senyera que ahir va lluir en el campanar. Desconeixem els motius pro si qualificar aquets fets , d´ una falta absoluta de respecta cap a al símbol de Catalunya ,cap a la nostre identitat i cap al veïns de Cubelles i una mostra evident de desconeixement de la Historia d´ un país i on homes i dones han lluitat per ell a traves dels segles . El costumari català ,ric a la nostre llengua disposa de qualificatius per determinades actituds i que descriuen a qui van dirigides pro no val la pena mostrar-les a gent emparats amb la foscor !
La senyera el proper any tornarà a lluir en el campanar ,per moltes estisorades! sempre ens queda el 11 de setembre a Cubelles tots els anys al calendari.

Cubelles commemora la Diada Nacional de Catalunya

Notícies - Alcaldia
13/09/2010
El matí del dia Onze de Setembre mentre a la plaça del Mercat tenia lloc la trobada de col·leccionistes de plaques de cava, a la plaça de Santa Maria a peu del campanar i davant de l’estàtua El geni i la força bruta van celebrar-se els actes institucionals de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya.

La jornada va començar amb l’actuació del Cor l’Espiga, entitat que enguany celebra el 110è aniversari, i la tradicional hissada de la senyera al campanar de l’església de Santa Maria al ritme de l’himne dels Segadors. Tot seguit, després del parlament de l’Alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, va fer-se l’ofrena floral a peu del monument. Una vintena d’entitats locals, a més de la majoria de partits polítics del municipi, van dipositar els seus rams i coixins de flors. L’acte va finalitzar amb una cantada conjunta de l’himne de Catalunya entre el nombrós públic que es va acudir a la commemoració de la Diada Nacional.

Acte vandàlic

La jornada però, va registrar un incident el vespre del mateix dia 11. Un grup de persones va tallar la base de la senyera que cobria un dels laterals del campanar, la van fer caure i se la van endur. La policia està investigant els fets amb l’objectiu d’identificar els autors de l’acte vandàlic.