6.10.10

El Govern lamenta que l’oposició posposi parlar de les inversions pel 2010

Notícies - Alcaldia
06/10/2010
El regidor de l’Àrea d’Economia, Xavier Grau, en declaracions a Ràdio Cubelles, lamentava que els grups de l’oposició no acudissin a la reunió convocada el passat dilluns per tractar el finançament dels projectes pressupostats en aquest exercici tot i que recordava que “el Govern seguirà propiciant les trobades que siguin necessàries”. En una carta adreçada a l’Alcaldia, els regidors d’ICV,CiU, PPC, ICb i EC-FIC van al·legar “problemes d’agenda” per poder-hi assistir i van posposar la convocatòria a partir del 19 d’octubre, l’endemà del Ple municipal ordinari.

El regidor no adscrit, Jordi Coch, va ser l’únic membre de l’oposició que va assistir a la reunió i, per Grau, “problemes d’agenda no poden posposar decisions tan importants, i menys quan aquestes trobades les reclama l’oposició al Ple”, en referència a la proposta que van fer al Govern en la darrera sessió plenària per concretar reunions i buscar el consens en els projectes a prioritzar i les fórmules de finançament dels mateixos.

Subvencions
Una part dels projectes que el Govern va posar sobre la taula (ampliació del cementiri, rehabilitació del nucli antic, reforma del passeig Marítim i construcció de la nova biblioteca) es financen a través de subvencions que, per Grau, “han suposat un esforç importantíssim a l’Ajuntament i que el Govern no les deixarà perdre perquè són uns diners que pertanyen a la ciutadania de Cubelles”. “En aquest moment no pot haver-hi inactivitat a l’Ajuntament”, afegia el regidor d’Hisenda, i “la posició de bloqueig de l’oposició posa en perill aquestes subvencions”, 346.000€ per la reforma del nucli antic, i 300.000€ per l’ampliació del cementiri.

Ple d’octubre
De cara al proper Ple, Xavier Grau avançava que el Govern tornarà a proposar els projectes que consideren prioritaris i buscaran un acord en el finançament que els doni el suport necessari per tirar-los endavant. Tot i això, el titular d’Hisenda mantenia defensant “la fórmula de fer servir el romanent de tresoreria com cal” com ja va explicar en el passat Ple, que va qualificar de “fonamental en el calendari del Govern” i que va concloure sense aprovar els crèdits per finançar els projectes pressupostats en l’exercici del 2010.

Font : http://www.cubelles.cat/