23.12.10

foto/arxiu Diari de Cubelles 2010


El Ple dóna llum verd al pla bàsic de protecció civil

Notícies - Seguretat Ciutadana
22/12/2010
Amb la única abstenció del grup d’EC, el Ple va aprovar el pla bàsic de protecció civil de Cubelles i l’Inuncat. Ara el pla s’haurà d’homologar per part de la Generalitat de Catalunya (Procicat), abans que el document sigui plenament efectiu i es pugui presentar públicament a tota la ciutadania.

El debat va comptar amb la intervenció de l’inspector de la Policia Local de Cubelles, Sebastià Rodríguez, i el cap de l’àrea de protecció civil del municipi, Joan Liñán. Ambdós tècnics van respondre a totes les preguntes formulades pels grups municipals i van explicar que el “pla bàsic és un paraigües, com a eina de planificació, que recullen tota la resta de plans de protecció que s’han d’aprovar”. Ara, en aquesta primera fase, s’aprova el de risc d’inundacions (Inuncat), tot i que ja hi ha una subvenció per redactar al llarg del primer semestre del 2011 el d’incendis (Infocat).

El tema de la protecció civil és bastant complicat i s’ha reformat recentment”, va començar explicant Sebastià Rodríguez. La reforma de la legislació va fer que els plans que “tenim a Cubelles no estiguin homologats”, perquè la comissió de protecció civil de Catalunya no els reconeix. Aquesta comissió estableix quins plans, en funció de l’especificitat de cada municipi, ha de tenir cada municipi i, després de redactar-lo i aprovar-lo, l’ha d’homologar la Generalitat”. “En el cas de Cubelles, hem de tenir Inuncat (inundacions), Infocat (incendis), Sismicat (sísmic); Camcat (contaminació d’aigües marines) i Radcat (risc radiològic)”, va anunciar l’inspector de la Policia Local. Els tècnics municipals han contactat amb el responsable territorial de protecció civil, que ha confirmat que “és un bon pla”. Una vegada homologat, el pla s’haurà d’implantar i revisar cada quatre anys. El procés d’implantació, que es portarà a terme el primer trimestre del 2011, si la Generalitat acaba donant-hi el vist-i-plau, contempla “una informació als grups implicats i a la ciutadania”.

mes a http://www.cubelles.cat/