19.1.11

foto/M. Trives/arxiu Diari de Cubelles


Les colles de foc de Cubelles s'adapten a la nova normativa de Pirotècnia
Font: Ràdio Cubelles

El Reglament de Pirotècnia i Cartutxeria que regula les festes amb foc fixa un període d’adaptació que acaba el 8 de novembre d’aquest any
Les diferents colles de foc de l’AGrupació de Balls Populars de Cubelles participaran d’uns cursos, el dissabte 29 de gener, a Vilafranca i Vilanova i la Geltrú de “Responsables de Grup de Consumidors Reconeguts com Experts” (RGCRE) que la nova normativa sobre pirotècnia exigeix als caps de les colles de diables i bestiari de foc. A Cubelles hi participaran 9 membres de l’entitat de les colles de diables, diables i Viagrot.
Aquests cursos són el resultat del seguit de polèmiques, protestes i crítiques que va aixecar la Directiva Europea sobre Pirotècnia, el maig s’aprovava el Reglament de Pirotècnia i Cartutxeria que regula les festes amb foc i fixa un període d’adaptació que acaba el 8 de novembre d’aquest any. En aquest període es calcula que a Catalunya unes 2.000 persones s’han d’acreditar com a Responsables de Grup i aquestes al seu torn han de formar a la resta de les colles, un col•lectiu que s’apropa a les 20.000 persones.
A les comarques del Garraf, Alt i Baix Penedes, s’hi celebraran els 4 cursos esmentats i seran les colles les que proposaran les persones que poden fer-lo a raó d’un màxim de 3 per colla o bèstia de foc. El curs que s’impartirà és d’unes 20 hores (10 virtuals i 10 presencials). Ja està obert el període d’inscripció de tots aquests cursos que es vehicula a través de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya (la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya .

mes informacio a Les colles de foc de Cubelles s'adapten a la nova normativa de Pirotècnia

Font :http://www.radiocubelles.net/