27.1.11

Diari de Cubelles /imatges arxiu

Diari de Cubelles


Les informacions i afirmacions respecte a la Tèrmica de Cubelles sempre aixequen polseguera . Aquests dies informacions i opinions han sortit a la palestra i cadascú diu la seva . Ara i una etapa ja a les portes de eleccions municipals properes aquest potser serà un tema estrella. Recordeu que en tenim mes i puntuals a resoldre i encara en fase de poca resolució . La Tèrmica de moment amb la seva xemeneia orgullosa i altiva ofereix una imatge inalterable en el municipi sigui a on sigui la perspectiva ,de Cunit cap a Cubelles com de Vilanova a Cubelles . El desmantellament de la Central va ser puntualment desitjat per part del Consistori en els seu moment.

Ja l´any 2002 el PSC es va manifestar en que ...
El PSC vol desmantellar la Tèrmica
Redacció
El grup parlamentari del PSC ha presentat una altra proposició no de llei al Parlament de Catalunya per desmantellar la Central Tèrmica de Cubelles.
La proposició recull el creixement demogràfic tan espectacular que ha tingut el municipi en els darrers anys.
També recorda que la central va començar a funcionar el 1979 i que la seva vida està a punt d’acabar.La vida d’una central com la de Cubelles és d’entre 25 i 30 anys.
L’activitat del municipi, segons el PSC, està orientada als serveis turístics i l’oferta residencial, que poden arribar a ser l’eix econòmic per excel·lència, i la central constitueix un entrebanc, tant per la seva ubicació com per les conseqüències ambientals que es deriven del seu funcionament.

El PSC demana que s’endeguin les accions pertinents per procedir, a partir del 2004, al seu desmantellament,sense afectar la garantia de la qualitat del subministrament elèctric del país.
Font : 17 de maig del 2002 DIARI DE VILANOVA


De moment disposem d´ aquesta informació de la web del Ajuntament actualitzada avui mateix i que cal llegir amb atenció.
L’Ajuntament manté la voluntat de trasllat de la central tèrmica
L’Ajuntament de Cubelles no variarà el seu posicionament envers el trasllat i la conversió de la central tèrmica del municipi a una central de cicle combinat. De fet, tots els treballs, trobades i reunions fetes al llarg de la legislatura s’encaminen en la voluntat d’aconseguir el desmantellament de la central, un fet difícil d’aconseguir des del moment que Cubelles va formar part del darrer Mapa Energètic de Catalunya. Els esforços se centren ara en la conversió a una central de cicle combinat que es traslladi per damunt de l’autopista C-32 on actualment s’ubiquen els dipòsits d’aquest equipament.

En aquest sentit s’ha treballat al llarg de la legislatura per aconseguir el trasllat de la central i es valora la publicació al BOE com “el procés que segueix un tràmit que va iniciar Endesa l’any 2004 per transformar la central en una de cicle combinat i al que l’any 2008 l’Ajuntament ja va presentar-hi al·legacions en matèria mediambiental”.
Suport de la Generalitat
Precisament l’any 2008 l’Ajuntament va reunir-se amb el Director General d’Indústria i Energia de la Generalitat de Catalunya i representants d’Endesa per traslladar-los aquesta voluntat. El representant de la Generalitat va posicionar-se al costat de l’opció defensada pel Consistori fins al punt de comprometre’s per escrit a donar-hi suport.

Degut a la inclusió de Cubelles en el Mapa Energètic de Catalunya per necessitats energètiques del país gairebé descarta l’opció de suprimir la central, els esforços municipals se centren en aconseguir-ne el trasllat als terrenys on hi ha els dipòsits. Aquesta opció ja es preveia en el nou Pla General del municipi. Tot i que l’elaboració d’aquest nou Pla General ha quedat aturada, l’Ajuntament ha mantingut trobades al llarg del 2010 amb la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat que han donat el vist-i-plau a realitzar modificacions puntuals en els terrenys on hi ha els dipòsits per poder acollir el trasllat de la nova central de cicle combinat.



També a Radio Cubelles i en el informatiu podeu trobar .mes informacions al respecte ..clikant http://www.radiocubelles.com/content/view/712/84/