4.3.11

foto/arxiu Diari de Cubelles/07

El tradicional Ball de Mantons va obrir els actes de Carnaval i aquest cap de setmana passem l’equador de la festa amb la rua de carrosses i comparses. Tornarem a compartir amb veïns i veïnes musica a tope,colors contrastats, plataformes engalanades on el ingeni i gran creativitat del grup es fa notar donant pas a la rua de fantasia que nosaltres com espectadors d´aquest gran teatre al carrer volem ser-hi .

I FINS ARA MATEIX ,DISSABTE A CUBELLES
I.... AU ! CARNAVAL CARNAVAL !!!!!!!!!!!!!!!





* La celebració del Carnaval té el seu origen probable en festes paganes, com les que es realitzaven en honor a Bacus, el Déu del vi, les saturnals i les lupercals romans, o les que es realitzaven en honor del bou Apis a Egipte.
Segons alguns historiadors, els orígens de les festes de Carnaval es remunten a les antigues Sumèria i Egipte, fa més de 5,000 anys, amb celebracions similars en l'època de l'Imperi Romà, des d'on es va difondre el costum per Europa, sent portat a Amèrica per els navegants espanyols i portuguesos que ens van colonitzar a partir del segle XV.
El Carnaval "Cristià"
La celebración del Carnaval es una de las fiestas más populares.. Se celebra en els països que tenen tradició cristiana, precedint a la quaresma. En general, en molts llocs se celebra durant tres dies, i se'ls designa amb el nom de carnestolendas, i són els tres dies anteriors al Dimecres de Cendra, que és el dia en què comença la quaresma en el Calendari Cristià.
El Carnaval a l'Edat Mitjana i en els Temps de la Colònia
En l'Edat mitjana, tan inflexible en els dejunis, abstinències i quaresmes, i amb persecucions als que no respectaven les normes religioses, però, va renéixer el carnaval i es va continuar la tradició fins l'actualitat en molts llocs del món. En aquesta època, se celebrava amb jocs, banquets, balls i diversions en general, amb molt menjar i molta beguda, per tal d'enfrontar l'abstinència amb el cos ben enfortit i preparat.
A l'Espanya de l'època de la Conquesta i la Colònia ja era costum durant el regnat dels Reis Catòlics disfressar-se en determinats dies per tal de fer bromes en els llocs públics.. Més tard, el 1523, Carles I va dictar una llei prohibint les màscares i emmascarats.. De la mateixa manera, Felip II també va dur a terme una prohibició sobre màscares.. Va ser Felip IV, qui va restaurar l'esplendor de les màscares.