25.4.11

Susana Peix guanya el Mercè Llimona 2011 en la modalitat de text


El jurat del XIV Premi Mercè Llimona de Literatura Infantil Il·lustrada, en la modalitat de text, ha fet públic el veredicte del conte guanyador d’aquesta edició, en el que ha decidit atorgar el guardó a Susana Peix Cruz pel seu conte Xamae. Montserrat López, Maria Rosa Nogué i Joan Terol, com a membres del jurat, n’han destacat l’argument que explica els cicles de la vida d’una forma poètica.

Susana Peix és bibliotecària i autora i il·lustradora de contes infantils. Ha publicat El dolcet, el caramel que volia anar a la comparsa, El secret de la lluna, He trobat un barret (com a il·lustradora), Ha nascut un drac, i recentment El sol fa tard. És membre de l’equip Ginjoler de contes en llengua de signes.

Els membres del jurat han estat Montserrat López, bibliotecària de la sala infantil de la biblioteca Armand Cardona, llicenciada en Geografia i Història i en Documentació, postgrau en Medicació Cultural per al Foment de la Lectura Infantil i Juvenil; M. Rosa Nogué, filòloga, autora d’obres per a nens i nenes, per a adults i per a joves, i col·laboradora del Diari de Vilanova, i Joan Terol, professor de llengua catalana i literatura, poeta i músic. Tots ells també han volgut destacar la qualitat dels treballs finalistes, entre els quals destaquen els contes El mosquit del violí i Olor de mar!

Font: http://www.garrafdigital.cat/