12.9.11

Muriel Casals: “El PP juga a Catalunya a la descatalanització


La presidenta d'Òmnium Cultural defensa l'actual model educatiu i apel·la a la desobediència
Critica el paper del Partit Popular i recorda que “hi ha una amplíssima majoria” que està d'acord amb l'actual sistema d'immersió


05/09/11 11:07 - Barcelona -
'
Muriel Casals, membre de la plataforma Somescola i presidenta d'Òmnium Cultural ha acusat el PP “de jugar a Catalunya a la descatalanització”. En una entrevista al canal de notícies 3/24, Casals ha defensat l'actual model lingüístic a les escoles catalanes davant la interlocutòria del TSJC que vol imposar el castellà també com a llengua vehicular en el termini de dos mesos.
A Catalunya hi ha una amplíssima majoria –ha afirmat Casals– que està d'acord en què el model educatiu català no s'ha de tocar”, ja que “pot anar en contra de la cohesió social”.

A la defensa del model d'immersió, la presidenta d'Òmnium Cultural hi ha afegit un altre argument, “les nostres les lleis les fem nosaltres”, en el sentit que en determinades situacions és “legítim” oposar-se a decisions judicials. “Quan hi havia el servei militar molts vam trobar que era adequat i democràtic oposar's-hi”, ha exemplificat, per apel·lar “a la desobediència”.
Així doncs, Casals ha assegurat que la plataforma Somescola donarà suport “a les institucions del món educatiu per a que puguin comportar-se d'acord al que s'ha decidit al Parlament de Catalunya” i alhora evitar que hagin de “sucumbir a decisions externes al Parlament de Catalunya”.
Finalment, Casals ha recordat que “els informes PISA mostren que els nens catalans son tant aptes o més en castellà que els nens d'altres regions d'Espanya”.