11.2.12




COMPORTAMENTS INTOLERABLES

Denúncia del PSC

El passat dimecres, l’anterior alcalde i company del PSC, Jordi Baijet, va patir una agressió en el seu lloc de treball. Un restaurador sitgetà, desprès d’increpar-lo, el va agredir. Un comportament així, ja és prou intolerable, tot i no tenir en compte el seu origen. Al conèixer els fets concrets que motivaren aquesta agressió, el PSC es veu en l’obligació de fer una doble denúncia.
En primer lloc, en una societat civilitzada com és la nostra, cap conflicte s’ha de resoldre a través de la violència. En aquest sentit, cal dir que ja s’han fet servir els mitjans que posa a l’abast el nostre Estat de Dret per a que aquest fet no quedi impune.
En segon lloc, i segons ha manifestat l’agressor, en ser demanades explicacions en relació a una factura, l'ajuntament no li va donar cap solució.
Un comportament així, en una institució, és del tot intolerable. Quan una persona assumeix la responsabilitat de govern, ho fa voluntàriament i no pot traspassar dites responsabilitats a qui ja no té l’obligació de gestionar-les.
El Govern i el seus alts càrrecs s’han esforçat en trenar una campanya basada en el desprestigi de l’anterior govern, amb insults constants als seus membres, llençant informació a mitges tintes de manera, clarament malintencionada, creant incerteses, insinuant malversacions, també a través de les xarxes socials i, en definitiva, fomentant una política de govern del tot s'hi val. I diguem prou!
Del que no s’adona aquest govern és que el mal que intenta fer al PSC, és un mal menor, els partits s’alternen en la governança, de vegades cauen, però es tornen a aixecar. El que els hi hauria de preocupar és si podran reconduir el clima de crispació i de desprestigi en vers la política, que s’han esforçat en instaurar a l’opinió pública i que, tard o d’hora, se’ls hi girarà en contra.
Val a dir que, fins al moment, cap membre de l’equip de govern, s'ha posat en contacte amb el Sr. Baijet per interessar-se pels fets.
Des del PSC creiem que les responsabilitats assumides per l’equip de govern impliquen seriositat i seny en el tracte amb el ciutadà i l’assumpció de les obligacions que això comporta. No tolerem actituds, comportaments, ni manifestacions en xarxes socials que crispen les relacions polítiques i socials. Exigim que des del govern, és a dir, des del primer polític fins l’últim càrrec de confiança, siguin coherents amb la responsabilitat que han assumit. No creïn crispació gratuïta i trobin solucions per la vila de Sitges.