1.2.12

Cubelles aquesta setmana ...informacions puntuals




Oriol Junqueras aposta per inversió industrial per sortir de la crisi

Font: Ràdio Cubelles
dimarts, 31 gener de 2012
El president d’ERC va presidir una xerrada a Cubelles organitzada per la secció local de la formació independentista

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, creu que el Garraf ha d'apostar per la inversió industrial per tal de sortir de la crisi. Junqueras ho va afirmar dissabte durant la seva visita a Cubelles, on va impartir una xerrada sobre economia i independència organitzada per la secció local de la formació republicana. L'historiador i polític va remarcar, a més, la necessita de millorar la connexió de la comarca amb Barcelona.
Oriol Junqueras va assenyalar que la situació de Catalunya és doblement complicada atès que, a la crisi econòmica europea, també cal afegir-hi el que va qualificar d'espoli fiscal per part d'Espanya. El president d'Esquerra va recordar que cada any marxen de Catalunya 20.000 milions d'euros, l'equivalent al 10% del seu Producte Interior Brut, una xifra, al seu entendre, del tot insostenible. Junqueras va assegurar que la seva formació està treballant per potenciar la comarca del Garraf i la resta del Penedès.

Davant una elevada presència de públic, l'historiador i polític també va assenyalar els condicionants que han provocat que el Garraf s'hagi quedat sense cap regidor d'Esquerra a les darreres eleccions municipals.
Oriol Junqueras va atribuir els mals resultats electorals al desencís pel paper de la formació al darrer govern tripartit i a dinàmiques internes. De la seva banda, dissabte també es va celebrar a Cubelles la convocatòria del primer Congrés Regional de les Joventuts d'Esquerra Republicana al Penedès. El president de la formació a Cubelles, Rubèn Miró, ressaltava la importància de la constitució d'aquest nou òrgan.

A banda d'Oriol Junqueras, també hi va intervenir el cubellenc Xavier Martínez, llicenciat en ciències econòmiques i empresarials. Els dos ponents van insistir en la necessitat d'obtenir la independència per tal de sortir de la crisi.









Ràdio Cubelles presenta públicament la nova programació

Font: Ràdio Cubelles
dimarts, 31 gener de 2012
L’emissora municipal va emetre un programa especial en directe des del cinema Mediterrani
Ràdio Cubelles ha donat a conèixer públicament la seva nova programació per al 2012. L'acte públic es va dur a terme dissabte al cinema Mediterrani amb un programa especial transmès en directe. El tret de sortida el va donar a les 6 de la tarda l'espai musical La Moguda, una de les novetats a la graella presentada per Marc Sànchez i Vidal Soler.
Posteriorment, van passar pels micròfons de Ràdio Cubelles l'actual regidora de comunicació, Noemí Boza i l'exregidor d'aquest departament, Xavier Grau. Tots dos, periodistes de formació, van locutar un butlletí informatiu humorístic amb unes noticies força curioses. Tot seguit, es va presentar el disseny de la nova samarreta de Ràdio Cubelles que enguany ha anat a càrrec del polifacètic artista Anselm Cabús. La presentació oficial de la nova programació va comptar amb la participació d'alguns dels col·laboradors i treballadors de l'emissora que van explicar els continguts dels seus nous espais. Entre les novetats destaca el cafè del mig, que narra la història del municipi; Retalls del temps, que recull el testimoni de la gent gran; en serie, dedicat a les sèries televisives; El Punt de Vista, el programa d'actualitat política, o valors sobre consum i empresa. A més, continuen en emissió programes ja consolidats de ràdio Cubelles com són el Barreja't amb mi, Tornant als 60, Món Country o Enigma 03.

Aquest canvi en la graella de Ràdio Cubelles pretén fer l'emissora municipal més dinàmica i pròxima als veïns del municipi.