28.4.12


Iu Forn ,avui li dedica el seu article al diari ARA  a Josep Guardiola . M’agrada aquest contingut i us convidem a llegir les seves paraules ben escrites i molt encertades  cap al mestre Guardiola .

 LA LLAMBREGADA

Pep Guardiola, un senyor sensat

IU FORN
Fins i tot els que han fet escarni del guardiolisme i del que ha representat per a l'imaginari d'aquest país han de reconèixer que després del pas del senyor Pep Guardiola per la banqueta del Barça alguna cosa ha canviat. Cada dia centenars de milers de nens del nostre país respiren futbol. I, majoritàriament, respiren Barça. Durant 4 anys, aquests nens han vist un senyor que parlava de coses com el treball en equip, la generositat i la solidaritat. I han vist que aquest senyor que els parlava d'això, guanyava. No cal ser gaire llest (o llesta) per concloure que una generació ha crescut creient que el secret per guanyar és treballar, ser generós i solidari. Durant 4 anys, aquest nens han vist que el senyor que sempre guanyava era educat i que quan guanyava, sabia guanyar, i que quan perdia, també. I això és molt positiu, però també molt negatiu. Que la integració d'aquests valors al conjunt de la societat s'hagi de fer des de la banqueta d'un equip de futbol, per molt que aquest equip representi el que representa, és un fracàs social. Sí, ja se que el futbol és política i que el futbol (i l'esport) és una arma que usen tots (tots!!!) els nacionalismes, però que la realitat sigui aquesta no la fa menys trista. I si durant 4 anys el senyor Guardiola ha estat símbol per a la canalla, ni l'hi explico per als ja crescudets (i per a les ja crescudetes). Les seves rodes de premsa s'han convertit en un format periodístic que servia de guia i de llibre d'autoajuda que cada setmana afegia noves planes. Enmig del desori general, apareixia un senyor sensat que deia coses sensates i que ho feia d'una manera natural i sabent situar ordenadament subjecte, verb i predicat. Ei, i en català.
Ah, i per als que avui pensen: "N'hi ha per tant? ¿Amb 5,6 milions d'aturats, hem de parlar d'un entrenadoret de futbol"?, una reflexió: ¿volen dir que només estem parlant d'un entrenadoret de futbol?