26.6.05

INVITACIÓ A L'ESCOLA D'ESTIU D'ATTAC

Més informació: www.attac-catalunya.org.
attac-catalunya@pangea.org.
Telèfon: 934520385Llocs, dates, hores......
Tots els actes i sessions es fan al districte de Ciutat Vella de Barcelona.
TOTES LES SESSIONS (i Festa Final). Del 27 de juny a l’1 de Juliol, de 18:00 a 22:00. A I.E.S. Miquel Tarradell - c/Angels, 1 Bis. Mapa: . / Metro: L1 (Catalunya o Universitat), L2 (Universitat o Sant Antoni) i L3 (Catalunya o Liceu).Inscripció: Correu electrònic: ee05attac@terra.es Telèfon: 93 4520385 Dades pràctiques de l’Escola d’Estiu 05.
Cloenda : 1 de juliol, 18 hores, a l’IES Miquel TarradellConclusions de les jornades (18:00 Hores)Resum i conclusions de les sessions de treball a càrrec del coordinadors de cada eix
Taula Rodona (20:00 hores) .
Els Media i el "pensamente únic". A càrrec de Bru Rovira i José Martí Gomez, Periodistes.Festa Final (22:00 Hores) - Teca i Música
PROGRAMACIÓ DE L'ESCOLA D'ESTIU 05
EIXOS:
Consum i Medi Ambient : Sala Gran / de 18:00 a 20:00 hores. - Dilluns 27 : Canvi climàtic, Enric Tello. Catedràtic d’Història Econòmica de l’Universitat de Barcelona, i membre d’Ecologistes en Acció de Catalunya.- Dimarts 28 : Cap a un nou model energètic, Jaume Morron. Economista i membre del Grup d’energia d’Ecologistes en Acció de Catalunya.- Dimecres 29 : Consum Responsable, Montse Arias. Periodista i ex - Directora de la revista The Ecologist.- Dijous 30 : La Nova Cultura de l’Aigua, Pedro Arrojo. Professor titular del Departament de Anàlisis econòmic de la Universitat de Saragossa, i President de la Fundació Nova Cultura del Aigua.
Justícia Fiscal Global : Sala Gran / de 20:00 a 22:00 hores- Dilluns 27 : Els Paradisos Fiscals, Carlos Jimenez Villarejo. Ex Fiscal en Cap Anticorrupció del Estat, i Membre del Consell Científic Assessor d’Attac- Catalunya.- Dimarts 28 : Conclusions de les Jornades interdisciplinàries per l’abolició dels paradisos fiscals, Comissió Seminari Paradisos Fiscals.- Dimecres 29 : Deute Extern: Qui deu a qui?, Iolanda Fresnillo. Observatori del Deute i la Globalització.- Dijous 30 : Fiscalitat Global, Martí Subirà. Coordinador de la Comissió Taxa Tobin i Paradisos Fiscals d’ATTAC-Catalunya.
Model Territorial: Sala A / de 18:00 a 20:00 hores.- Dilluns 27 : El neoliberalisme contra el territori, Ramon Caralt. Enginyer Industrial i Membre d’ATTAC - Catalunya.- Dimarts 28 : La Defensa del Territori, Marta Valldosera. Plataforma Salvem l’Empordà.- Dimecres 29 : La privatització silenciada de RENFE, Tomàs Díaz.- Dijous 30 : Habitatge, Enric Mir. Arquitecte.Unió Europea. Sala A / de 20:00 a 22:00 hores- Dilluns 27 : Institucions i Dèficit democràtic. Juan Garcia, Membre de la Comissió UE d’ATTAC – Catalunya.- Dimarts 28 : Estat de Benestar, Vicenç Navarro. Professor de Ciències Polítiques de la Universitat Pompeu Fabra, i Membre del Consell Científic Assessor d’ATTAC – Catalunya.- Dimecres 29 : Economia de la Unió Europea, Arcadi Oliveres. Professor d’Economia de l’UAB, President de Justícia i Pau i del Consell Científic Assessor d’ATTAC – Catalunya.- Dijous 30 : Grups de Pressió a Europa, Raoul Marc Jennar. Invsetigador d’OXFAM-URFIG (França)
Drets humans. Sala B / de 18:00 a 20:00 hores.- Dilluns 27 : Memòria Històrica, Eduard Moreno. Advocat- Dimarts 28 : Societat Penitenciaria, Iñigo Ortiz de Urbina. Professor de la Facultat de Dret Penal de la Universitat Pompeu Fabra.- Dimecres 29 : Migracions, Jordi Baró. Responsable de treball sobre refugiats d’Amnistia Internacional – Catalunya.- Dijous 30 : Pau i Guerres, Jordi Armadans. Politòleg i Periodista, i Director de la Fundació per la Pau.
Instruments d’Economia Alternativa. Sala B / de 20:00 a 22:00 hores.- Dilluns 27 : Renda Bàsica, Daniel Raventós. President de l’associació Xarxa Renda Bàsica, Doctor en Ciències Econòmiques, Professor de Socioloagia a la Universitat de Barcelona, i Membre del Consell Científic Assessor d’ATTAC – Catalunya.- Dimarts 28 : Banca Ètica, Joaquim Sabater. President Executiu de FETS- Dimecres 29 : Cooperativismes i Economia Social, Xavier Palos. Soci - treballador de la Cooperativa Trèvol, membre del Consell Rector de la Federació de Cooperatives de treball de Catalunya, i membre de la Permanent de la Xarxa d’Economia Solidaria.- Dijous 30 : Decreixement, Vicent Alcántara. Professor d’Economia de la universitat Autònoma de Bellaterra.Precarietat Social. Sala C / de 18:00 a 20:00 hores.- Dilluns 27 : Dona i Explotació laboral, Mercè Civit. Coordinadora de la Secretaria de la Dona de CC.OO.- Dimarts 28 : Precarietat laboral, May Day (Italia).- Dimecres 29 : Deslocalitzacions, Tomás Diaz. Membre del Secretariat de CC.OO. de Política sectorial i Responsable dels Comitès d’Empresa europeu.- Dijous 30 : Sinistralitat laboral, Santi Pérez. Especialista en Riscos Laborals i Seguretat i Higiene a l’empresa.
Serveis Públics: Sala C / de 20:00 a 22:00 hores.- Dilluns 27 : Els Serveis Públics i la Globalització Neo-Liberal: una visió de conjunt, Carles Escolano. Coordinador de la Comissió Privatizacions / OMC/ AGCS d’ATTAC - Catalunya.- Dimarts 28 : Sanitat, Miquel Miras. Membre de Privatizacions/OMC/AGCS d’ATTAC-Catalunya. - Dimecres 29 : Serveis Socials, Mirem Etzexarreta. Catedràtica d’Economia aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona, i membre d’Economistes Europeus per una Política Econòmica Alternativa a Europa.- Dijous 30 : Educació, Xavier Bonal. Doctor en Sociologia per la Universitat Autonoma de Barcelona, i especialista en sociologia de l’educació i política educativa.