14.9.05

ICb IMPULSA L'ACTIVITAT MUNICIPAL TOT I L'ATURADA ESTIVAL
Importants novetats a Ensenyament i Governació

El grup municipal d'ICb integrat pels nostres dos regidors: Pilar González (Ensenyament i Joventut) i Xavier Grau (Governació. Participació Ciutadana i Comunicació) han mantingut el seu reitme d'activitat política i de gestió durant els mesos d'estiu per fer fronr, d'una banda, a les necessitats en l¡àmbit de Governació i Policia Local especialment amb la major afluència de residents i la posada en marxa del nou curs escolar.
Aquests dos temes prioritaris per ICb i que han significat un canvi important en la dinàmica municipal (inauguració de l'ampliació de l'escola Vora del Mar i posada en marxa de l'Institut!!!!!!!) col.loquen ICb a la locomotora de l'activitat municipal i ha estat especialment reconeguda pel que fa a les àrees de gestió en què col.labora el nostre grup. Són aquests àmbits dels més importants en el Pacte de Govern signat per ICb per participar al govern local aquesta legislatura (text del pacte municipal a www.cubelles.ca)
Queda molta nmés feina per fer i per posar-vos al dia us resumim algunes de les informacions més recents que afenten les regidories de la Pilar González i del Xavier Grau. Podeu ampliar aquestes notícies a la pàgina web municipal www.cubelles.org i a la web d'ICb www.cubelles.ca
Governació
La Policia Local segueix el seu procés de rejoveniment
La regidoria de Governació espera poder traslladar les dependències al nou edifici del carrer Arles de Tec en breu
La memòria de la Policia Local de Cubelles, corresponent al 2004, posa en evidència l’esforç d’ampliació i rejoveniment del cos que està impulsant la regidoria de Governació des de la passada legislatura. Xavier Grau, regidor responsable de la Policia Local, ha destacat que “durant el 2004 es van incorporar cinc nous agents i l’edat mitjana dels efectius de la plantilla va ser de 36,17 anys”.
El regidor també va voler destacar que l’esforç d’increment de recursos humans i tècnics es manté i “amb la incorporació dels dos agents que estaven a l’Escola de Policia de Catalunya, des d’aquest estiu disposem de 30 efectius”. Amb aquesta nova configuració de la plantilla, Cubelles disposa d’1 agent entre 2.639 i 2.111 habitants, ràtio que es veu considerablement afectada els mesos d’estiu en què l’increment de població fa créixer aquesta proporció a 1 agent cada 7.000 habitants. Aquesta millora dels recursos humans s’ha de veure completada properament amb el trasllat de la Policia Local a les noves dependències del carrer Arles de Tec, que s’espera poder completar en breu.
El parc mòbil de la Policia també es va veure ampliat i renovat. Al llarg del 2004 els agents locals van disposar de tres unitats policials, una grua i dues motocicletes, la qual cosa ha fet incrementar els quilòmetres fets i el combustible gastat al llarg del 2004.
Educació i Joventut
Prop de 1.100 alumnes van començar les classes el passat dilluns als centres escolars
Les directores dels tres centres educatius -CEIP Charlie Rivel, EIP Vora del Mar i IES Cubelles- destaquen l'absència d'incidents en l'inici del curs escolar
Uns 1.057 alumnes van començar sense cap incidència destacable un nou any escolar a Cubelles en els tres centres educatius municipals. Es tracta d'un nou curs que ha començat amb força novetats. La més important, el nou IES de Cubelles, que va obrir les seves portes el dilluns per primera vegada amb 230 alumnes.
Es tracta d'una cita històrica dins de l’educació a Cubelles, ja que era una de les demandes més reclamades des de fa molts anys dins del sector educatiu. El primer dia es va dedicar a la presentació pels alumnes, tot i que s’ha de destacar un petit incident dins del transport escolar per la particularitat de l’horari en el primer dia, un problema que s’ha resolt sense que afectés a les classes i que no és tornarà a produir.
La directora del nou centre, Maite Martinez, va explicar a Ràdio Cubelles que el primer dia "ha estat especial, ja que hem fet la presentació del centre als alumnes".
CEIP Vora del Mar
Una altra de les novetats més importants és la posada en marxa de la segona fase del CEIP Vora del Mar, corresponent a l’educació primaria. Les obres dels equipaments complementaris s'allargaran fins a finals del mes de novembre, motiu que no va afectar l'inici de les classes. Dilluns es van iniciar tots els cursos programats, amb 197 alumnes, tot i que encara manquen infants per matricular al llarg dels propers dies, que podria incrementar el número d’estudiants del centre.
La directora del centre, Joana Carbonell, ha explicat que "tot i les obres, hem començat amb tota normalitat les classes i amb molta il·lusió de poder inaugurar la segona fase del centre amb primària".
Pel que fa l’escola més antiga, el CEIP Charlie Rivel, també va obrir les seves portes sense cap incidència. Els seus 630 alumnes, la xifra més alta dels centres ecolars locals, van començar aquest nou curs amb plena normalitat. Així ho explicava a Ràdio Cubelles la directora del centre, Pilar Gomez, que destacava que "no hi hagut cap incidència, ja que tot estava a punt i ja estem acostumats a rebre i atendre un gran volum d’alumnes".
Per la seva banda, la regidora d’Educació, Pilar Gonzalez, feia una valoració molt positiva de tot plegat, però sobretot destacant la posada en marxa del nou IES. En declaracions fetes a l'emissora municipal en la jornada de portes obertes, González va destacar que "és una fita històrica al municipi, ja que els pares i mares poden estar més tranquils perquè els seus fills podran fer tot l’ensenyament a Cubelles". Per a la regidora, "és una reivindicació molt antiga, tot i que encara tenim l’espina clavada en matèria d’educació, per la manca de places a llar d’Infants".
Educació i Joventut
L'inici del curs escolar comença sense problemes destacables
Les obres del CEIP Vora del Mar no han afectat el normal inici de les classes dels gairebé 200 alumnes
El curs escolar 2005-2006 ha començat sense incidents remarcables en cap dels tres centres educatius de la vila: CEIP Charlie Rivel, CEIP Vora del Mar i IES Cubelles. Precisament, aquest darrer equipament educatiu d'ensenyament secundari és la gran novetat del teixit escolar de la vila.
La regidora d'Educació, Pilar González, va destacar recentment, en declaracions al web municipal i a Ràdio Cubelles, la importància de l'entrada en funcionament de l'institut perquè “estem vivint un moment històric ja que per primera vegada "podem comptar, a la fi, amb tots els nivells educatius, des dels 0 als 18 anys, amb educació preescolar, infantil, primària i secundària".
Governació
Les fortes pluges no provoquen incidents greus a la vila
Es van inundar els passos sota la via del tren i va caure un mur entre vivendres al carrer Esparraguera de Mas Trader
La forta pluja caiguda en els darrers dies ha provocat problemes menors a la vila de Cubelles. Segons informa la Policia Local, les pluges de dilluns i, especialment, la de dimecres a la tarda ha provocat petits incidents en forma de desprendiments, inundacions i talls de carrers.
El fet més destacat ha estat el desprendiment d'un mur entre dues vivendes al carrer Esparraguera, que ha deixat aquest carrer de la urbanització de Mas Trader ple de pedres. La força de l'aigua va fer cedir la paret, sense que s'hagi de lamentar cap ferit.
Pel que fa a les inundacions, els punts més afectats van ser els accessos cap a la zona marítima. Una vegada més va haver-se de tancar al trànsit els passos sota la via del tren del carrer Arles de Tec i de l'avinguda de la Riera. La intensitat de la pluja va fer que les bombes d'evacuació de l'aigua no fossin suficients.
Governació
Restriccions de trànsit al carrer Millera per les obres del CEIP Vora del Mar
Els talls afecten al tram comprés entre els carrers Verge del Pilar i Darius Huguet i és previst que s'allarguin fins el mes de novembre
La policia local de Cubelles ha informat que des d'avui, i fins al final del mes de novembre, es restringirà l'accés al carrer Millera, en el tram comprés entre els carrers Verge del Pilar i Darius Huguet, com a conseqüència de les obres de construcció del CEIP Vora del Mar. L'accés estarà només permès als veïns i veïnes, especialment a aquells que disposin d'aparcament.
Governació
La Policia Local va controlar la velocitat de 850 vehicles en dos dies
Els controls es van fer en diferents punts del municipi els passats 15 i 16 d'abril
La Policia Local de Cubelles segueix portant a terme el seu programa de controls de velocitat pels carrers de Cubelles. El darrer es va fer els passats 15 i 16 d'abril, i van servir per controlar prop de 850 vehicles.
Les proves es van fer el divendres 15 d'abril a partir de les 5 i fins a les 8 de la tarda, i el dissabte 16 d'abril de les 10 a les 2 del migdia, en diferents punts del municipi. La Policia Local, atenent a les dades dels darrers controls, va concentrar aquesta nova sessió en els nuclis del Clot del Bassó i Mota de Sant Pere, a la carretera de Mas Trader i a la urbanització de Santa Maria de Cubelles.
Educació i Joventut
L'IES Cubelles, gran novetat del curs escolar 2005-2006
L'esperada obra educativa de la Generalitat de Catalunya, reivindicada des de fa gairebé 10 anys per tots els sectors locals, obrirà les seves portes el proper 12 de setembre
El proper curs escolar 2005-2006 arrancarà el proper 12 de setembre amb una gran novetat: l’obertura de l'IES Cubelles. A les portes d’iniciar el curs 2005-2006, la situació educativa al municipi es troba en un moment àlgid, pel que fa als equipaments educatius. A més de l’obertura de l’institut, els equipaments escolars es completaran en els propers mesos amb l’ampliació de la Llar d’Infants Municipal La Draga, i la segona fase del CEIP Vora del Mar. A més, es consolida el CEIP Charlie Rivel amb tres línies.
Informacions obtingudes a través de la web municipal www.cubelles.org