21.9.05

STOPENDESA INFORMA
No més tèrmiques a Cubelles
www.cubelles.ca

COMUNICAT DE PREMSA DE LA PLATAFORMA PER LA DEFENSA DEL PATRIMONI NATURAL DEL PRIORAT
Aquest mes d’agost han sortit a informació pública els projectes de centrals eòliques que l’empresa Tarraco eòlica pretén fer al Priorat i que, en la seua majoria, contravenen l’Acord Comarcal sobre la implantació de l’energia eòlica al Priorat.
>>> Llegir més...

CONVOCATORIA DE SUPORT i SOLIDARITAT CAP ELS COLONS DE MONTAGUT
L'Assemblea Pagesa de Catalunya convoca a tots els col·lectius i persones a mantenir durant aquesta setmana uns torns de solidaritat amb els colons de Montagut. Aquesta matinada ja s'ha començat una vigilància al Mas d'en Dolcet per a evitar que les excavadores de Vall Companys tirin a terra l'últim mas del colons de Montagut.Per això us demanem si podrieu comprometreus a estar una tarda o un dematí d'aquesta setmana a un dels torns de vigilància. Qui estigui interessat, que truqui a: Josep Pàmies: 609774208 o a l'Assemblea Pagesa: 973451160.
COL.LECTIU A LES TRINXERES Terres de Ponent -Països Catalans- alestrinx@yahoo.es www.alestrinx.tk

MOU-TE BÉ: RECICLA EL TEU COTXE
Cada 22 de setembre se celebra el Dia Mundial Sense Cotxes. A Barcelona, després d'uns anys de convocatòries totalment descafeïnades, les autoritats municipals van decidir eliminar aquesta diada del calendari cívic sense tenir en compte el seu potencial a l'hora de mostrar a la ciutadania com es viuria en una ciutat lliure d'automòbils privats.
Millorar la qualitat de vida dels habitants de Barcelona passa, pel que fa a la mobilitat, per destronar urgentment el rei cotxe de la seva posició preponderant, situació que comporta tota una sèrie de greus impactes ambientals i socials com: contaminació atmosfèrica i acústica, ocupació privada de l'espai públic, incivisme vers els altres usuaris del carrer (vianants, ciclistes, autobusos, tramvies) o consum de recursos no renovables. Per aconseguir-ho calen polítiques valentes que li vagin restant espai i que superin l'eterna "fase pedagògica" (una bona mostra n'és la Setmana de la Mobilitat) en la qual l'Ajuntament ens té situats i que ja fa temps que ha tocat sostre.
A Ecologistes en Acció de Catalunya tenim la mobilitat com una de les nostres línies prioritàries d'actuació i estem treballant perquè cada dia que passa s'assembli cada cop més a un veritable dia sense cotxes.
És per tot això que ens afegirem a la Massa Crítica extraordinària del 22 de setembre.
I tu?, també hi seràs?
Uneix-te a la pedalada de la Massa Crítica i vine amb els teus amics i amigues
Ecologistes en Acció de Barcelona