22.2.06

ERC accepta traslladar l'edificabilitat de la Platja Llarga a La Millera, si es redueix el nombre de pisos.

ERC accepta traslladar l'edificabilitat de la Platja Llarga a La Millera, si es redueix el nombre de pisos.L'equip de govern ha tancat files i ha acordat continuar negociant amb la promotora per evitar la urbanització de la Platja Llarga
Per VD 22/02/2006 0:24:05
La crisi de la Platja Llarga es tanca, si més no, dins de les files del govern de Vilanova. Els tres socis van acordat aquest dimarts al matí a la junta del govern local continuar les negociacions amb els propietaris de la Platja Llarga per preservar aquest espai i traslladar l'edificabilitat a La Millera, uns terrenys agrícoles que es troben a l'interior del Prat de Vilanova.

Esquerra Republicana ha acceptat la proposta que fins ara defensaven en solitari el PSC i ICV, que suposava el trasllat de l'edificabilitat de la Platja Llarga a La Millera. Però s'han pronunciat a favor d'aquesta opció amb la condició indispensable que es redueixi el nombre de pisos que fins ara s'havien plantejat. ERC s'oposa a la construcció de 1.700 habitatges en aquest espai, però reconeixen qe ara per ara la urbanització de la Millera és l'única alternativa viable a la Platja Llarga. Com a grup municipal, ERC va proposar oferir als propietaris de la Platja Llarga els terrenys on s'havia de construir el pavelló firal, a la ronda Europa. Però aquest matí l'equip de govern ha valorat que l'alternativa d'ERC era acceptable conceptualment, però fallava tècnicament perquè ni la promotora estava disposada a fer el canvi ni s'havien trobat uns terrenys per trasllada la zona d'equipaments. Per això els tres socis han tancat files i han acordat continuar negociant amb Subirats Berenguer per arribar a un acord i traslladar els pisos al Prat de Vilanova. Per Tomàs Álvaro, l'objectiu és arribar "al millor acord per Vilanova i la Geltrú i la solució més còmoda per a tots, especialment per a la ciutat".L'alcalde Joan Ignasi Elena ha anunciat l'acord del govern aquest matí, destacant que l'objectiu és arribar a una solució de consens que permeti preservar la Platja Llarga i els drets adquirits dels seus propietaris. "Volem arribar a un acord que afavoreixi la ciutat", ha dit l'alcalde, que descarta l'alternativa de l'Ortoll que proposava CiU per proposar un desbocament del creixement urbanístic de la ciutat.El segon tinent d'alcalde, Jordi Valls, ha convidat a l'oposició a participar en el procés i ha valorat aquest matí que "després de tota la tempesta, hem tornat al punt del que no hauríem d'haver sortit".
www.vilanovadigital.com