22.2.06

Manfred Pizarren és el seu nom
Passa-ho!
Iu Forn
Tots esperant que arribés la grip aviària i resulta que el que ens ha arribat ha estat l'opa d'una empresa que es diu E.ON.
I que contents (i que contentes) que estem que aquesta empresa que ha opat Endesa sigui alemanya, oi? Home (i dona) és que això és solidesa i no aquella opa dels catalans que feia fàstic.
Ara ja podem canviar l'himne de la companyia. De l'Antes muerta que catalana passem al Que corran ríos de bratsburgs. A casa estem amb uns nervis horrorosos esperant veure la imatge del gran Manfred Pizarren enarborant una Constitució alemanya mentre brama: "Mai seré treballador de La Caixa, però això no vol dir que ho sigui de La Caixen". Que, per cert, parlant d'en Pizarren, aquí el gran perjudicat està sent ell, pobret meu. El dia abans de conèixer-se l'opa de Gas Natural, en Pizarren va comprar unes quantes accions d'Endesa. Res, una misèria. Ajuntades amb les que ja tenia, resulta que actualment el xicot és propietari de 104.000 accions de la companyia, que a un preu d'entre 25.10 i 27.50 euros per unitat que prometen els senyors E.On, donen uns guanys de... bé, que li digui ell mateix que ja deu tenir la multiplicació feta. I amb quina tensió esperem també la imatge de Pizarren al sostre del Bundestag menjant-se amb kartoffel algunes de les seves declaracions més celebrades: "El preu real dels títols d'Endesa és de 45 ? per acció" (23 de gener). "Qui perd els orígens perd la identitat" (4 d'octubre del 2005). O bé "Endesa és el fruit de la feina de molta gent i aquesta obra no la podem destruir. Defensarem Endesa amb ungles i dents" (9 de setembre del 2005).
I ara vostè, que sempre pensa malament, segur que està dient: "Oh, però és que el PP es va oposar a l'opa quan era catalana i ara que és alemanya li sembla bé". Miri, escolti, sap que passa? Que el PP és un partit mooolt europeista i mentre que Alemanya és Europa, Catalunya és un preàmbul.
www.avui.cat