28.3.06

I tu, d'on treus els quartos?
Isabel-Clara Simó
Oh, quin escàndol! Resulta que hi ha un partit que es nodreix, econòmicament parlant, de les quotes dels seus militants! Això no es pot consentir! Això és una ofensa a la classe política que té la mà més llarga que l'honor. ¿Com és que no hi ha diners subterranis, ni comptes fraudulents, ni ingressos inconfessables? Doncs no: Esquerra Republicana es nodreix de les quotes dels militants, i, quan aquests fan l'orni, els envien una carta dient, macos, que heu de pagar al partit, si en voleu ser militants, i més encara si heu obtingut una cadira gràcies a aquesta avinentesa. Això, que ho entendria fins i tot Pedro Solbes -un il·lustre valencià, tot s'ha de dir, encara que no n'exerceixi-, Manuel Iceta no ho entén, i s'ha posat aspriu i ha dit que demanarà responsabilitats, criminals i tot, per si un cas això de cobrar dels militants no figura a la sacra Constitució espanyola.
També Manuela de Madre està suspicaç i diu que quina manera de finançar-se és aquesta, que per què un partit, i a sobre català, ha de trencar la rica tradició espanyola, que tan sucosos dividends ha donat als despatxos i a Carabanchel.
Ara bé, ja que us poseu tan estupends, ja que esteu indignats perquè el gloriós pacte per un Estatut net com una patena no faci el pes que pensàveu, escolteu, companys, ¿per què no ho aprofitem i plantegem dos temes encara irresolts: el finançament dels partits i les llistes obertes, tots dos en la mateixa tacada? ¿Oi que estaria bé, una mena d'operació transparència? Iceta, carinyo, ¿em pots dir d'on treu els quartos el teu partit, si no és sufragats pels militants? Iceta, rei, que em pica la curiositat, home...
www.avui.cat