18.4.06

L’alcalde de Cubelles culpa ICV d’«influir» els grups del govern per rebutjar el complex esportiuMÍRIAM DE LAMO. Cubelles

L’alcalde de Cubelles, Josep Marcillas (Entesa per Cubelles), culpa ICV, a l’oposició, d’«influir» els altres tres grups del govern (Iniciativa per Cubelles, PSC i ERC) perquè rebutgin el projecte del complex esportiu. «Crec que algun grup s’està deixant influenciar sense analitzar la gestió», afirma el cap del govern local en resposta a les crítiques d’ICC, PSC i ERC respecte a la iniciativa. Dilluns de la setmana passada, la mesa de contractació de l’Ajuntament que havia d’adjudicar la construcció d’un complex hoteler i esportiu a la Mota de Sant Pere va concedir un mes més a l’única empresa que aspira al concurs; l’ampliació del termini només va tenir el suport d’Entesa per Cubelles, i CiU, a l’oposició.
ACLARIMENTS .Marcillas justifica la concessió d’un altre mes perquè l’empresa «aclareixi quina és la superfície que volen construir». «Si d’entrada diem que l’avantprojecte no s’ajusta, ho hem de motivar. Si no, l’empresa pot demanar després responsabilitats», sosté l’alcalde.
Pel que fa a l’informe de l’arquitecta municipal que assegura que aspectes, entre d’altres, com ara les barreres arquitectòniques i l’adequació ambiental del projecte no compleixen els requisits demanats per l’Ajuntament, Marcillas assegura que «tot això es pot resoldre».
L’alcalde també qualifica de «recomanacions» l’informe econòmic elaborat per una empresa externa i encarregat pel mateix Ajuntament, que criticava el fet que Belsar Sport «no tingués currículum» a l’hora d’elaborar un gran projecte com és el complex i que la inversió prevista de la societat (20 milions i mig d’euros) eren insuficients. «Podem fer-ne cas o no d’això», diu el cap del govern local de Cubelles.
Per Josep Marcillas, «una empresa que en aquesta primera fase et diposita una fiança provisional de 670.000 euros ha de donar certa confiança». «No ens ha de fer por tirar endavant un projecte d’aquesta envergadura, això li donaria unes perspectives molt bones a Cubelles. No es pot tirar per la finestra un projecte com aquest», destaca l’alcalde de Cubelles.
www.vilaweb.cat