4.7.06

El consorci dels Colls - Miralpeix - Costa Garraf vetllarÀ pel litoral.

El Ministeri de Medi Ambient ha escollit aquesta zona per fer una prova pilot de gestió integrada del territori
04/07/06 - 14.08 h
El regidor d'Urbanisme i Medi Ambient de l'Ajuntament de VNG, Jordi Valls, ha explicat en roda de premsa que el consorci dels Colls - Miralpeix - Costa Garraf ha estat escollit pel Ministeri de Medi Ambient com a prova pilot de gestió integrada del territori costaner. A més, l'Ajuntament de VNG ha ofert com a seu d'aquest consorci la Masia Solicrup.
La creació d'aquest consorci, aprovat en el ple ordinari celebrat ahir a l'ajuntament de VNG, prové de dues mocions una que va elaborar la regidoria de Medi Ambient el 2003 que demanava una protecció especial dels Colls-Miralpeix i una altra que es va aprovar a principis del 2004 que demanava la creació d'un consorci dels responsables d'aquesta zona. En un principi, formaven part del consoric els ajuntaments de VNG, Sant Pere de Ribes i Sitges.
Posteriorment, es van fer reunions i es va considerar adient que també hi intervinguessin la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. La Diputació ha col·laborat amb estudis previs, mentre que el departament de Medi Ambient va proposar un canvi en el consorci, ampliant l'àrea d'influència des de les costes del Garraf fins a la desembocadura del Foix. Amb aquesta ampliació, el projecte s'acollia a una normativa europea de gestió integrada del litoral, fet que té el suport també del Ministeri de Medi Ambient. En aquest sentit, és destacable que el Ministeri de Medi Ambient ha escollit aquest consorci com a prova pilot de gestió integrada.
Tot i que actualment l'ajuntament de Cubelles no hi participa, el consorci està obert a noves incorporacions.
www.vilanova.org